eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Γιάννης Ανδριανός: Δικαίωση των προσπαθειών μας η συμπερίληψη του Περιφερειακού Πρωτοδικείου στο Κρανίδι στο νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας.

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης που είχα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα καθώς και των προηγούμενων σχετικών μου ενεργειών, στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, και τη χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης που κατατέθηκε χθες 19 Απριλίου στη Βουλή για επεξεργασία από την αρμόδια Επιτροπή, προβλέπεται τελικά η μετατροπή του Ειρηνοδικείου Μάσσητος στο Κρανίδι σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο με κατά τόπο αρμοδιότητα τον Δήμο Ερμιονίδας και τον Δήμο Σπετσών.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που δικαιώνει τη διεκδίκησή μας και αναγνωρίζει έμπρακτα τους σοβαρούς λόγους που καθιστούν επιτακτική τη συνέχιση της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Μάσσητος ως Περιφερειακού Πρωτοδικείου. 

Θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την προθυμία τους να ακούσουν τα επιχειρήματά μας και τη θετική τους ανταπόκριση που επιλύει ένα σημαντικό ζήτημα».