eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

''ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ''

''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στη λειτουργία του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Κρανίδι Αργολίδας, μετά την πρόσφατη μετακίνηση εκτός Αργολίδας των δύο αξιωματικών, αλλά και λόγω της μη δυνατότητας συντήρησης και επισκευής των πυροσβεστικών οχημάτων που παρουσιάζουν βλάβες καθώς δεν έχουν εγκριθεί τα σχετικά κονδύλια.

Ο κ. Ανδριανός στην Ερώτησή του υπογραμμίζει τις εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες που θα έχει η παύση της λειτουργίας ή η υποβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Ερμιονίδας εν όψει  και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μετά και την πρόσφατη μετακίνηση εκτός Αργολίδας των δύο αξιωματικών από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Κρανίδι, που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει σήμερα στο κλιμάκιο επικεφαλής αξιωματικός, εγείρονται εύλογες ανησυχίες για επικείμενη περαιτέρω υποβάθμιση της παρουσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Κρανίδι, αν όχι και για την παύση της λειτουργιάς του εκεί κλιμακίου.

Οι συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι εξαιρετικά αρνητικές στο νέο καλλικρατικό Δήμο Ερμιονίδας, εν όψει και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, με δεδομένο τον πλούσιο δασικό πλούτο της περιοχής και την μη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σ’ αυτήν από το Ναύπλιο λόγω της απόστασης των 80 χιλιομέτρων αλλά και του κακού οδικού δικτύου. Επιπροσθέτως επισημαίνεται ότι από το κλιμάκιο του Κρανιδίου καλύπτονται σήμερα και οι Σπέτσες.

Εξάλλου, σημαντικά είναι τα προβλήματα στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς χαρακτηριστικά αναφέρεται πως δεν υπάρχει η δυνατότητα, λόγω έλλειψης σχετικών κονδυλίων, συντήρησης και επισκευής των πυροσβεστικών οχημάτων που παρουσιάζουν βλάβες. Σήμερα τα οχήματα αυτά, τα οποία έχουν αγοραστεί από χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, είναι σταθμευμένα στο ύπαιθρο, εκτεθειμένα σε κάθε είδους κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει ούτε καν ένα απλό υπόστεγο για την προστασία τους.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
(1)    Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την αναβάθμιση του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Κρανίδι Αργολίδας με δεδομένες τις μεγάλες ανάγκες πυροπροστασίας της περιοχής.

(2)    Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί και με ποιο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το εν λόγω κλιμάκιο, εν όψει και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου».