eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΝ ''ΙΑΝΟ'' ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ''ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ''''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παραβρέθηκε στην Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του 2ου Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ερμιονίδα «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο κ. Ανδριανός στον χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε τα εξής:

Το Φεστιβάλ Θεάτρου της Ερμιονίδας, μετά την περσινή του πρώτη διοργάνωση, βαθαίνει και απλώνει φέτος τις ρίζες του και εδραιώνεται ως σημαντικός πολιτιστικός θεσμός με ευρύτερη ακτινοβολία και αναφορά.
Θέλω να συγχαρώ όλες και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή, και ιδιαίτερα την κυρία Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ, τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο του Φεστιβάλ και δάσκαλο κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο, καθώς και τον  Πρόεδρο του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σιδέρη.
Ιδιαίτερα αυτά τα δύσκολα χρόνια για την πατρίδα και την κοινωνία μας, ο ρόλος και η σημασία της δραματικής τέχνης υπογραμμίζεται ακόμη πιο

εμφατικά. Ο πολιτισμός είναι καταφυγή ψυχής, είναι πηγή έμπνευσης, είναι πυξίδα προσανατολισμού και νοηματοδοσίας, είναι παιδεία ήθους και διδασκαλία αξιών.
Κι αυτό το ξέρουμε βιωματικά εδώ στην Ελλάδα, και το ξέρουμε διπλά στην Αργολίδα, έναν τόπο δεμένο με την ιστορία, τον πολιτισμό και ειδικά το θέατρο. Χαίρομαι λοιπόν ιδιαίτερα
γιατί αυτή η πρωτοβουλία που χάρισε στην Ερμιονίδα και την Αργολίδα έναν νέο πολιτιστικό θεσμό, δείχνει και φέτος την δυναμική της – μια δυναμική που έχει να κάνει τόσο με τους συντελεστές του Φεστιβάλ,  όσο και με το κοινό που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια.
Μ’ αυτές τις σκέψεις λοιπόν, εύχομαι κάθε επιτυχία στο φετινό, 2ο Φεστιβάλ, και καλή συνέχεια.