eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΠΡΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΚΑΙ ΦΙΧΤΙΑ-ΜΥΚΗΝΕΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 4.3.1. ΤΟΥ ΠΑΑ»

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΠΡΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΚΑΙ 
ΦΙΧΤΙΑ-ΜΥΚΗΝΕΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 4.3.1. ΤΟΥ ΠΑΑ»



Ο Βουλευτής Αργολίδας, Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ήρθε η κρίσιμη στιγμή επιτέλους τα δύο κορυφαία έργα της Αργολίδας για επέκταση του Αναβάλου σε Ερμιονίδα και Φίχτια - Μυκήνες - Μοναστηράκι, να ενταχθούν για χρηματοδότηση και υλοποίηση.
Μετά από 3 χρόνια καθυστερήσεων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιτέλους προκήρυξε το αντίστοιχο Μέτρο για όλη την Ελλάδα.
Στις 26.04.2018 προκηρύχθηκε η ένταξη νέων εγγειοβελτιωτικών έργων στο Μέτρο 4.3.1. «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του ΠΑΑ 2014-2020.
ΤΩΡΑ είναι η ώρα για ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΑ.
Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα σήμερα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, τονίζω τα ακόλουθα:
«Σας παραδώσαμε από τον Ιανουάριο 2015 έτοιμο για δημοπράτηση με πλήρεις μελέτες και τεύχη δημοπράτησης, το έργο «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας Ν. Αργολίδας»,  με προϋπολογισμό 38.500.000 €
Επίσης, σας παραδώσαμε από τον Ιανουάριο 2015 έτοιμο για δημοπράτηση κι εξασφαλισμένη χρηματοδότηση το έργο «Επέκταση Αναβάλου προς Φίχτια - Μυκήνες - Μοναστηράκι», προϋπολογισμού 7.896.600 € . Για το έργο αυτό μάλιστα στην τελευταία απάντησή σας σε σχετική κοινοβουλευτική μου ερώτηση, επιβεβαιώνετε ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του ήταν 24 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι το έργο αυτό θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2017 και δυστυχώς ακόμη τώρα, με 3 χρόνια καθυστέρηση διεκδικούμε την ένταξή του για χρηματοδότηση. Αντίστοιχα, το αρχικό έργο επέκτασης Αναβάλου προς Κουτσοπόδι, ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ακόμη βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης 60-70 %.
Καλώ όλους τους φορείς της Αργολίδας σε πλήρη συστράτευση, ώστε αυτό που ξεκινήσαμε για τον Ανάβαλο την περίοδο 2010-2014 να ολοκληρωθεί επιτέλους!»