eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:Αγαπητοί συνδημότες, με την κατάργηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα κλείσουν τα παραμάγαζα, θα σταματήσει το πάρτι των απευθείας αναθέσεων, θα καταργηθούν τα χαράτσια του 80% !

 ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ:
''Ο κ. Γιάννης Γεωργόπουλος αντί να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα που του θέσαμε,συνεχίζει να παραφιλολογεί και να υπεκφεύγει, προσπαθώντας με αρχαία ρητά και παρελθοντολογία ψήφων και θέσεων κατάταξης, να καλύψει την ανύπαρκτη αντιπολιτευτική του στάση...''




Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
ο κ. Γιάννης Γεωργόπουλος αντί να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα που του θέσαμε,
δηλαδή γιατί δεν προστάτευσε τα χρήματά σας και εις γνώσιν του άφηνε κατ’ εξακολούθηση επί τρία χρόνια τον εκπρόσωπό του στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κ. Σπύρο Ζόγκα, να ψηφίζει τις παράνομες απευθείας αναθέσεις έργου, από αδελφό στην εταιρεία των αδελφών του, συνεχίζει να παραφιλολογεί και να υπεκφεύγει, προσπαθώντας με αρχαία ρητά και παρελθοντολογία ψήφων και θέσεων κατάταξης, να καλύψει την ανύπαρκτη αντιπολιτευτική του στάση. 

Είναι φανερό ότι έχουμε διαφορετική αντίληψη για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αντιπολίτευση αλλά και διαφορετική αντίληψη για τον τρόπο Διοίκησης του Δήμου. 

Όσον αφορά τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι εμείς θα την καταργήσουμε στην περίπτωση που μας δώσετε την εντολή να διοικήσουμε τον Δήμο Ερμιονίδας. 

Διότι η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., πέρα από την σημερινή κακοδιοίκηση, είναι μια προβληματική δημοτική επιχείρηση, η οποία κάθε χρόνο είναι ζημιογόνα και έχει συσσωρεύσει στο Δήμο Ερμιονίδας χρέη εκατομμυρίων ευρώ. 

Και αυτά είναι χρήματα των Δημοτών που οφείλουμε να τα σεβόμαστε. 

Για ποιόν λόγο να επιβαρύνονται οι Δημότες μας από την λειτουργία μιας προβληματικής δημοτικής επιχείρησης και να χρεώνονται κάθε χρόνο με ζημίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ; 

Αγαπητοί συνδημότες μία είναι η λύση.
Η καταχρεωμένη και αμαρτωλή Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από μια σύγχρονη Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης και Αποχέτευσης, όπως έχουν ιδρύσει σήμερα περίπου 200 Δήμοι στην Ελλάδα. 

Σε αυτήν την Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης και Αποχέτευσης υπεύθυνος θα είναι ένας Αντιδήμαρχος, με μόνη αμοιβή την αντιμισθία του, την οποία δικαιούται να την λαμβάνει ούτως ή άλλως.
Δηλαδή δεν θα υπάρχουν οι έμμισθοι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου της σημερινής Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. 

Σήμερα από τους 325 Δήμους της χώρας, ΔΕΥΑ έχουν μόνο οι 126 Δήμοι και οι υπόλοιποι έχουν Δημοτικές Υπηρεσίες Ύδρευσης και Αποχέτευσης.
Μάλιστα οι πλέον προβληματικές ΔΕΥΑ είναι αυτές που ανήκουν σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των 30.000 κατοίκων. Να σημειωθεί ότι κάποιοι Δήμοι γι’ αυτό το λόγο έχουν καταργήσει τις προβληματικές ΔΕΥΑ. 


Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τα συσσωρευμένα χρέη της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι Δημότες με συνεχείς επιβαρύνσεις και χαράτσια.
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε μια βιομηχανία απευθείας αναθέσεων από την Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., για τις οποίες το κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν λαμβάνει γνώση, ούτε έχει εικόνα.  

Αγαπητοί συνδημότες, με την κατάργηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα κλείσουν τα παραμάγαζα, θα σταματήσει το πάρτι των απευθείας αναθέσεων, θα καταργηθούν τα χαράτσια του 80% και για όλα αυτά θα αποφασίζει με διαφάνεια μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο εσείς θα έχετε επιλέξει.  

Ελπίζουμε ότι αυτή η πολιτική θέση μας στο θέμα της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από εσάς, αφού εκτός όλων των άλλων θα έχει ως κύριο αποτέλεσμα τους μειωμένους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης.  

Και πιστεύουμε ακράδαντα ότι με την ψήφο σας θα μας δώσετε την εντολή να διοικήσουμε τον Δήμο Ερμιονίδας και την ευκαιρία να εφαρμόσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και το πρόγραμμά μας. 

Τάσος Λάμπρου 
Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. 
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας