eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

''Συμμετοχή του Δήμου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB 2018 στο Βερολίνο.''


Γράφει ο Απόστολος Λαδάς


Στο πλαίσιο της αποφάσεως της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου μας για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας στις ποιοσημαντικές Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού,  ο Δήμος μας συμμετείχε για πρώτη φορά, στη Διεθνή ΈκθεσηΤουρισμούITB  2018 στο Βερολίνο.


Μια από τις εισόδους στην έκθεση




Μερική άποψη του Ελληνικού περιπτέρου στην έκθεση

Η έκθεση τουρισμού ITB 2018 στοΒερολίνο  είναι ίσως η μεγαλύτερη έκθεση  τουρισμού που γίνεταιστην Ευρώπη με συμμετοχή όλων των παγκόσμιων τουριστικών προορισμών του κόσμου.

Η συμμετοχή της Ελλάδας ήταν εντυπωσιακή με παρουσία σχεδόν όλων των τουριστικών προορισμών της χώρας, μεγάλου αριθμού τουριστικών μονάδων και πλήθους τουριστικών πρακτόρων.
Για το Δήμο μας η έκθεση αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του εύρους παρουσίας ξένων παραγόντων τουρισμού και των επαγγελματικών συναντήσεων που διενεργούνται .
Η συμμετοχή μας έγινε και αυτή την φορά μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΟΤ για την καλύτερη προβολή του Δήμου μας και για να μην επιβαρυνθούμε με το υψηλό κόστος της άμεσης συμμετοχής και  της κατασκευής δικού μας περιπτέρου.



Άποψη του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Τον Δήμο μας εκπροσώπησε  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης,  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Απόστολος Λαδάς.Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης  κ. Πέτρος Τατούλης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Αντωνία Μπούζα.


Με την Υπουργό Τουρισμού κ. Ε. Κουντουρά τον Περιφερειάρχη κ. Π.Τατούλη τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Παπαφωτίου και την Περιφερειακή σύμβουλο κ. Α Μπούζα

Με τον Περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Παπαφωτίου και την Περιφερειακή σύμβουλο κ. Α Μπούζα


Από πλευράς Ελλάδος, στην έκθεση συμμετείχαν όλες οι Περιφέρειες της χώρας, πάρα πολλοί  δήμοι με δικά τους περίπτερα , τουριστικοί πράκτορες, touroperators, αλυσίδες ξενοδοχείων  και πολλές άλλες τουριστικές επιχειρήσεις.
Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ο Δήμος μας, ο Δήμος Σπάρτης,  και υπήρχαν εκπρόσωποι των ξενοδόχων του Τολούκαι άλλοι ξενοδόχοι από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου.
Ο Δήμος μας δια του εκπροσώπου του, συμμετείχε σε συνάντηση υψηλού επιπέδου του Περιφερειάρχη  κ. Π. Τατούλη  με τον Ελβετό Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ProfessorMartinBath, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάδειξης της Πελοποννήσου σε Παγκόσμιο Κέντρο Ανάπτυξης Τουρισμού,  καθώς και με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Συνεργασίας & Ανάπτυξης και επιτετραμμένο της Γερμανικής Κυβέρνησης στην Ελλάδα κ. Hans-JoachimFuchtelμε το επιτελείο του,   όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Ο κ. Α. Λαδάς στην συνάντηση με τον κ.  κ. H.J.Fuchtel


Αναμνηστική φωτογραφία όλων των παραγόντων με τον κ. H.J. Fuchtel
Οι κ. Π. Τατούλης, Α. Μπούζα , Α. Λαδάς με τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού,  ProfessorMartinBath

Έγιναν επίσης πολλές επιχειρηματικές συναντήσεις με παράγοντες του Τουρισμού από διάφορες χώρες όπου παρουσιάσαμε  την περιοχή μας, τα είδη του τουρισμού που υποστηρίζουμε καθώς και τις υποδομές τουρισμού που διαθέτουμε, με βασικό στόχο την ανάδειξη της Ερμιονίδας σε Τουριστικό brand,  σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό, την είσοδο- άνοιγμα σε νέες αγορές ,  και τηνδιεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Α. Λαδάς με τους εκπροσώπους της εταιρίας διαχείρισης σκαφών  YΑCHTHOP.