eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για το έργο «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου»

Σας κοινοποιώ την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τάσου Χειβιδόπουλου σχετικά με το αίτημά μου που είχα αποστείλει στις 19/11/2014 και ζητούσα ενημέρωση για το έργο "Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου". Από τα ενημερωτικά έγγραφα που έχω στη διάθεσή μου προκύπτει ένα μεγάλο ζήτημα σχετικά με τη φερεγγυότητα των τεχνικών εταιρειών που από τη μία πλευρά δίνουν μεγάλες εκπτώσεις (πάνω από 50%) και από την άλλη σαν ανάδοχοι καθυστερούν σοβαρά την εκτέλεση των έργων. Αυτό δημιουργεί σοβαρές καθυστερήσεις που μπορούν να οδηγήσουν και στη ματαίωση του έργου.Αξίξει η Πολιτεία να δει συνολικά το θέμα της διαγωνιστικής διαδικασίας έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι τα έργα που εντάσσονται σε χρηματοδοτικά προγράμματα θα μπορούν άμεσα να εκτελούνται με αποτελεσματικότητα, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος της μη υλοποίησής τους στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που επιβάλλει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Από τη δική μας πλευρά θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου σχετικά με την ενημέρωση για την πορεία του έργου.
ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για το έργο «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου»

ΣΧΕΤ: α) Το από 24-11-2014 Ενημερωτικό Σημείωμα της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αργολίδας.
β) Η με αρ. πρωτ. 88078/4410/25-11-2014 Ειδική Πρόσκληση προς τον Ανάδοχο του Έργου ΘΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

Αναφορικά με την επιστολή σας όπου ζητάτε ενημέρωση για την πορεία του έργου «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου» με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σας επισυνάπτω το από 24 – 11 - 2014 Ενημερωτικό Σημείωμα της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αργολίδας, μέσα από το οποίο διαφαίνεται αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών από την ημέρα Ένταξης της Πράξης έως σήμερα.
Από την μελέτη του χρονοδιαγράμματος αυτού δεν προκύπτει καθυστέρηση ή αμέλεια από την πλευρά των υπηρεσιών της Π.Ε. Αργολίδας. Η όποια καθυστέρηση μπορεί να αποδοθεί στην καθυστέρηση διορισμού εργατών από την αρχαιολογία.
Παράλληλα επισυνάπτεται η με αρ. πρωτ. 88078/4410/25-11-2014 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της Δ/νσης Τεχνικών Έργων  προς τον ανάδοχο του έργου ΘΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε όπου τον καλεί εντός 15 ημερών από την λήψη αυτής να εγκαταστήσει τους απαιτούμενους σωλήνες ύδρευσης και εντός 20 ημερών να προβεί στην έναρξη των εργασιών εκσκαφής ορυγμάτων.
Σε κάθε περίπτωση η Π.Ε. Αργολίδας διά των Υπηρεσιών της και εγώ προσωπικά αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου έργου και δεσμευόμαστε ότι ως φορέας υλοποίησης θα χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο που μας δίνει ο νόμος για την έγκαιρη υλοποίησή του. 
                                                                           
                                                                    Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 
                                                           ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  Π.  ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ