eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Τάσος Τόκας :ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ « ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ » ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ



Στο   συνεδρίαση της 28/ 01/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας ομόφωνα ψηφίσαμε την τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικών υπηρεσιών  του Δήμου (ΟΕΥ) για τη σύσταση των μονίμων θέσεων των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».



 Ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και τις τοπικές κοινωνίες και εδώ στο Δήμο μας έχει συνεισφέρει πολλά. Γίνεται ξεκάθαρο ότι οι υπηρεσίες αυτές θα συνεχίζουν να παρέχονται αδιάλειπτα και αδιατάρακτα και στο μέλλον.



Για το Δήμο Ερμιονίδας στο πρόγραμμα προβλέπονται 4 θέσεις προσωπικού όσος και ο αριθμός εργαζομένων σήμερα.:





Με την ψήφιση της τροπολογίας του Υπ. Εσωτερικών από την  Βουλή στις 11-12-2018,   το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους  και μπαίνει οριστικά τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων.



Με αυτή την τροπολογία συστήνονται για πρώτη φορά μόνιμες θέσεις προσωπικού στους δήμους που είναι ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα (περισσότερες από 3.200 θέσεις)  με προοπτική επέκτασης των υπηρεσιών αυτών και σε άλλους δήμους στο μέλλον. Επιπλέον, διασφαλίζεται η πλήρης χρηματοδότηση του προγράμματος από πόρους του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού.

Κατόπιν Διευκρινιστικής εγκύκλιου που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών στις 11-1-2019, καλούσε του δήμους που εντάσσονται και είτε δεν έχουν κενές οργανικές θέσεις, είτε οι προβλεπόμενες θέσεις δεν επαρκούν, να κινηθούν στην τροποποίηση των οργανισμών που θα προσλάβουν νέους υπαλλήλους.



Συγχρόνως δρομολογείται διαγωνιστική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ όπου προβλέπεται ειδική μοριοδότηση της προϋπηρεσίας λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει η εμπειρία των ήδη εργαζόμενων στο πρόγραμμα.

Με τη πολιτική βούληση του Υπ. Εσωτερικών  αποκαθιστώνται οι αδικίες σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίες δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.  



Τάσος Τόκας 



Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ



Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας