eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ


 


Το ενδεχόμενο κλεισίματος του Τοπικού Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Κρανιδίου έρχεται για μία ακόμη φορά να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες της υποβάθμισης των Υπηρεσιών στην Ερμιονίδα από τις σχεδιαζόμενες από την Κεντρική Διοίκηση μεταρρυθμίσεις «τύπου Καλλικράτη».



Και αν αυτή τη φορά δεν αντιδράσουμε όλοι μαζί (Βουλευτές –Δήμος Ερμιονίδας.-κάτοικοι), τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Και αλήθεια   τι σκοπούς εξυπηρετεί η απόφαση αυτή τη στιγμή που το έργο του  Υποκαταστήματος είναι μεγάλο και ιδιαίτερα χρήσιμο στη  σημερινή οικονομική συγκυρία.



Οι αλλαγές  αυτές που προωθούνται και γίνονται στο όνομα  της εξοικονόμησης πόρων, είναι   αναμενόμενο  να προκαλέσουν αντιδράσεις και αναβρασμό στην τοπική κοινωνία.



Το Τοπικό Υποκατάστημα του ΙΚΑ Κρανιδίου παρέχει   υπηρεσίες στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους  σχεδόν για περισσότερα από 50 χρόνια.



Οι περίπου 15.000 χιλ. κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής  εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του , καθώς  το πλησιέστερο Υποκατάστημα απέχει 80 χιλιόμετρα (Ναύπλιο) και η συγκοινωνία  με τα λεωφορεία δεν είναι επαρκής.



Σήμερα καλύπτει:



Περισσότερους  από 1000 συνταξιούχους και περίπου 2000 ασφαλισμένους, ενώ οι δικαιούχοι περίθαλψης ξεπερνούν τις 4.500.



Η αδυναμία χρήσης των νέων τεχνολογιών (π.χ. internet)  ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες καθιστά τη λειτουργία του επιβεβλημένη.



Έτσι γίνεται αρκετή ηλεκτρονική και χειρόγραφη δουλειά από τους 4 εναπομείναντες υπαλλήλους.



Υπηρεσίες:





  • Κατάθεση αιτήσεων για παροχή σύνταξης




  • Κατάθεση δικαιολογητικών για πολλές υπηρεσίες




  • Έκδοση και θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας




  • Έκδοση Αριθμού Μητρώου και Κλειδαρίθμου




  • Δηλώσεις   ατυχημάτων (χειρόγραφα)




  • Υπεύθυνη δήλωση απώλειας ασφαλιστικών βιβλιαρίων (ΥΔΑΑΒ)




Επιπλέον το αρχείο του Υποκαταστήματος είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να μεταφερθεί στο Ναύπλιο ώστε να χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της υπηρεσίας.



Μετά το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, την μικρή δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος, την υποβάθμιση των δύο Υπολιμεναρχείων  Πορτοχελίου και Ερμιόνης σε Λιμενικά τμήματα, την κατάργηση  του Λιμενικού Σταθμού της Κοιλάδας καθώς επίσης και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, το ήδη αρνητικό κλίμα επιδεινώνεται επικίνδυνα.



Πρέπει, λοιπόν, άμεσα και ενόψει του οργανογράμματος  της Διοίκησης του ΙΚΑ, οι αρμόδιοι φορείς ( Δήμος Ερμιονίδας -Προϊστάμενοι των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ του Νομού Αργολίδος  -εργαζόμενοι και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής) να παρέμβουμε  άμεσα και μαζί με τους βουλευτές Αργολίδος να  προγραμματίσουμε συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης  Αναστάσιο Πετρόπουλο και τον Διοικητή του ΙΚΑ Διονύση Καλαματιανό και να ζητήσουμε την διατήρηση του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ  γιατί  επιτελεί τεράστιο έργο στην εξυπηρέτηση των πολιτών.



Εμείς, η Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε και είχαμε επικοινωνία με το Δήμαρχο Ερμιονίδας όπου ζητήσαμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να υπάρξει ομόφωνο  Ψήφισμα  του σώματος και να εκφραστεί η κατηγορηματική μας αντίθεση στο κλείσιμο  του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Κρανιδίου, τονίζοντας ταυτόχρονα με αποφασιστικό  τρόπο   την δέσμευσή μας  ότι θα  βρισκόμαστε  δίπλα στον πολίτη,  για την αντιμετώπιση των κοινών θεμάτων.   



Τάσος Τόκας



Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας


Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ