eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

''Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΦΑΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ !''

''  Έρχονται δραχμές, καταποντισμοί, σεισμοί, λοιμοί, έρχεται και ο αντίχριστος στην Αθήνα''

Ο Φάνης Καραμπατσάκης γνωστός Δημοσιογράφος, έχει υπηρετήσει έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ όπως (Βραδυνή - Ερτ κ.α) μας τιμά και γράφει σήμερα στο Εικονοσκόπιο για τους Αναγνώστες της Ερμιονίδας και όχι μόνο! 


Γράφει ο Φάνης Καραμπατσάκης
 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ προβλέπουν χρεοκοπία, μετεωρολόγοι προειδοποιούν για χιονοθύελλα στην Ομόνοια, σεισμολόγοι εκτιμούν ότι ο Εγκέλαδος θα επηρεάσει και τα δικά μας ρήγματα, επιδημιολόγοι παρουσιάζουν, κάθε λίγο και λιγάκι, νέες ασθένειες – από τρελές αγελάδες, μολυσμένα πτηνά και άρρωστους χοίρους, μέχρι, τώρα τελευταία, θανατηφόρους ιούς του δυτικού Νείλου. Πρόσφατα, εμφανίστηκαν και οι...«πυρηνολόγοι», αρκετοί εκ των οποίων σπέρνουν τον πανικό ότι το ραδιενεργό νέφος θα ταξιδέψει από την Ιαπωνία στην Ελλάδα, ή, εν πάση περιπτώσει, κάτι θα πάθουμε!


ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ραδιοτηλεοπτικό σταθμό κι αν συντονιστεί κάποιος, εν ώρα ειδήσεων ή ενημερωτικών εκπομπών, βλέπει κι ακούει.... επιστήμονες πάσης φύσεως. Ανθρώπους, οι οποίοι πρέπει, αφενός να δικαιολογήσουν το μισθό, τα πτυχία και γενικότερα την ύπαρξή τους, αφετέρου να βρουν κάτι να πουν, για να προβληθούν με αξιώσεις στα ΜΜΕ. Και, αυτό το κάτι, να προσφέρει τηλεθέαση, υψηλότερη των άλλων, ώστε να εμφανιστούν εκ νέου............

 
Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, διαδραματίζονται όσα παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό στις τηλεοπτικές οθόνες μας.

ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ μετά τις «προβλέψεις» των μετεωρολόγων ότι «θα το στρώσει ακόμη και στο Σύνταγμα», σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός στην Ιαπωνία. Αμέσως τότε έπιασαν δουλειά οι σεισμολόγοι. Είχαν που είχαν καιρό να βγουν στα κανάλια, ορισμένοι άρχισαν τις «φανφάρες» για να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο ένας άφηνε να εννοηθεί πως είχε προβλέψει το σεισμό, ο άλλος -για να τον ξεπεράσει- ότι θα επηρεαστεί και η Ελλάδα, ο τρίτος, για να κοντράρει τους άλλους δύο, μίλαγε για επικείμενο σεισμό, κάπου, σε ελληνικό υπέδαφος. Επίδειξη και κινδυνολογία, με σκοπό τη δημοσιότητα, ή και τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ, όμως, δεν ενδιέφερε τόσο το κοινό (μάλλον γιατί το 'χε ξαναδεί το έργο) κι έτσι αναπληρώθηκε, σχετικά γρήγορα, από το ζήτημα της «ραδιενέργειας». Οι σεισμολόγοι, που διαδέχθηκαν στα πάνελ τους μετεωρολόγους, αντικαταστάθηκαν από καθηγητές της Πυρηνικής Φυσικής, της Πυρηνικής Τεχνολογίας, της Πυρηνικής Ιατρικής και γενικά απ’ όποιον δηλώνει σχέση με πυρηνικά. Ορισμένοι με «δημοσιογραφικό τσίγκλισμα», ορισμένοι άλλοι χωρίς, άρχισαν και αυτοί την κινδυνολογία, με αποκορύφωμα έναν που εκτίμησε ότι... το ραδιενεργό νέφος καταφτάνει στην Αθήνα, σε συγκεκριμένη, προσεχή ημερομηνία!


ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ, ένα είναι το σίγουρο: Οι Έλληνες, οι οποίοι είχαν πανικοβληθεί για το χιόνι περισσότερο απ' τους Λάπωνες, ανησυχούν τώρα για τη ραδιενέργεια πιο πολύ απ' τους Ιάπωνες...