eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Τάσος Λάμπρου:Εάν η παράταξή μας είχε εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, θα τον είχα συμβουλεύσει και αυτός ποτέ δεν θα ψήφιζε τις παράνομες απευθείας αναθέσεις

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ:

''Γι’ αυτό μέχρι σήμερα ο κ. Γεωργόπουλος και μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην ΔΕΥΑΕΡ, δεν έχει πάρει καμία θέση και κρύβεται.''
 

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιάννη Γεωργόπουλο για την υπενθύμιση των Αξιωμάτων στα οποία έχω υπηρετήσει επί σειρά ετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Είναι γνωστό ότι ο κ. Γεωργόπουλος, στην πολύχρονη ενασχόλησή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν είχε την ευκαιρία να υπηρετήσει σε ανάλογες θέσεις ευθύνης αντίστοιχες αυτών που εγώ υπηρέτησα, έτσι ώστε να αποκτήσει την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία, την οποία εγώ διαθέτω. 
 
Επομένως έχω προσωπική αντίληψη των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχω ανάγκη από συμβουλάτορες και καθοδηγητές, όπως ο ίδιος με κατηγορεί.
 
Αυτές τις θέσεις, τις υπηρέτησα πάντα με συνέπεια, με ζήλο, με εντιμότητα και με σεβασμό στα συμφέροντα των Δημοτών μας, ορμώμενος από την ευαισθησία και την αγάπη που με διακρίνουν για τον τόπο μου, διότι είμαι γέννημα θρέμμα της Ερμιονίδας.
 
Το ίδιο θα πράξω και στο μέλλον εάν οι Δημότες με εκλέξουν Δήμαρχο.
 
Ο κ. Γεωργόπουλος με κατηγορεί ότι λάμβανα αντιμισθία είτε ως Αντιδήμαρχος είτε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Πράγματι λάμβανα νόμιμα και ηθικά την αντιμισθία που όριζε ο Νόμος και ήμουν πάντα στην θέση μου εκτελώντας τα καθήκοντά μου.
 
Και αναρωτιέμαι, δεν είναι νόμιμες και ηθικές οι αντιμισθίες των αιρετών;
 
Εάν ο κ. Γεωργόπουλος διαφωνεί με τις αντιμισθίες των αιρετών, τότε στην περίπτωση που οι Δημότες τον εκλέξουν Δήμαρχο Ερμιονίδας, τον καλώ να δεσμευθεί ότι θα παραιτηθεί από την αντιμισθία του Δημάρχου και το ίδιο θα πράξουν οι συνεργάτες του από όλες τις έμμισθες θέσεις. 
 
Μου κάνει εντύπωση ότι ο κ. Γεωργόπουλος επικαλείται μόνο το προ δύο ετών δημοσίευμα της Αντιδημάρχου κ. Κέλλυς Φωστίνη και σκόπιμα αποκρύπτει την απάντησή μου, η οποία δόθηκε την αμέσως επόμενη μέρα και δημοσιεύθηκε σε όλα τα ΜΜΕ.
 
Θα του φρεσκάρω εγώ την μνήμη του και θα τον προκαλέσω να την διαβάσει από την ιστοσελίδα της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. πατώντας εδώ:  https://prosyer.com/2016/11/15/762/.
Ήταν τότε, που ενώ αγωνιζόμουν για την ορθή χρήση των δημοτικών αυτοκινήτων, ο κ. Γεωργόπουλος σιωπούσε.
 Ήταν τότε, που η Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας χρησιμοποιούσε το δημαρχιακό αυτοκίνητο για οικογενειακή και επαγγελματική χρήση και αναγκάστηκε μετά από τις καταγγελίες μου να σταματήσει την χρήση του. 
 
Προφανώς ο κ. Γεωργόπουλος συμφωνεί με αυτές τις πρακτικές χρήσης των δημοτικών αυτοκινήτων, εφόσον τότε σιωπούσε και σήμερα επικαλείται το δημοσίευμα της κ. Φωστίνη.
 
Το ερώτημα που ετέθη στον κ. Γεωργόπουλο μέσω της δημόσιας επιστολής μου ήταν ένα και συγκεκριμένο.
 
Πώς δηλαδή ο κ. Γεωργόπουλος δεν ενημέρωσε και δεν προστάτευσε τον εκπρόσωπό του στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ κ. Σπύρο Ζόγκα και τον άφηνε κατ’ εξακολούθηση μάλιστα να ψηφίζει θετικά τις παράνομες απευθείας αναθέσεις έργου του κ. Π. Αποστόλου (αντιπροέδρου του Δ.Σ.) στην εταιρεία των αδελφών του, επί τρία έτη;
 
Για το θέμα των παράνομων απευθείας αναθέσεων στην ΔΕΥΑΕΡ, ο κ. Γεωργόπουλος παραδέχεται ότι αυτός ο ίδιος, ήταν  γνώστης και ο καθοδηγητής, αφού στο κείμενό του επί λέξει αναφέρει τα εξής: Οι συνεργάτες που επιλέγω στην παράταξή μας, έχουν προσωπικότητα και είναι ικανοί να διαχειρίζονται, πάντα σε συνεννόηση μαζί μου, όλες τις υποθέσεις και όλα τα θέματα απ’ τις θέσεις που υπηρετούν ”.
 
Άρα ο κ. Γιάννης Γεωργόπουλος γνωρίζει πολύ καλά, αποδέχεται και επικροτεί τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης της ΔΕΥΑΕΡ.
 
Γι’ αυτό δεν αντέδρασε τα τελευταία πέντε χρόνια στα φαινόμενα των απευθείας παράνομων αναθέσεων, στην επιβολή τελών και  χαρατσιών και σε όλους αυτούς τους φόρους που επιβάρυναν τις τσέπες των Δημοτών μας. 
 
Σε γνώση του και σε συνεννόηση μαζί του, όπως μας αποκαλύπτει στα γραφόμενά του, ο εκπρόσωπος του στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ κ. Ζόγκας, ψήφιζε κατ’ εξακολούθηση τις παράνομες απευθείας αναθέσεις.
 
Γι’ αυτό μέχρι σήμερα ο κ. Γεωργόπουλος και μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην ΔΕΥΑΕΡ, δεν έχει πάρει καμία θέση και κρύβεται.
 
Και βγαίνει σήμερα ο κ. Ζόγκας να ισχυριστεί ότι οι απευθείας αναθέσεις που ψήφιζε ήταν νόμιμες, παρόλο που ήδη έχει παραδεχτεί ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ κ. Π. Αποστόλου ότι ήταν παράνομες και έχει επιληφθεί του θέματος η Ελληνική Δικαιοσύνη!!!!
 
Ο κ. Γεωργόπουλος αφήνει να εννοηθεί ότι αμφισβητήσαμε το ήθος και την εντιμότητα των συνεργατών του. Ουδεμία τέτοια αναφορά κάναμε.
 
Το ερώτημά μας ήταν καθαρά πολιτικό και επιζητούμε τη δημόσια και καθαρή θέση του κ. Γεωργόπουλου για τις παράνομες απευθείας αναθέσεις και την κακοδιαχείριση της ΔΕΥΑΕΡ.      
 
Κανείς δεν ζήτησε από τον κ. Γεωργόπουλο ούτε από τον κ. Ζόγκα να υποκαταστήσουν τον Εισαγγελέα. Ούτε κανείς τους κατηγόρησε για ποινικές ευθύνες.
Έτσι και αλλιώς εγώ ποτέ δεν ποινικοποιώ τις διαφορετικές πολιτικές επιλογές και αντιπαραθέσεις που προκύπτουν κατά καιρούς.
 
Ο κ. Ζόγκας ήταν ο ένας και μοναδικός εκπρόσωπος της μειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ και όφειλε αφενός μεν να καταψηφίζει τις παράνομες απευθείας αναθέσεις και αφετέρου δε να αναδείξει το θέμα, ενημερώνοντας γι’ αυτές τις παρανομίες το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες.
 
Δεν έπραξε τίποτα από τα δύο.
 
Η υπεύθυνη Αντιπολίτευση οφείλει να ελέγχει τη Συμπολίτευση και να υψώνει φωνή δυνατή και δημόσια, όταν αντιλαμβάνεται τα παράνομα και σκανδαλώδη. 
 
Εάν ο κ. Γεωργόπουλος είχε αντιδράσει ευθύς αμέσως στην πρώτη παράνομη πράξη της ΔΕΥΑΕΡ το έτος 2015, ενδεχομένως να μην είχαμε τις κατ’ εξακολούθηση παρανομίες και μ’ αυτόν τον τρόπο θα είχε προστατευθεί το συμφέρον των Δημοτών.
 
Ο κ. Γεωργόπουλος δηλώνει: «Η θέση ευθύνης του Δημάρχου απαιτεί υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλήθεια»
 
Συμφωνούμε σ’ αυτό το σκέλος και συμπληρώνουμε ότι το ίδιο ισχύει και για την Αντιπολίτευση.
 
 Όμως ο κ. Γεωργόπουλος, καμία θέση ευθύνης δεν κράτησε στην περίπτωση της ΔΕΥΑΕΡ, αφού ουδόλως προβληματίστηκε όταν ο αδελφός ανέθετε στον αδελφό έργο με απευθείας αναθέσεις ύψους 20.000 ευρώ για την κάθε μία.
 
Ούτε ανέδειξε το θέμα ως όφειλε ως μείζων υπεύθυνη Αντιπολίτευση. Προτίμησε τη σιωπή.
Αυτή είναι η μομφή την οποία απευθύναμε στον κ. Γεωργόπουλο και τίποτε πέραν αυτής.
 
Το θέμα της ΔΕΥΑΕΡ δεν είναι καθόλου «καραμέλα» όπως υποτιμητικά το χαρακτηρίζει ο κ. Γεωργόπουλος. 
 
Είναι θέμα σοβαρό και αποτελεί μέγα σκάνδαλο καθόσον αφορά την τσέπη όλων των Δημοτών.
Αγαπητοί συνδημότες, σας διαβεβαιώνω ότι εάν η παράταξή μας είχε εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, θα τον είχα συμβουλεύσει και αυτός ποτέ δεν θα ψήφιζε κατ’ εξακολούθηση τις παράνομες απευθείας αναθέσεις ύψους 20.000,00€ η κάθε μία.
 
Με τα απανωτά δελτία τύπου και την «στείρα» κατά Ιωάννην Γεωργόπουλο αντιπολίτευση που έκανα, σας ενημέρωνα  για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής και σε πολλές περιπτώσεις προστάτευσα τα συμφέροντά σας.
Αυτή η αντιπολίτευση είναι πολύ καλύτερη από την εκ του πονηρού ανύπαρκτη αντιπολίτευση του κ. Γεωργόπουλου.
 
Όσο για το ποιος εξέλεξε τον Σφυρή Δήμαρχο, καλώ τον κ. Γεωργόπουλο να ψάξει στους δυσαρεστημένους υποψήφιους συμβούλους της παράταξής του, οι οποίοι την δεύτερη Κυριακή τον καταψήφισαν και δεν τον εμπιστεύθηκαν να γίνει Δήμαρχος.
 
Κλείνοντας, θα ήθελα να συμβουλεύσω τον κ. Γιάννη Γεωργόπουλο να μην προτρέχει να αναλάβει την διοίκηση του Δήμου, διότι αυτό θα το αποφασίσουν μόνο οι Δημότες της Ερμιονίδας στις εκλογές του Μαΐου του 2019, οι οποίοι έχουν γνώση και κρίση και είναι σε θέση να αξιολογήσουν την προσφορά και τις επιλογές του καθενός μας ξεχωριστά. 
 
Καλό είναι να μην βιάζεται και να βάλει μυαλό από τις αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειές του να γίνει Δήμαρχος, διότι την ίδια σιγουριά έδειχνε και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και στο τέλος βρέθηκε προ εκπλήξεων αφού το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του και τις προβλέψεις του.


Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
“Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας”
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας