eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Μετωπική και αδιέξοδο.........

Βγάζουν χακί ...βυτιοφόρα!!!

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, μετά τη χθεσινή απόφασή τους να συνεχίσουν την απεργία, αγνοώντας την επιστράτευση. Η κυβέρνηση, ύστερα από ένα διήμερο χαλαρής κίνησης των διαδικασιών επίταξης, αποφάσισε να εφαρμόσει το μέτρο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην αφαίρεση αδειών όσων αρνηθούν να εργαστούν.


Μεταξύ των μέτρων που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι και......
..... η χρησιμοποίηση στρατιωτικών βυτιοφόρων, ώστε να μην κινδυνεύσουν να ξεμείνουν από καύσιμα ζωτικής σημασίας δημόσιες υπηρεσίες.




Για τις εξελίξεις ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη και έδωσε την εντολή να υλοποιηθεί η απόφαση της επιστράτευσης. «Η κυβέρνηση έδειξε όλη την καλή της διάθεση, αλλά οι ιδιοκτήτες των φορτηγών απέρριψαν όλες τις συμπληρωματικές προτάσεις του υπουργού Μεταφορών. Τώρα θα αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε αρμόδια κυβερνητική πηγή λίγο μετά την εντολή του πρωθυπουργού να προχωρήσει γρήγορα η εφαρμογή της επίταξης.






Στην κυβέρνηση διατυπώνονται επικρίσεις τόσο για τους χειρισμούς του υπουργού Μεταφορών Δ. Ρέππα όσο και για την καθυστέρηση στην υλοποίηση της πρωθυπουργικής απόφασης για επιστράτευση. Μάλιστα, εκφράζονται υποψίες ότι πίσω από την καθυστέρηση αυτή μπορεί να κρύβεται και η απροθυμία κάποιων νομαρχών να κινήσουν γρήγορα τις διαδικασίες. Πάντως, αρμόδια πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωνε ότι η Αστυνομία έχει ήδη μοιράσει στους ιδιοκτήτες φορτηγών όσα ειδοποιητήρια τής εστάλησαν από τις νομαρχίες.






Το απόγευμα έγινε διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών, με συμμετοχή των υπουργείων Εθνικής Αμυνας, Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών, σε μια προσπάθεια να οργανωθεί καλύτερα η κυβερνητική αντίδραση στην απόφαση των απεργών να παρατείνουν την απεργία τους. Ηταν η πρώτη φορά που ενεπλάκησαν και άλλοι υπουργοί στη διαχείριση του προβλήματος, το οποίο μέχρι χθες χειριζόταν εν λευκώ ο Δ. Ρέππας.






Αρμόδια πηγή που ρωτήθηκε αν θα αφαιρεθούν οι άδειες όσων απεργών δεν προσέλθουν να εργαστούν και αν μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να δυναμιτίσει το κλίμα, έλεγε ότι το μέτρο αυτό «μπορεί να μην είναι πρώτη προτεραιότητα», αλλά «θα καταστεί αναπόφευκτο αν συνεχιστούν οι αρνήσεις» να αναλάβουν εργασία. Κατά βάθος στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι όλο και περισσότερα πρατήρια θα αρχίσουν να ανοίγουν και η απεργία θα εκφυλιστεί, χωρίς να χρειαστεί να εφαρμοστεί το μέτρο της αφαίρεσης αδειών. *



(e.net.gr)