eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΩΣ ΥΨΗΛΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ»



Ερώτηση κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Γιάννης Μανιάτης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Σκουρλέτη και την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου, ζητώντας απαντήσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης και η ακολουθούμενη από αυτήν διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα να μείνει ο Δήμος Ερμιονίδας χωρίς προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας πριν το Πάσχα, που ξεκινά η τουριστική περίοδος, διακινδυνεύοντας τη θέση της ως υψηλής στάθμης τουριστικού προορισμού.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
«Κύριοι Υπουργοί,
ο Δήμαρχος Ερμιονίδος, κ. Δ. Σφυρής, καταγγέλλει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ότι οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης και η ακολουθούμενη από αυτήν, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν οι Δήμοι χωρίς προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας πριν το Πάσχα. Ειδικότερα, καταγγέλλει ότι πολλές από τις συμβάσεις των συμβασιούχων στον τομέα καθαριότητας δε θα ανανεωθούν μετά τις 31 Μαρτίου και οι νέοι εργαζόμενοι, που θα προσληφθούν και θα επιλεγούν από την προσωρινή λίστα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, δε θα είναι έγκαιρα διαθέσιμοι ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου κατά την παρούσα χρονική στιγμή, που ξεκινά η τουριστική περίοδος και αυξάνει ο πληθυσμός της περιοχής. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι το πρόβλημα για το Δήμο Ερμιονίδας είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθότι οι μόνιμοι υπάλληλοι στη συγκεκριμένη υπηρεσία είναι μόλις 4 οδηγοί και 2 εργάτες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η θέση της Ερμιονίδας ως υψηλής στάθμης τουριστικού προορισμού.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Ποια άμεσα μέτρα θα λάβετε, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό στον τομέα καθαριότητας; Προτίθεστε να ανανεώσετε τις υπάρχουσες συμβάσεις έως ότου επιλεγούν οι νέοι εργαζόμενοι από την προσωρινή λίστα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και τους ανατεθεί το έργο;»