eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της Δ.Κ.ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΤΡΙΓΚΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ του πρώην ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΘΩΜΑΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ




Αγαπητέ Ανάργυρε Λεμπέση, Αγαπητέ Δήμαρχε του τέως Δήμου Ερμιόνης.


            Η μακρόχρονη φιλία και οι κοινοί μας αγώνες στην Τ.Α. μου επιτρέπουν να απαντήσω στο δημοσίευμα σου που αφορά την παρουσία μου καθώς και του Απόστολου Λαδά στην έκθεση PANORAMA WOLD FESTIVAL Travel & Taste Experience 17-18/02/2018 στην Στοκχόλμη.


            Επιεικώς άτοπη και άστοχη χαρακτηρίζω τη φωτογραφία σου να αυτοπροβάλλεσαι ως ηγέτης στην Έκθεση Θεσσαλονίκης ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ το πάλαι ποτέ, σε αντίθεση με την αστείου μεγέθους φωτογραφία μας δίπλα σου, την στιγμή που εμείς αντιπροσωπεύουμε, προβάλλουμε και προωθούμε το Δήμο Ερμιονίδας μας σε Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Στοκχόλμη.


            Προς ενημέρωση σου η Ερμιονίδα μας σήμερα προβάλλεται καθημερινά και διαφημίζεται σε όλες τις Σκανδιναβικές χώρες, εξαιτίας των γυρισμάτων του Σουηδικού Τηλεπαιχνιδιού ”Mästarnas mästare” που πραγματοποιήθηκαν εδώ τον Σεπτέμβρη του 2017 με ακροαματικότητα 53%, περίπου 2,1 εκατομμύρια τηλεθεατές. Ο Απόστολός Λαδάς πάντοτε μεθοδικός, με αγάπη και πάθος για την Ερμιόνη, πρόσφερε καθημερινά τις υπηρεσίες του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και ως πολίτης και κατάφερε να πείσει την Σουηδική παραγωγή να πραγματοποιηθούν μερικά από τα σημαντικότερα πρωινά και νυχτερινά γυρίσματα σε περιοχές του πρώην Δήμου Ερμιόνης. Προσωπική του επιτυχία και η συνέντευξη που παραχωρήσαμε στα Μανδράκια Ερμιόνης στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Σουηδίας, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί στο Πόρτο Χέλι, χωρίς εγώ να θέσω βέτο να θεωρηθεί ακραίο τοπικιστικό γεγονός και να διαταραχθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο Κοινοτήτων μας. Παρεμπιπτόντως θέλω να σε ενημερώσω ότι θα αποτελούσε μεγάλη εμπειρία για σένα εάν είχες το χρόνο να παρακολουθήσεις κάποιο από τα γυρίσματα που έγιναν στα διοικητικά όρια του πρώην Δήμου Ερμιόνης.


            Προ καιρού υπήρξα θεατής video 4:40΄ με επικεφαλίδα ΚΟΥΝΟΥΠΙ BEACH/PORTOHELI ERMIONI με πλάνα μόνο της παραλίας Κουνούπι στο Πόρτο Χέλι. Μέχρι σήμερα δεν ασκήθηκε καμία κριτική, καμία αντίδραση, ούτε αναφορά για “Ντουμπλαρισμένα” ονόματα ή πλάνα,  γιατί οι Πόρτο Χελιώτες δημότες δεν αρέσκονται σε παρόμοιους χαρακτηρισμούς, αντίθετα επικροτούμε και προσυπογράφουμε τη σοφή σου ρήση «Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι δεν έχει να ζηλέψει τίποτε ο ένας από τον άλλον».


            Σε δεύτερο video 2:53΄με επικεφαλίδα Ερμιόνη η πόλη – νησί του τζετ σετ από ψηλά / Hermione Drone Greece, γίνεται αναφορά στην οικογένεια Μπέκαμ να απολαμβάνει τις διακοπές στην όμορφη Ερμιόνη. Μέχρι σήμερα δεν ασκήθηκε καμία κριτική, καμία αντίδραση, ούτε αναφορά για “Ντουμπλαρισμένες” ειδήσεις, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η οικογένεια Μπέκαμ απόλαυσε τις διακοπές της στο Amanzoe που διοικητικά ανήκει στην Κοινότητα Κρανιδίου και βέβαια αρκετοί είχαμε τη χαρά να τους δούμε να επισκέπτονται αρκετές περιοχές του Δήμου Ερμιονίδας μας.


            Η “Ντουμπλαρισμένη” αφίσα με τα Μανδράκια Ερμιόνης και επάνω Πόρτο Χέλι εκτυπώθηκε και αναρτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που είχε την ευθύνη κατασκευής του περιπτέρου και εκεί αναζήτησε τις ευθύνες. Κανένας από τους επισκέπτες της έκθεσης δεν αντιλήφθηκε το λάθος που μπορεί να προήλθε από το «δαίμονα του τυπογραφείου», εμείς εφόσον δεν είχαμε λύση άμεσης αντικατάστασης φωτογραφηθήκαμε και σχολιάσαμε θετικά το γεγονός  σεβόμενοι τη σοφή σου ρήση «Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι δεν έχει να ζηλέψει τίποτε ο ένας από τον άλλον»..



            Σοβαρά ερωτηματικά μου προκαλούν οι ατυχείς και άκομψες δηλώσεις σου που  χαρακτηρίζονται από προσωπική εμπάθεια και δεν συνάδουν με το χαρακτήρα σου. Ανησυχία επίσης μου προκαλεί το γεγονός ότι  Κασσάνδρες και Σειρήνες κατάφεραν έναν πετυχημένο Δήμαρχο, έμπειρο στην ΤΑ του δικού σου βεληνεκούς να τον οδηγήσουν σε άνευ ουσίας δημοσιεύσεις.


            Ας αρχίσουμε έστω και τώρα να βλέπουμε με πιο καθαρή ματιά αυτά που συμβαίνουν, χωρίς να δηλητηριάζουμε, ούτε να δυναμιτίζουμε με ακραίες δημοσιεύσεις τις σχέσεις μεταξύ των Τοπικών και Δημοτικών μας Κοινοτήτων. Είναι η στιγμή όπου όλοι μαζί  θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από όσα περάσαμε τα προηγούμενα πέτρινα χρόνια, να συμπορευτούμε σε ένα κοινό όραμα, το μέλλον της Ερμιονίδας μας, να ακολουθήσουμε την ανάπτυξη χωρίς φανφάρες και να αφήσουμε τα έργα μας να μιλάνε για εμάς χωρίς να προκαλούμε.


            Σε εμάς τους γηγενείς Πόρτο Χελιώτες δεν υπάρχει χώρος να εισχωρήσει η εμπάθεια και η μικροψυχία, μας διακρίνει η φιλοξενία και η ευγένεια, γιατί το DNA μας είναι ισχυρό μίγμα Καπεταναίων και παλαιών Νοικοκυραίων Κρανιδιωτών, Βλάχων Αρκάδων, έξυπνων και ευφυών Τσακώνων.


            Τέλος οι δημότες μας έχουν σωστή κρίση και αυτοί θα αποφασίζουν την κατάλληλη στιγμή αν θα μας τοποθετήσουν στο πάνελ της πολιτικής σκηνής του τόπου μας ή εκεί που αυτοί θεωρούν πρέπων.

            Αγαπητέ Ανάργυρε Λεμπέση, Αγαπητέ Δήμαρχε του τέως Δήμου Ερμιόνης σου εύχομαι υγεία, καλή επιτυχία σε κάθε σου σκέψη και σε κάθε σου κίνηση, θα είμαστε συνοδοιπόροι πάντοτε για το καλό της Ερμιονίδας μας.



Με εκτίμηση και σεβασμό

Μανώλης Τριγκάκης

Πρόεδρος Δ.Κ. Πόρτο Χελίου