eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

'' ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ''


Γράφει ο Τάσος Λάμπρου - πολιτικός Επιστήμονας

Στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Ελλάδα και ο Ελληνισμός αυτό που επιθυμούμε να επικρατήσει είναι η κοινή λογική, η οποία και θα εξασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Οι ιστορικοί του μέλλοντος αλλά και άλλες ειδικότητες επιστημόνων θα έχουν πολύ σημαντικό υλικό να εξετάσουν πώς από την απόλυτη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα του έτους 2004 (επιτυχία στους οικονομικούς δείκτες, στα δημόσια έργα, στον αθλητισμό κλπ)  βρεθήκαμε στα πακέτα διάσωσης της οικονομίας το 2010 και σήμερα μετά από πέντε χρόνια στη λήξη των δανειακών χρηματοδοτικών προγραμμάτων να υπάρχει και πάλι ένα σημαντικό διακύδευμα, ένα κρίσιμο δίλημμα εάν θα υπάρχει μία «νέα οικονομική συμφωνία» ή θα προκύψει ρήξη με τους δανειστές.

Σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε υπάρχει μία μόνη λύση, ένας δρόμος που μας οδηγεί στην συνέχεια της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι καταστροφική για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, Χρειάζεται να επικρατήσει η κοινή λογική και μέσα από
την οποία θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις προς όφελος του εθνικού συμφέροντος και της ιστορικής ευθύνης για τις επόμενες γενιές της πατρίδας μας.


Πιστεύω σε αυτή την πορεία, το επιβάλλει η κοινή λογική και μία υπεύθυνη εθνική στρατηγική.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:

α) Η άλλη λύση οδηγεί στην κατακόρυφη μείωση του εθνικού εισοδήματος, στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, στην έλλειψη αγαθών από την αγορά άρα σχηματισμός μαύρης, παράνομης αγοράς – έντονα φαινόμενα συναλλαγματικής κερδοσκοπίας, καταστροφική μείωση του Α.Ε.Π (Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος), το πλήρες οικονομικό και κοινωνικό χάος.

 β) Η διακοπή όλων των συγχρηματοδοτημένων έργων. Με μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, την Ο.Ν.Ε (Οικονομική, Νομισματική Ένωση) και ευρύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταματήσουν, θα διακοπούν όλα τα έργα, όλα τα προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται τόσο από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όλα τα έργα (μικρά ή μεγάλα) που κατασκευάστηκαν ή συντελούνται σήμερα στην χώρα μας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Δημόσια έργα, αυτοκινητόδρομοι, έργα στην αποχέτευση, στις λιμενικές εγκαταστάσεις, στις αθλητικές υποδομές, αλλά και η υλοποίηση προγραμμάτων στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας  κλπ (μέχρι και αναπληρωτές καθηγητές στα σχολεία) είναι στην κατηγορία συγχρηματοδοτούμενων έργων και δραστηριοτήτων. Γι’ αυτό μιλάμε για απόλυτο χάος με μία επιλογή ρήξης.

γ) Καταρρέει μία εθνική στρατηγική που ισχύει στην χώρα μας τα τελευταία σαράντα χρόνια για τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, για την σχέση της χώρας με την Ευρώπη. Πώς μία χώρα που ήταν στον πυρήνα της Ε.Ο.Κ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) το 1980, ήταν στις πρώτες δέκα χώρες και ήταν στις πρώτες δεκαπέντε χώρες της Ο.Ν.Ε (Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης) το 2002 θα οδηγηθεί στην έξοδο. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την συνέχιση της Ευρωπαϊκής πορείας και χρειάζεται η συνέχιση των διαπραγματεύσεων μία λογική, έντιμη, υλοποιήσιμη συμφωνία.   

δ) Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός πέτυχε τους στόχους και σε πολλές κρίσιμες περιόδους μεγαλούργησε όταν συμπορεύτηκε με τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις, όταν αξιοποίησε τις συμμαχίες που διέθετε, όταν εκμεταλλεύτηκε τη γεωπολιτική της θέση. Η γνώση της ιστορίας απαιτείται να είναι οδηγός στις κρίσιμες αποφάσεις του αύριο. Σας θυμίζω ότι το λαϊκίστικο σύνθημα της απομονωμένης Ελλάδας «μικρή και έντιμη Ελλάς» εναντίον του εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου οδήγησε στην εθνική καταστροφή του 1922.

ε) Στην Ελλάδα δεν αντέχουμε άλλους εθνικούς διχασμούς, άλλες εμφύλιες πολιτικές διαμάχες. Η χώρα μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά τα ψεύτικα διλήμματα και τους ιδεολογικούς και άκρατους ολοκληρωτισμούς. Αυτονόητο ότι απαιτείται να υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση, κατάθεση διαφορετικών απόψεων και θέσεων, όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί τον πατριωτισμό των άλλων Ελλήνων και την εθνική τους αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Υπάρχει μία σαφέστατη λαϊκή εντολή, εμφανίζεται ένα κυρίαρχο ρεύμα στις δημοσκοπήσεις, και ιστορικά η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και ρευμάτων ιδεολογικής σκέψης (από την συντηρητική δεξιά μέχρι την ανανεωτική, οικολογική αριστερά)  επιθυμούσαν και επιθυμούν την συνέχιση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Δεν είναι μία επιλογή, είναι η εθνική μας στρατηγική, είναι η μοναδική μας λύση.


 ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
 ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ