eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Ο Λεμπέσης θυμάται...και δημοσιεύει απο το αρχείο του ιστορικά ντοκουμέντα που έγραψαν ιστορία στην Ερμιόνη!

Κατάθεση στεφάνων μετά τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γέρου του Μοριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στον αύλειο χώρο της ιστορικής οικείας Οικονόμου-ΙΛΜΕ, επι Δημαρχίας Ανάργυρου Λεμπέση!

Τα αποκαλυπτήρια της προτομης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη πραγματοποιήθηκαν απο την προεδρο της βουλής των Ελλήνων κυρία Αννα Ψαρούδα Μπενάκη ,το 2007 στο ΙΛΜΕ, επι Δημαρχίας Ανάργυρου Λεμπέση 

Αγαπητοί Συνδημότες
Πέρασαν 23 χρόνια από τότε που τα παιδιά του Ιωάννη Μάλωση επέτρεψαν στον Δήμο Ερμιόνης την επανέκδοση του βιβλίου «Η εν Ερμιόνη Γ΄ Εθνοσυνέλευσις» που είχε γράψει ο πατέρας του (βλέπε επιστολή απάντησης).


Ένα ντοκουμέντο για την ιστορική πορεία της Ερμιόνης (βλέπε την πρώτη σελίδα της Β΄ επανέκδοσης).

Με τα στοιχεία που αναφέρονται σ’ αυτό το βιβλίο η Κοινότητα Ερμιόνης αναδείχτηκε σε Δήμο ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας.

Από τα ιστορικά γεγονότα αυτού του βιβλίου μεταφέρθηκε η τοπική αργία  της Ερμιόνης από τις 4 Σεπτεμβρίου στις 8 Νοεμβρίου, εορτής των Παμμέγιστων Ταξιαρχών.

Για την ιστορία το βιβλίο αυτό το βρήκε ο αείμνηστος Γεώργιος Αρανίτης στο υπόγειο της ταβέρνας του Παναγιώτη Μερτύρη «πρώην κρεοπωλείο Κυρίτση στην Παναγία» και μας το παρέδωσε στον Δήμο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιόνης το 1995 αποφάσισε την πρώτη επανέκδοση και το 2007 με αφορμή της 180ης επετείου της Γ΄ Εθνοσυνελεύσεως την Β΄ επανέκδοση (βλέπε το τότε Δημοτικό συμβούλιο Ερμιόνης)


Ανάργυρος Λεμπέσης
Δημαρχος
του τεως Δήμου Ερμιόνης