eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Το παιδομάζωμα

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος  
 
Οι μεγάλες αυτοκρατορίες έβγαζαν στη γύρα κάθε χρόνο ειδικά επιτελεία ...

.. λαγωνικών για να εντοπίσουν τα πιο έξυπνα, τα πιο γερά, τα πιο τολμηρά και δημιουργικά παιδιά των υπηκόων τους για να τα εκπαιδεύσουν με σκοπό να επανδρώσουν το διοικητικό και στρατιωτικό μηχανισμό της Αυτοκρατορίας. Αλλού και άλλοτε με ειρηνικά μέσα, αλλού και άλλοτε με καταναγκαστικά.
Έτσι γίνεται και τώρα στη χώρα μας.
Η ανερχόμενη (μέχρι πρότινος) μεσαία τάξη μόρφωσε τα παιδιά της σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια με πείσμα και στερήσεις, για να πάρουν τα γκέμια ως η νέα ελπιδοφόρα γενιά και να φέρουν τη χώρα στο προσκήνιο της Ευρώπης. Δυστυχώς τα κάναμε από κούπες, όπως λέγανε οι παλιοί και πάνω από 150 000 νέοι μας μεγαλουργούν στις προηγμένες χώρες κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είχαμε το παιδομάζωμα και μάλιστα το αναγκαστικό. Σήμερα η χώρα μας, ως ισότιμο μέλος της Νέας Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας, εφάρμοσε ....το αναγκαστικό παιδοσπρώξιμο. Διώχνει τα καλύτερα ελληνόπουλα, το μέλλον του τόπου, αφού τα μόρφωσε και ως συνήθως, την ευθύνη δεν την έχουμε εμείς που τα διώχνουμε, αλλά αυτοί ....που με χαρά τα υποδέχονται, αφού για να φτιάξεις έναν γιατρό, έναν μηχανικό, κράτος και οικογένεια πρέπει να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για να τον πάρει έτοιμο η Γερμανία, αυξάνοντας μάλιστα και τον πληθυσμό της με εκλεκτούς μετανάστες.
Μένουμε πίσω τα κούτσουρα και τα κουκούδια, όπως λέγανε οι παλιοί.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος