eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Ανάργυρος Λεμπέσης: Η επιθυμία του Αείμνηστου Δάσκαλού μας Μιχαήλ Παπαβασιλείου, μέσα απο τη διαθήκη του, ήταν η βράβευση των μαθητών να γίνεται την 28η Οκτωβρίου !

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ:
''Η επιθυμία του Αείμνηστου Δάσκαλού μας Μιχαήλ Παπαβασιλείου ήταν η βράβευση των μαθητών να γίνει την 28η Οκτωβρίου , ημέρα της Εθνικής μας Εορτής μετά την παρέλαση!''


Αγαπητοί Συνδημότες,
Είναι στην ευχέρεια της νέας Δημοτικής Αρχής να ανακαλέσει προγενέστερη απόφαση του Δ.Σ. με καινούρια απόφασή της και να ορίσει αυτή τον τόπο και τον χρόνο της βράβευσης των νέων φοιτητών. 

Δε μπορώ όμως να μην απαντήσω σε αυτούς του λίγους , τους ίδιους και τους όμοιους που προσπαθούν να υποβαθμίσουν το έργο και τις ενέργειες της πρώην Δημοτικής Αρχής Ερμιόνης και ιδιαίτερα σε τέτοια ευαίσθητα θέματα που έχουν να κάνουν με μνήμες και επιθυμίες που άφησαν Παλαιοί Μεγάλοι Δάσκαλοι της Ερμιόνης. 

Η επιθυμία του Αείμνηστου Δάσκαλού μας Μιχαήλ Παπαβασιλείου ήταν η βράβευση του πρώτου Ερμιονίτη μαθητή που θα εισαχθεί σε ΑΕΙ με τον καλύτερο βαθμό να γίνει την 28η Οκτωβρίου , ημέρα της Εθνικής μας Εορτής μετά την παρέλαση .
(βλέπε Διαθήκη)


Αγαπητοί συνδημότες είχα την τύχη επί δημαρχίας μου και επί Υπουργίας Πετσάλνικου να ιδρυθεί αυτόνομο Λύκειο στην Ερμιόνη. Στο Λύκειο Ερμιόνης μαθήτευσαν εκτός από Ερμιονίτες μαθητές και παιδιά από την Θερμησία , το Ηλιόκαστρο και το Λουκαϊτι. 

Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιόνης καθιέρωσε, για πρώτη φόρα , τη βράβευση όλων των μαθητών που εισήχθησαν σε Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές Σεβόμενοι την επιθυμία του Αείμνηστου Δάσκαλού μας , δηλαδή την ημέρα της Εθνικής μας Εορτής στο Ηρώων της Ερμιόνης, ενώπιον πλήθους κόσμου , να ακούγεται από τα μεγάφωνα του λιμανιού το ονοματεπώνυμο και η Σχολή που πέρασε ο νέος φοιτητής. 

Σεβόμενοι την επιθυμία και δωρεά του Αείμνηστου Δάσκαλου και την επιθυμία των καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων.

Το πρώτο βραβείο το έδωσε ο Ακαδημαϊκος Ορέστης Λουρίδης διαχειριστής της διαθήκης του Αείμνηστου Μιχαήλ Παπαβασιλείου. 
( βλέπε φώτο )

Είχα αναφερθεί ξανά στο θέμα αυτό τον Γενάρη του 2012 πατηστε ΕΔΩ


ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
του τέως Δήμου Ερμιόνης