eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Γιάννης Γεωργόπουλος:''Τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση''

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑΣΟ ΛΑΜΠΡΟΥ:
''Όσον αφορά την ΔΕΥΑΕΡ που συνεχώς αναφέρεις, οι απόψεις μας είναι διαφορετικές. Εσύ θέλεις να καταργήσεις την επιχείρηση λόγω της κακής λειτουργίας της, ενώ εμείς θέλουμε να την εξυγιάνουμε...''

Τάσο Λάμπρου,
Δυστυχώς με αναγκάζεις να επανέλθω, για τελευταία όμως φορά, σε αυτή την ανούσια για τους πολίτες αντιπαράθεση. Κατά παγκόσμια πρωτοτυπία εισάγεις, τον πολιτικό θεσμό της αντιπολίτευσης στην ….αντιπολίτευση!
Τις θέσεις ευθύνης τις οποίες επαίρεσαι ότι κατείχες και ότι υπηρέτησες με συνέπεια, ζήλο και εντιμότητα, γνωρίζεις πολύ καλά ότι τις απέκτησες πολιτευόμενος στην παράταξη του πρώην δημάρχου Δημήτρη Καμιζή, λειτουργώντας υπό την σκέπη του και απέτυχες να φανείς αντάξιος των προσδοκιών των συμπολιτών μας. Να σου θυμίσω για τις θέσεις τις οποίες περηφανεύεσαι πως υπηρέτησες το ρητό του Σωκράτη «Τους μεν κενούς ασκούς η πνοή διίστησι, τους δ’ ανόητους , το οίημα» (Τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση).
 

Απόδειξη τούτου αποτελεί το γεγονός ότι στις δημοτικές εκλογές του 2006 απέτυχες να εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος και έτυχε να παραιτηθούν δύο μέλη της παράταξης με την οποία πολιτευόσουν ώστε να καταφέρεις να γίνεις δημοτικός σύμβουλος. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 κατάφερες να εκλεγείς 14ος από τους 16 συνολικά εκλεγμένους συμβούλους της παράταξής σου, λαμβάνοντας 421 ψήφους. Δεν σε ενημέρωσαν οι συμβουλάτορες σου, παρότι το γνωρίζουν πολύ καλά, ότι το 2002 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, μόνο του Καποδιστριακού δήμου Κρανιδίου, έλαβα 788 ψήφους από τους 2079 που έλαβε συνολικά όλος ο συνδυασμός. Δεν σε ενημέρωσαν επίσης ότι υπήρξα εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Αργολίδας και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου. Γνωρίζεις επίσης πολύ καλά ότι οι δυο μας έχουμε συγκριθεί στην συνείδηση και την επιλογή του κόσμου στις δημοτικές εκλογές του 2014 οπότε και εσύ κατετάγης τρίτος με 1000 ψήφους διαφορά από τη Δυνατή Ερμιονίδα.
Οι «αλλεπάλληλες» εκλογικές αποτυχίες μου ως υποψηφίου δημάρχου στις οποίες τεχνηέντως αναφέρεσαι, είναι δύο (1998 και 2014), έναντι μιας δικής σου το 2014.
Αυτά όσον αφορά την μεταξύ μας σύγκριση.


Γράφεις, απευθυνόμενος προς εμένα και επαίρεσαι ότι είσαι γέννημα θρέμμα της Ερμιονίδας. Εγώ Τάσο δεν είμαι γέννημα θρέμμα της Ερμιονίδας. Γεννήθηκα στο Ναύπλιο από γονείς αγρότες. Ήρθα στην Ερμιονίδα πριν 43 χρόνια, εγκαταστάθηκα μόνιμα εδώ, απέκτησα δυο παιδιά τα οποία ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Όπως εγώ έτσι και χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας εγκατασταθήκαμε στον ευλογημένο αυτό τόπο, εκδηλώνοντας έμπρακτα την αγάπη μας για αυτό τον τόπο. Με εκπλήσσει δυσάρεστα ότι έχεις την αντίληψη ότι μόνο όποιος είναι γέννημα θρέμμα της Ερμιονίδας έχει το δικαίωμα να ασχολείται με τα κοινά, να έχει άποψη και να προσφέρει σ’ αυτό τον τόπο. Πόσες δεκαετίες πίσω βρίσκεσαι τελικά. Αν εκλεγείς Δήμαρχος σκοπεύεις να ζητάς πιστοποιητικά γέννησης από τους πολίτες για να τους επιτρέπεις την είσοδο στο δημαρχείο; Σημασία για εμάς στην Δυνατή Ερμιονίδα, έχει να μπορεί κάποιος να προσφέρει σ’ αυτόν τόπο άσχετα που γεννήθηκε.
Όσον αφορά την ΔΕΥΑΕΡ που συνεχώς αναφέρεις, οι απόψεις μας είναι διαφορετικές. Εσύ θέλεις να καταργήσεις την επιχείρηση λόγω της κακής λειτουργίας της, ενώ εμείς θέλουμε να την εξυγιάνουμε και να την στελεχώσουμε, όπως άλλωστε γίνεται στους περισσότερους σύγχρονους Δήμους της Ελλάδας ώστε να λειτουργήσει προς όφελος των δημοτών. Δεν είμαστε της λογικής ¨ότι δεν λειτουργεί σωστά να το κλείνουμε¨. Με τη δική σου λογική, ο Δήμος θα έπρεπε ήδη να είχε κλείσει.
Όσο αφορά τη νομιμότητα των αποφάσεων του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, των οποίων τον έλεγχο χειρίζεται πλέον ο εισαγγελέας , εμείς καταδικάζουμε κάθε παράνομη ενέργεια από όπου κι αν προέρχεται χωρίς να την προσωποποιούμε και θα αφήσουμε την δικαιοσύνη να κρίνει ποιος παρανόμησε και ποιος όχι.
Εμείς σαν παράταξη με τις ψήφους μας, δεν ζημιώσαμε οικονομικά τον Δήμο, όπως έγινε στο παρελθόν με ψήφους άλλων… σε άλλες περιπτώσεις.
Τέλος Τάσο , για να μην ταλαιπωρούμε και κουράζουμε τον κόσμο με τις ανούσιες προσωπικές κόντρες, που εσύ ξεκίνησες , από εδώ και πέρα έως τις εκλογές θα μιλάμε μόνο για τα προβλήματα του τόπου και πως αυτά μπορούν να επιλυθούν.


Γιάννης Γεωργόπουλος
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας