eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Το ΙΛΜΕ συγχαίρει την κα Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη

Αξιότιμη κυρία Μπενάκη
 
Το Δ.Σ. του ΙΛΜΕ σας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για την αναγόρευση και την ανάληψη οσονούπω των καθηκόντων σας ως Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2020.
Η επιλογή σας σ’ αυτή τη θέση, στο ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας μας, αποτελεί αναγνώριση του πολύπλευρου έργου σας τόσο στον επιστημονικό χώρο όσο και τον πολιτικό βίο.
Περιποιεί όμως τιμή και σε μας τους συντοπίτες σας, το γεγονός ότι η πρώτη πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κατάγεται από την Ερμιόνη.
Το ΙΛΜΕ αναγνωρίζει και στέκεται ευγνώμον απέναντί σας γνωρίζοντας ότι ως Υπουργός Πολιτισμού (1991) πράξατε τα δέοντα, με προσωπική σας φροντίδα, ούτως ώστε να ξεκινήσει η αναπαλαίωση – αποκατάσταση της ιστορικής οικίας Οικονόμου, στην οποία έλαβε χώρα μέρος της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης 1827, στην Ερμιόνη. Το γεγονός της αποκατάστασης της ιστορικής οικίας, στην οποία στεγάζεται σήμερα το Μουσείο μας,  αποτελεί προσφορά εκ μέρους σας στον τόπο μας και την ιστορία του.

Επίσης εκτιμούμε θετικά το γεγονός ότι είστε ενεργό μέλος του ΙΛΜΕ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
Σας ευχόμαστε να είναι γόνιμη και επιτυχής η θητεία σας και σ’ αυτή την εξέχουσα θέση, ως Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, όπως γόνιμη και επιτυχής ήταν η θητεία σας σε όποια επιστημονική ή πολιτική θέση υπηρετήσατε.
Ερμιόνη 10/01/2020
Για το Δ.Σ. του ΙΛΜΕ
Η Πρόεδρος
Τίνα Αντωνοπούλου