eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

''ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΜΑΣ ΜΙΧΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ''

'' Ανεύθυνος πρωθυπουργός, επικίνδυνη κυβέρνηση ''


Γράφει ο Μιχάλης Κυριακίδης

 
Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όταν  το 2011 ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, έκανε λόγο για δημοψήφισμα είχε δηλώσει τα εξής:  
«Αν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να διενεργήσει δημοψήφισμα και να θέσει στον λαό το δίλημμα ευρώ και μέτρα ή έξοδος, τότε η κατάρρευση της οικονομίας, η πτώχευση της χώρας θα έρθει πολύ πριν την κάλπη. Αυτό δεν θα είναι δημοψήφισμα, θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα μας…».

Ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος έχει κληθεί εδώ και 5 μήνες να κυβερνήσει τη χώρα και ο οποίος απέτυχε παταγωδώς στη διαπράγματευση, κάνει ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορούσε τότε τον Γ. Παπανδρέου. Να ρίξει την «επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα». Ανεύθυνος και δειλός, αφού απέτυχε να υλοποιήσει την εντολή που του δόθηκε στις εκλογές, αντί να παραδεχτεί με γενναιότητα την αποτυχία του, ρίχνει την μπάλα στον λαό.

Αυτή τη φορά η ζαριά δεν είναι απλώς επικίνδυνη είναι χαμένη από χέρι. Διότι η αξιοπιστία της χώρας έχει τρωθεί επικίνδυνα  αυτούς τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των χειρισμών του Α. Τσίπρα. Η χώρα απώλεσε και τους τελευταίους της φίλους και εξόργισε τους εταίρους μας όχι γιατί ο πρωθυπουργός αρνήθηκε τα σκληρά μέτρα, αλλά διότι χρησιμοποίησε ως μόνο διαπραγματευτικό του όπλο τον εκβιασμό.

Η χώρα είναι διπλωματικά απομονωμένη. Με την εγκληματικά ανεύθυνη αυτή κίνηση της κυβέρνησης Τσίπρα, δίνεται η καλύτερη ευκαιρία στις  δυνάμεις εκείνες οι οποίες είτε γιατί κουράστηκαν, είτε διότι εκτιμούν πως είμαστε μία «ειδική και μη χειρίσιμη» περίπτωση, να μας εξωθήσουν σε έξοδο από το Ευρώ και όχι μόνο.

Και οι χώρες της ευρωζώνης είναι σήμερα πολύ καλύτερα προετοιμασμένες  απ’ ότι το 2011 και έχουν ήδη επεξεργαστεί σχέδια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Έχουν υπολογίσει το κόστος για τις ίδιες και έχουν ήδη επεξεργαστεί τους τρόπους αντιμετώπισής τους
Αποκαλύπτεται, επίσης, πως η «συμμορία της δραχμής» έχει ισχυρές προσβάσεις στην κυβέρνηση και  σέρνει  τη χώρα στην καταστροφή.

Επιλέγει, επίσης, όπως έγινε σαφές, τόσο από το διάγγελμά του, όσο και από τις δηλώσεις των υπουργών του, να διχάσει βαθειά τον λαό. Να οδηγήσει την κοινωνία σε έναν βαθύ και επικίνδυνο διχασμό με ανεξέλεγκτες συνέπειες…
Η Ελλάδα έχει σήμερα έναν ανεύθυνο και εξαιρετικά επικίνδυνο πρωθυπουργό, ο οποίος- όπως εξάλλου ο ίδιος είχε πει το 2011-   επιλέγει την «…κατάρρευση της οικονομίας και την πτώχευση της χώρας . Αυτό- όπως ο ίδιος λέει-  δεν θα είναι δημοψήφισμα, θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα μας…».
Καλούνται οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να συστρατευτούν  για τη δημιουργία ενός κοινού Μετώπου και να μπούν στη μάχη για το «ναι στην Ευρώπη και το ευρώ».

Είναι σωστή η πρόταση του Ν. Μπίστη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο fb γράφει: «Η όποια σκέψη για αποχή και η εμπλοκή σε νομικές ερμηνείες απλώς απονευρώνει την αντιπολίτευση και τους ευρωπαϊστές μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη που μπορεί να κερδηθεί. Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συναντηθούν άμεσα, να συγκροτήσουν μαζί με άλλους Επιτροπή Αγώνα για το Ναι στο ευρώ. Η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη μου φαίνεται οτι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. ΝΔ, Ποταμι και ΠΑΣΟΚ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων»

Μεταρρύθμιση