eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΑΝΑΒΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Στο ΔΣ το 12ο θέμα ήταν "Σχετικά με τον Ανάβαλο... "
Άρα όχι ενημέρωση, αλλά απλή συζήτηση και μάλιστα χωρίς εισήγηση. Και χωρίς εισηγητή σημαίνει ότι κανένας αιρετός ή υπάλληλος του Δήμου δεν ανέλαβε αυτή την υποχρέωση. Δύσκολο γαρ το θέμα, και κυρίως πολιτικά.
Στην περίπτωση αυτή ζητάτε τη ΜΠΕ του έργου, που τα έχει όλα, για να κάνετε τη συζήτηση.
Καλύτερα, την έχει στα χέρια του ο Δήμαρχος και σας την δείχνει και επί αυτής συζητάτε, γιατί αυτή τα έχει όλα.


Η ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ δίνει το επισυναπτόμενο σχέδιο που είναι από τη ΜΠΕ. Άρα είναι σίγουρη ότι είναι το σχέδιο της τελικής εγκεκριμένης ΜΠΕ.
Και το σχέδιο δείχνει ότι το νερό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ αλλά για τον Κάμπο του Κρανιδίου και μέρος του Κάμπου Φούρνων !!!!!!!!!
Η μόνη ερώτηση είναι προς τον Δήμαρχο: Η ΜΠΕ του έργου, η τελική, έχει αυτόν τον χάρτη; Δείξε μας Δήμαρχε τη ΜΠΕ να το δούμε.
Αν ο Δήμαρχος δεν έχει τη ΜΠΕ στο Δημαρχείο του, αυτό σημαίνει πλήρη αδιαφορία για αυτό το έργο. Αν την έχει, σας την δείχνει και, αν όντως αυτός είναι ο χάρτης, τότε η συζήτηση θέτει τα αυτονόητα ερωτήματα:

1. Γιατί τόσα χρόνια λέμε στους δημότες ότι ο Ανάβαλος έρχεται για την Ερμιονίδα, ενώ έρχεται μόνο για συγκεκριμένη περιοχή Κάμπου Κρανιδίου και Φούρνων; Τι θα πούμε στους Ερμιονίτες, Διδυμιώτες, Θερμησιώτες κ.λ.π.;
2. Ποιοι από την Ερμιονίδα πρότειναν αυτό; 
3. Ποιοι από την Περιφέρεια το πρότειναν ή το αποδέχτηκαν;
4. Γιατί κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για αυτό το θέμα από τον Δήμο επί τόσα χρόνια; Γιατί δεν καταγράφτηκε ποτέ, ούτε μία αντίδραση;
5. Γιατί έρχεται τώρα, μετά τόσα χρόνια για συζήτηση;
5. Και το κυριότερο: Και τώρα τι κάνουμε;;;;;;

Τι τους θέλετε τους επιστήμονες και τους μηχανικούς που συνέταξαν τη ΜΠΕ και την όλη μελέτη; Από το κεφάλι τους τα βγάλανε; Το μελετητικό γραφείο δεν αυτοσχεδιάζει, αλλά ζητάει από τον κύριο του έργου τα πραγματικά στοιχεία. Τον χάρτη ο κύριος του έργου τον έδωσε, αυτόν να καλέσετε να σας ενημερώσει. 
Δηλαδή εσείς που οφείλατε να είστε ενήμεροι σε όλα υπέρ του Δήμου και των Δημοτών, χρόνια τώρα δεν γνωρίζετε τίποτα.
Καλά, μη μου πείτε ότι δεν διαβάζετε κανένα τοπικό blogg.
Ο κόσμος της Ερμιονίδας είναι πλήρως και επαρκώς ενημερωμένος από τον γράφοντα μέσω του διαδικτύου. Και επιστημονικότατα αφού ο γράφων, Χημικός στο επάγγελμα, υπήρξε χρόνια Διευθυντής Ποιότητας και Περιβάλλοντος, έχει συντάξει ΜΠΕ πολύ σοβαρότερων έργων, και όχι μόνον ξέρει από αφαλατώσεις, αλλά και τις έχει δουλέψει.
Ο κόσμος λοιπόν είναι ενημερωμένος, διαβάστε τα και σεις να ενημερωθείτε. Παρακαλώ τον φίλο Γιώργο του Villa Didimo να αναρτήσει και πάλι όλα όσα έχω γράψει για το θέμα για να ενημερωθείτε.
Ένα και μόνο είναι το ζήτημα: Επειδή υπήρξαν και παλαιότερες ΜΠΕ, ο γράφων ζήτησε επανειλημμένως να επιβεβαιώσει ο Δήμαρχος ότι αυτή είναι η τελική ΜΠΕ και αυτό το σχέδιο άρδευσης είναι το τελικό.
Αν φωνάξετε τους μηχανικούς, θα γελάνε οι άνθρωποι για την ασχετοσύνη. Η ΜΠΕ έχει εγκριθεί και εφαρμόζεται. Τελεία και Παύλα. Μόνο να την τροποποιήσετε μπορείτε, δηλαδή να αγωνιστείτε για την τροποποίησή της υπέρ όλης της Ερμιονίδας, υπέρ όλων των αγροτών.
Ο κόσμος που διαβάζει, που συζητάει, είναι πλήρως ενημερωμένος και να μην κάνει σε κανένα εντύπωση ότι πολλοί φίλοι αγρότες, με γράμματα δημοτικού ή λίγων τάξεων Γυμνασίου, έχουν πλήρως κατανοήσει το θέμα.
Όσο ενημέρωση για το πότε θα αρχίσει και πότε θα τελειώσει το έργο κ.λ.π., εδώ οι τοπικοί βουλευτές έκαναν επερωτήσεις στον πλέον αρμόδιο και υπεύθυνο εκάστοτε Υπουργό. Πήραν συγκεκριμένη απάντηση; Πήραν ημερομηνίες; Θα πάρετε εσείς τώρα; Θα σας τις δώσει ... η ημερίδα;

Εντάξει εκλογές έρχονται .......

Βασίλης Γκάτσος