eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

''Ορφάνεψε η οικογένεια των ψαράδων...Έφυγε απ΄ τη ζωή ο Ερμιονίτης Σπύρος Σχοινάς..''

''ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΡΧΗΓΕ .... '' 
Γράφει ο Θωμάς Ι. Σκούρτης 
 
Ορφάνεψε η οικογένεια των ψαράδων...Έχασε την μάχη με τον θάνατο ο συμπαθής κι αξέχαστος φίλος μας Σπύρος Σχοινάς .Με υπομονή και θάρρος αντιμετώπισε την χρόνια ασθένεια του που τον τελευταίο καιρό τον είχε καθηλώσει.Βιοπαλαιστής, μεγάλωσε με αξιοπρέπεια τις τέσσερις κόρες του...

Απο μαρτυρίες μεγαλυτέρων αλλα και απο προσωπική διαπίστωση αναφέρω ορισμένα χαρακτηριστικά που διέθετε ο Σπύρος Σχοινάς!
Εργατικός , θαραλλέος , καλαμπουρτζής , ετοιμόλογος ,αποφασιστικός με μια πειθώ και απαράμιλλη πειστικότητα..Παρ΄ότι δεν είχε πολλές γραμματικές γνώσεις διέθετε τα παραπάνω χαρακτηριστικά που τον έκαναν αγαπητό και ξεχωριστό στο λιμάνι της Ερμιόνης (το στέκι του)!


Τέλος ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που συνόδευσε την ζωή του φίλου μας Σπύρου στην μικρή κοινωνία της Ερμιόνης ήταν η μεγάλη αγάπη,το πείσμα και η επιμονή που έδειχνε στο πρόσωπο του Δημάρχου Ανάργυρου Λεμπέση οπου τον θεωρούσε έκτος απο αδελφικό του φίλο έναν απο τους μεγαλύτερους πολιτικούς που γέννησε η επαρχία μας...Ο Σπύρος ορισμένες φορές μέσα απ΄την υπερβολή....έβγαζε και αλήθειες! Δεν θα ξεχάσω τελευταία την χαρακτηριστική φράση που μου είχε εκμυστηρευτεί για τον Δήμαρχο Ερμιόνης :<<Θωμά μου, αγόρι μου άλλος τέτοιος πολιτικος - ΑΝΘΡΩΠΟΣ σαν τον Ανάργυρο δεν θα ξαναγεννηθεί ούτε σε 100 χρόνια στην επαρχία μας>> !

Έφυγες αθόρυβα..Σπύρο εγώ θα σε αποχαιρετήσω για το τελευταίο σου ταξίδι έτσι όπως σε χαιρετούσαμε οι πολύ δικοί σου άνθρωποι!!! ξέρεις εσύ....

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΡΧΗΓΕ ....

Ο μικρός σου φίλος Θωμάς Ι. Σκούρτης