eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Ο ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ «ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ‘ΑΛΛΟΣ» ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, με την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, έχει την χαρά και την τιμή να ανακοινώσει τη διοργάνωση Έκθεσης Φωτογραφίας του νέου καλλιτέχνη Θεοδόση Καραμάνου, με τίτλο: “Να είμαι πάντα Άλλος”.

Η Έκθεση Φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2 – 4ος όροφος), από τις 2 μέχρι και τις 6 Μαΐου 2018.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 και ώρα 19.00.
Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης: Καθημερινά 17.00 – 22.00.

cid:f_jgggdfar0


Ο Θεοδόσης Καραμάνος είναι εκπαιδευτικός, με καταγωγή από το Άργος. Ζεί και εργάζεται στο Ναύπλιο και ασχολείται συστηματικά με τη φωτογραφία, με επίκεντρο τον άνθρωπο μέσα στο αστικό τοπίο.
cid:image005.jpg@01D30CB7.6B99B3E0
Λίγες σκέψεις του με την ευκαιρία της Έκθεσης:
«Μ’ αρέσει να ταξιδεύω, ν’ αλλάζω χώρες.
Να είμαι πάντα Άλλος,
Ψυχή χωρίς ρίζες,
Να ζω έξω απ’ αυτά που βλέπω.
Να μην ανήκω σε κανέναν. Ούτε στον εαυτό μου.
Να πηγαίνω μπροστά, ξοπίσω να παίρνω
την απουσία κάθε σκοπού.
Και την επιθυμία μου να τον πετύχω.»
Σεπτέμβριος 1933. Το παραπάνω απόσπασμα του F. Pessoa δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα την αφορμή για τη φωτογραφική έκθεση του Μαΐου 2018.
Δεκαεννέα (19) φωτογραφίες δρόμου από διάφορα μέρη της Ελλάδας ψηλαφίζουν την  έννοια της αναζήτησης.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ακούσια ή εκούσια, προσαρμοζόμαστε σε χαρακτήρες ή υιοθετούμε κάποιους από αυτούς. Ταυτιζόμαστε με πρόσωπα ή αποστασιοποιούμαστε από αυτά. Αλλάζουμε μάσκες. Αλλά, «όταν γι’ αστείο η ψυχή θελήσει τη μάσκα να βγάλει;»
Στον πυρήνα της Έκθεσης, ο ά-γνωστος άνθρωπος του σήμερα. Ο πολυπρόσωπος. Πρωταγωνιστές οι εικονιζόμενοι και  ταυτόχρονα οι θεατές τους. Οι διαφορετικές εκφάνσεις του Είναι. Η αναζήτηση του Άλλου, η  ταύτιση μαζί του.
«Είμαι η ζωντανή σκηνή, όπου διαφορετικοί ηθοποιοί παίζουν διαφορετικούς ρόλους».
Θεοδόσης Καραμάνος, Μάιος 2018
cid:A0B8DEDC-7253-4704-B489-4892FEA0B4CF

Ο Θεατρικός Ομίλος Ερμιονίδας καλεί και αναμένει το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας, φίλους από την Αργολίδα και επισκέπτες της Ερμιονίδας, να επισκεφτούν την υπέροχη αυτή έκθεση φωτογραφίας και να απολαύσουν την καλλιτεχνική ματιά ενός νέου, ανερχόμενου και πολλά υποσχόμενου φωτογράφου και εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς το Δήμο Ναυπλιέων για την έμπρακτη και συγκινητική υποστήριξη των νέων καλλιτεχνών του τόπου μας, προς τον Σ.ΦΙ.Π. Σύλλογο Φίλων Πορτοχελίου που είναι πάντα δίπλα μας ως Μέγας Αρωγός, καθώς επίσης και σε όλους τους χορηγούς που στήριξαν τη διοργάνωση της Έκθεσης: από το Ναύπλιο, το IKTEO ΔΡΟΜΟΣ, το ξενοδοχείο Apanema και τον Όμιλο ξενοδοχείων Neoklasiki και από τη γειτονική Νεμέα, το Κτήμα Παλυβού.
Από το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας, Αστική, μή κερδοσκοπική εταιρία ερασιτεχνών, ο Πρόεδρος Δημήτρης Ι. Σίδερης και τα Μέλη.

Πληροφορίες: Δανάη Σαλεπούλα, Σύμβουλος Επικοινωνίας, τηλ. 6979796194, dsalepou@otenet.gr

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
logo thoe-01.jpg
Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας είναι το διάδοχο σχήμα της παλιάς ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας που πριν από 30 χρόνια, στην περίοδο 1985-1992, έσπειρε τον πρώτο σπόρο θεατρικού πολιτισμού στην περιοχή της Ερμιονίδας. Επανεμφανίστηκε στον πολιτιστικό χάρτη της Ερμιονίδας το 2009, με την παράσταση των Α. Γιαλαμά-Κ. Πρετεντέρη «Μιας Πεντάρας Νιάτα», αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια του κοινού.
Στόχος του Θ.Ο.Ε. είναι η ενασχόληση με κάθε μορφής καλλιτεχνική δημιουργία, κυρίως όμως η καλλιέργεια της τέχνης του θεάτρου, που αποτελεί τη συνισταμένη όλων των τεχνών.
Η πλούσια δραστηριότητά του και το ταλέντο των μελών του έχουν συγκεντρώσει πολλές φορές τα φώτα της δημοσιότητας και η καλή του φήμη έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του νομού Αργολίδας.
Το Φεβρουάριο 2018 συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Ηράκλειο Κρήτης με το έργο του Φ. Γκαρθία Λόρκα «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», αποσπώντας τρία βραβεία (κοινού καλύτερης παράστασης - επιτροπής καλύτερης παράστασης - ενδυματολογίας) και έπαινο ερμηνείας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Θεατρική Παραγωγή
2010 «Δάφνες & Πικροδάφνες», «Μπαμπάδες με ρούμι» και «Ματωμένος Γάμος»
2011 «Φιλουμένα Μαρτουράνο» και «Λεωφορείο ο Πόθος»
2012 «Η Τελετή» και «Τρωάδες»
2013 «Η Χαρτοπαίχτρα», « Έχω απόψε Ραντεβού» και « Ιφιγένεια εν Αυλίδι»
2014 «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και «Αταίριαστο ζευγάρι»
2015 «Σιγά τα Αίματα», «Δον Καμίλλο» και «Ικέτιδες»
2016 «Οι Αγροίκοι», «Εκκλησιάζουσες» και «Γκόλφω For Ever»
2017 «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», «Ο Θόδωρος και το Δίκαννο» και «Αντιγόνη»
2018 «Φλαντρώ» και «Τα Κίτρινα Γάντια».

Έδρα – Πολυχώρος Πολιτισμού ΑRTίκι
Τον Αύγουστο του 2014 ο Θ.Ο.Ε. εγκαινίασε ως έδρα του τον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράϊκε Ηλίου Ντε Κόνινγκ, που φέρει τιμητικά το όνομα της Μεγάλης του Χορηγού. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης και που από πρώην αποθήκη διαμορφώθηκε σε θέατρο υψηλών προδιαγραφών για να στεγάσει την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα κατ’ αρχήν του ίδιου του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, αλλά και για να φιλοξενήσει τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων ευρύτερης κλίμακας. Διαθέτει υπαίθριο χώρο χωρητικότητας έως 2.500 άτομα με εξωτερικά μπάρ και χειμερινή σκηνή 100 θέσεων.

Διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
Κάθε καλοκαίρι διοργανώνει το επαγγελματικό Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των αθηναϊκών παραστάσεων και τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Η κορυφαία αυτή πολιτιστική διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του εμπνευστή του, Kαθηγητή κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου και απευθύνεται, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους και σε πλήθος παραθεριστών από την ευρύτερη περιοχή. Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ να συμβάλει στην προώθηση του θεάτρου στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη Ερμιονίδα μας, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, προωθώντας την καλλιέργεια και τη διάδοση του πολιτισμού, προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας στους επισκέπτες του τόπου μας.

Δραστηριότητα 2018
Το 2018 ξεκίνησε ιδιαίτερα πλούσιο και παραγωγικό, με δύο νέες παραγωγές του Θ.Ο.Ε.:
·         το δράμα πάθους «Φλαντρώ» του Παντελή Χορν (Μάρτιος-Απρίλιος 2018)
·         και την κωμωδία «Τα Κίτρινα Γάντια» του Αλέκου Σακελλάριου (Μάϊος-Ιούνιος 2018),
ενώ το καλοκαίρι του 2018 θα διοργανώσει τα επετειακά 5 χρόνια του επαγγελματικού Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Αστική, Μή Κερδοσκοπική Εταιρία Ερασιτεχνών
Πρόεδρος Δ.Σ. Δημήτρης Ι. Σίδερης
Ταχυδρομική Διεύθυνση ΑΡΤΙΚΙ 21 300, Κρανίδι Ερμιονίδας
f θεατρικός όμιλος ερμιονίδας – πολυχώρος Artiki
Περισσότερες πληροφορίες: Δανάη Σαλεπούλα, Σύμβουλος Επικοινωνίας Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, 697 9796194, dsalepou@otenet.gr