eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Παν τα νιάτα παν τα κάλλη, δεν ξαναγυρίζουν πάλι.

 

Η τεχνολογία τα σαρώνει όλα.

Κάποτε ήρθε το ηλεκτρικό ρεύμα. Μπήκε σε όλα τα σπίτια και τις επιχειρήσεις ως μάννα εξ ουρανού. Λέγαμε ότι στις εκκλησίες, τα μοναστήρια, δεν θα μπει, λόγω παράδοσης. Εκεί  κυρίαρχο θα παραμείνει το άγιο φως του καντηλιού, του κεριού, και ο κωδωνοκρούστης.

Αμ δε! Όχι μόνο μπήκε το ρεύμα αλλά και τα αιρκοντίσιον, τα καλοριφέρια και οι αυτόματες καμπάνες που σου βγάζουν ό,τι κωδωνοκρουσία θέλεις επί 24ώρου βάσεως. Σε λίγο ο παππάς θα βρίσκεται μακριά και θα ρυθμίζει όλες τις συσκευές της εκκλησίας του από το κινητό του. Περνάς από κλειστές εκκλησίες και, νύχτα - μέρα, ακούγονται από μέσα ψαλμωδίες, λες και γίνεται λειτουργία. Τη Μεγάλη Εβδομάδα την παρακολουθείς κατανυκτικά και από την τηλεόραση. Νομίζετε ότι είναι μακριά ο καιρός που σε μακρινές εκκλησίες που δεν έχουν παππά, κάλλιστα θα γίνεται λειτουργία με 3D ολογράμματα και τεχνητή νοημοσύνη;


Τα ίδια έχει αρχίσει να παθαίνει και το κράτος μας το ευρύ και το στενό, το ρηχό και το βαθύ, ήτοι το πλέον αναχρονιστικό, σπάταλο και καταπιεστικό της Ευρώπης. Μη φωνάζετε οι της Ερμιονίδας και οι τοπικοί βουλευτές, έτσι για την τιμή των όπλων (ή των ψήφων;), μπας και σας επιστραφεί καμιά υπηρεσία πίσω. Το μόνο που θα πετύχετε είναι το βράχνιασμα. Όλες για Ναύπλιο θα πάνε και γρήγορα από κει ...στο πουθενά! 
Δηλαδή άυλες με κατοικία στο Cloud! Δείτε την Εφορία. Έτσι θα γίνουν όλα. Όλοι και όλα θα αναφέρονται στο σύννεφο!
 Μπείτε λοιπόν στο ποτάμι πρόθυμοι, σαν έτοιμοι από παλιά, για κολύμπι, αλλά κόντρα στο ρέμα δεν έχετε καμία τύχη.  Απλά, φροντίστε με όλες σας τις δυνάμεις να εκμεταλλευτείτε το ρέμα, για ένα κράτος απλό, μικρό, αποτελεσματικό, κράτος λειτουργών και όχι δυναστών,  που μόνιμη έγνοια του θα είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη, του δημότη, των επιχειρήσεων. Ένα κράτος πελατοκεντρικό.
Αυτό για την Ερμιονίδα είναι ..... ιδιαίτερα εύκολο, γιατί υπάρχει ευτυχής πολιτική σύμπνοια με 92,15% με τη ΝΔ ή προσκείμενο σε αυτήν.
Την πρώτη τετραετία η Κυβέρνηση .... αφοσιώθηκε στο να εκσυγχρονίσει το ευρύ και το στενό κράτος και στην τρέχουσα θα ρίξει όλο το βάρος στο ρηχό και στο βαθύ. Σαν έτοιμοι από καιρό, συμπορευόμεθα.
Και αμείλικτο το ερώτημα:
Δήμοι σαν το δικό μας, που συνενώνουν χωριά, έχουν κανένα νόημα;
Αποδείχθηκε ότι από την ημέρα της ιδρύσεώς τους προσέφεραν κάτι περισσότερο στον τόπο και στους δημότες, από ό,τι πρόσφεραν οι παλιές Κοινότητές μας;
Βρήκε πόρους ο Δήμος ... λόγω μεγέθους και πηγές δωρεάν χρήματος, ή μόνο πηγές δανείων και προβλημάτων;
Η σύμπτυξη των Κοινοτήτων εις Δήμον Ερμιονίδας μήπως είχε ως αποτέλεσμα η μία Κοινότητα να παρεμποδίζει την ανάπτυξη της άλλης;

Βασίλης Γκάτσος