eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΟΥΜΗ- ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:''Εμείς συνεχίζουμε να δείχνουμε την δουλειά που κάναμε αυτή την τετραετία για τους δημότες και να μιλάμε με έργα!''

Και ενώ αυτή την περίοδο επικρατεί μια προεκλογική τρέλα και μία άνευ προηγουμένου διχόνοια με τα σχόλια στο διαδίκτυο να δίνουν και να παίρνουν, εμείς συνεχίζουμε να δείχνουμε την δουλειά που κάναμε αυτή την τετραετία για τους δημότες και να μιλάμε με έργα!
Ύστερα λοιπόν από την ανάπλαση της Μπάλτιζας, την ανάπλαση της Παραλίμνιας Οδού και την ανάπλαση της Πλατείας Ευαγγελιστρίας έμπροσθεν του Ιερού Ναού, η οποία πραγματοποιείται με την συνεργασία του Π. Πολυχρόνη, του ΣΦΙΠ, του Δήμου, της Κοινότητας και αρκετών ευεργετών, να ‘ναι καλά οι άνθρωποι, ήρθε η σειρά του έργου της Ανάπλασης τμήματος της παραλιακής δημοτικής οδού Ευαγγελιστρίας.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την βόλτα μας από την νέα Πλατεία Ευαγγελιστρίας και σιγά σιγά να περπατήσουμε προς την παραλία, κατηφορίζοντας τον παλαιό πεζόδρομο με τα καταστήματα εστίασης και να φτάσουμε στον νέο!
Με οργάνωση και συντονισμένες κινήσεις σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προχώρησε η μελέτη με αριθμό 12/2022, ώστε να υλοποιηθούν η επέκταση των υπαρχόντων πεζοδρομίων έως το κατάστημα ‘’Drougas Bakery’’ και η διάστρωση κυβόλιθων έως το κατάστημα ‘’Το ουζάκι’’. Οι εργασίες περιλάμβαναν απόξεση του ασφαλτικού τάπητα, οριοθέτηση των υπαρχόντων πεζοδρομίων με πρόχυτα κράσπεδα, διάστρωση οπλισμένου σκυροδέματος για την διαμόρφωση και υπερύψωσή τους, τοποθέτηση λευκών και έγχρωμων τσιμεντόπλακων ως επίστρωση της επέκτασης με ράμπες και ζώνες ΑΜΕΑ και τοποθέτηση κυβόλιθων επί του τμήματος της παραλιακής οδού.
Οι εικόνες του πριν και του μετά , όπως πάντα θα σας παραθέτω, μιλούν από μόνες τους.
Τι προσέφερε αυτό το έργο?
Αισθητική, διευκόλυνση και οικονομική ενίσχυση στα καταστήματα εστίασης, ώστε να διαθέτουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα, την συνέχεια του παλαιού πεζόδρομου ώστε κάποια στιγμή να φτάσουμε στο επιθυμητό, όπου είναι ο κυκλικός κόμβος, την αποτροπή της κυκλοφορίας και του parking των οχημάτων με αποτέλεσμα ο κόσμος να απολαμβάνει το ποτό του, το φαγητό του και να περπατάει και κυρίως τα παιδιά να μπορούν να παίζουν αμέριμνα.
Αυτός ο πεζόδρομος, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα συνεχιστεί και θα φτάσει μέχρι την είσοδο του Πορτοχελίου και αυτό είναι δέσμευση. Πριν γίνει όμως αυτό είναι απαραίτητο να εξασφαλιστούν εναλλακτικές προτάσεις parking, για τις οποίες ήδη έχουμε μεριμνήσει και προχωράμε.
Το Πάσχα ήρθαν επισκέπτες, οι οποίοι έχουν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή και μας είπαν πως δεν έχουν δει το Πορτοχέλι πιο όμορφο και εμείς αυτό επιζητούμε, να ομορφύνουμε τον τόπο!
Με αυτό το έργο φτάσαμε στα τέσσερα μεγάλα έργα ανάπλασης και έχουμε και συνέχεια! Ας μου πει κάποιος, πριν προχωρήσω τις επόμενες ημέρες στα επόμενα, αν ποτέ μέσα σε μια τετραετία έγιναν τόσα έργα στην Κοινότητα Πορτοχελίου!
Όποιος δεν το βλέπει είναι ή τυφλός ή εμπαθής. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει!
Δουλέψαμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε μέχρι σήμερα, τιμώντας την ψήφο των δημοτών γιατί έχουμε φιλότιμο και θέλουμε να σας κοιτάμε στα μάτια!
Θέλουμε την Ερμιονίδα ψηλά, εκεί ακριβώς που της αξίζει!
ΣυνεχίΖουμε 🧿
#angelikiloumi#visitermionida#kai_pali_pamedinata

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΟΥΜΗ- ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ