eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Γιώργος Διδασκάλου: Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το ΥΠΠΟΑ

 

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το ΥΠΠΟΑ.

Ψηφίσθηκε, για πρωτη φορά, από την 22η Σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την επιστροφή των πολιτιστικων αγαθών στις χώρες προέλευσης (ICPRCP), απόφαση αποκλειστικά στοχευμένη στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, με την οποία καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να αναθεωρήσει τη στάση του και να συνομιλήσει με την Ελλάδα. Με σταθερά βήματα και δυναμική παρουσία στα διεθνή fora η Ελλάδα διεκδικεί δικαίως και νομίμως την Επιστροφή των Γλυπτών στη γενέθλια γη.


Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα η συμμετοχή μου στην κοινή προσπάθεια όλων οσοι εκπροσωπήσαμε  το ΥΠΠΟΑ στην 22η Σύνοδο της Επιτροπής.   

  

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα εμπλεκόμενα στελέχη του ΥΠΠΟΑ που διαχρονικά συμβάλουν στην εθνική αυτή προσπάθεια, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών Βασιλική Παπαγεωργίου αλλά και ειδικότερα τον καθηγητή αρχαιολογίας και Γενικό Διευθυντή του μουσείου της Ακρόπολης κ. Νικόλαο Σταμπολίδη για την πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια του.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολιτισμό μας και την ιστορία μας και με τις οδηγίες της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, συνεχίζουμε την προσπαθεια, ώστε αυτή η επιτυχία να οδηγήσει στην πραγμάτωση ενός στόχου που αποτελεί αίτημα όλων των Ελλήνων.

Δελτίο Τύπου ΥΠΠΟΑ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ