eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

'' ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν σήμερα, το Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης ''

Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής επισκέφθηκε το Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης, έργο του Ερμιονικού Συνδέσμου, το οποίο στεγάζεται στην Εστία Πολιτισμού «Μιχαήλ Παπαβασιλείου».Ξεναγήθηκε στον χώρο του Μουσείου από τις κ.κ. Μαρία Τράκη(η ψυχή του Μουσείου) και Ελένη Τράκη.
Τα εκθέματα, παιχνίδια και αντικείμενα χειροποίητα και βιοτεχνικά που αφορούν, άμεσα ή έμμεσα το παιδί, προέρχονται από την περίοδο 1900 έως 1960 και ιδιαίτερα από την τελευταία δεκαετία 1950 – 1960. Μας γυρίζουν πίσω σε εποχές αγνές, διεγείροντας παιδικές μνήμες με συγκινησιακή φόρτιση.
Τον Δήμαρχο Ερμιονίδας συνόδευαν οι Αντιδημάρχοι Ερμιονίδας Γιάννης Αντωνόπουλος, Γιάννης Δημαράκης και Κέλλυ Φωστίνη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης Χρήστος Δάγκλης, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Ερμιόνης Γιώργος Τσεγκής, ο Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης και η Ειδική Σύμβουλος Θεοδότη Σκλαβούνου-Λαμπάτου.

Κατά την επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Ερμιονίδας κυρίου Δημήτρη Σφυρή στο Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης παρούσες ήταν η συγγραφέας & σύζυγος του Δημάρχου Ερμιονίδας κυρία Ζιζή Σφυρή , η καθηγήτρια κυρία Ήρα Φραγκούλη - Βελλέ και η Νηπιαγωγός κυρία Κατερίνα Σκούρτη - Χατζηζήση.
Στο περιθώριο της επίσκεψης η κυρία Ελένη Τράκη (ταμίας του Ερμιονικού Συνδέσμου) ενημέρωσε τον κύριο Δήμαρχο & τους παρευρισκομένους στο Μουσείο, πως το κτίριο που στεγάζεται το μουσείο παραχωρήθηκε στον Ερμιονικό σύνδεσμο απο τον  αείμνηστο Δάσκαλο Μιχαλάκη Παπαβασιλείου.
Ο Ερμιονικός σύνδεσμος το επισκεύασε και το διαμόρφωσε κατάλληλα σε Μουσείο Παιχνιδιών.