eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Γ. Μανιάτης: «Από τον κήπο του Μαξίμου βλέπει χαμογελαστούς Έλληνες ο κ. Τσίπρας»


Γ. Μανιάτης: «Από τον κήπο του Μαξίμου βλέπει χαμογελαστούς Έλληνες ο κ. Τσίπρας»
Σημεία ομιλίας Γ. Μανιάτη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΣΥ, κατά τη συζήτηση του Ν/Σ του ΥΠΟΙΚ «Προσαρμογή της ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις»
Αέρας η έξοδος στις αγορές, εξευτελισμός της ελληνικής Δημοκρατίας στα έξοδα του Γεωργίου – ΕΛΣΤΑΤ, πραξικοπηματικές παρεμβάσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη, όνειρα Τσίπρα για χαμογελαστούς Έλληνες, ψεύτες αλλά όχι κλέφτες – το τελευταίο παραμύθι, καμία απάντηση στις καταγγελίες Βαρουφάκη, μόνο η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Εξεταστική Επιτροπή, είναι τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Γ. Μανιάτη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΣΥ, στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής.




·         Τσακαλώτος «Ο Πρωθυπουργός είναι αέρας»: Ο Υπ. Οικονομικών, κ. Τσακαλώτος, είπε ότι η έξοδος της χώρας στις αγορές δεν ήταν ούτε καλύτερη, ούτε χειρότερη από την έξοδο του Σαμαρά και ότι ήταν αέρας. Συγκρίνοντας την τοποθέτησή του με τα λόγια του κ. Τσίπρα στον Alpha, προκύπτει ότι υπάρχει τεράστια διαφορά προσέγγισης σ’ αυτό το μείζον οικονομικό κι εθνικό θέμα ανάμεσα τους.
·         Επιτόκιο αρνητικής «έκπληξης»: Όλοι οι οικονομολόγοι έχουν δημοσιεύσει αξιολογήσεις ότι η προχθεσινή έξοδος της χώρας στις αγορές ήταν ακριβότερη από την αντίστοιχη έξοδο του 2014, εάν κανείς λάβει υπ’ όψιν του το αντίστοιχο spread της Γερμανίας. Το μέτρο σύγκρισης δεν είναι τα απόλυτα επιτόκια, αλλά το πόσο πιο πάνω ή πιο κάτω από τη χώρα αναφοράς, που είναι η Γερμανία, δανείστηκε η χώρα το 2014 και το 2017. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ήταν ένα επιτόκιο έκπληξη. Προφανώς, αρνητική έκπληξη. Έκπληξη ψυχρολουσίας.
·         PSI: Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε εάν το PSI ήταν καλό ή κακό. Κύριε Υπουργέ, δεν έχετε υπογράψει δύο προϋπολογισμούς, όπου αναγνωρίζετε τη μεγάλη ωφελιμότητα του PSI και ο ίδιος, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας, με τους νομικούς σας συμβούλους δεν υπερασπιστήκατε το PSI στα διεθνή δικαστήρια και γι’ αυτό ακυρώθηκαν όλες οι προσφυγές από τρίτους που είχαν γίνει; Εσείς ως Υπ. Οικονομικών θεωρείτε ότι το PSI ήταν σωστό, ωφέλησε την ελληνική οικονομία ή ήταν λάθος; Απαντήστε.
·         ΔΝΤ: Ο κ. Τσακαλώτος έχει αποστείλει επιστολή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση. Όλα έγιναν για να μπει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, να θεωρηθεί εξυπηρετούμενο το χρέος της χώρας, υποχρεώθηκε ο ελληνικός λαός να υποστεί μια φορομπηχτική επιδρομή άλλων επιπλέον 4,9 δις €. Το ΔΝΤ ανακοίνωσε πριν από λίγες μόλις ημέρες ότι είναι μη εξυπηρετήσιμο το χρέος της Ελλάδας. Έναντι ποιου ανταλλάγματος μας φορτώσατε συνολικά από τη διαπραγμάτευση της δικής σας κυβέρνησης τα 15 δις €, που θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός;
·         Να πληρώσετε από την τσέπη σας τα έξοδα του Γεωργίου – ΕΛΣΤΑΤ: Το άρθρο 45 του νομοσχεδίου που συζητούμε, εξευτελίζει την Ελληνική Δημοκρατία, υποχρεώνει το ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του τ. Επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου. Να τα πληρώσετε από την τσέπη σας, όχι από τους φόρους των Ελλήνων πολιτών. Εσείς οδηγήσατε σε όλες αυτές τις διώξεις και τώρα πια υπογράφετε, με την ουρά στα σκέλια και βάζετε τον ελληνικό λαό να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του κ. Γεωργίου. Έχετε ξεπεράσει όλα τα όρια του αυτοεξευτελισμού. Έχετε σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες.
·         Έκδοση ομολόγου με αγγλικό Δίκαιο: Ο κ. Τσακαλώτος ως βουλευτής της Αντιπολίτευσης, είχε καταθέσει ερώτηση στον κ. Βενιζέλο, λέγοντάς του ότι η έκδοση ομολόγων στο αγγλικό Δίκαιο συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Τώρα που εσείς υπογράψατε την έκδοση του δικού σας ομολόγου στο αγγλικό Δίκαιο, θα ζητήσετε συγγνώμη από τον κ. Βενιζέλο;
·         Παρεμβάσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη: Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε προσπάθειες θεσμικού, συνταγματικού, πολιτειακού πραξικοπήματος με απίστευτες και ανοίκειες παρεμβάσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη, που έχουν φέρει τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τον Σύλλογο Δικαστών και Εισαγγελέων και τον ίδιο τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) να δηλώνουν ότι έχουν ξεπεραστεί τα όρια που μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Εδώ δεν είναι καθεστώς Ερντογάν, Μαδούρο, Ουγγαρίας και Πολωνίας.
·         Το περιβόλι με τα μαργαριτάρια του κ. Τσίπρα: Ο κ. Τσίπρας αισθάνεται ευτυχισμένος, γιατί λέει ότι στο κέντρο της Αθήνας βλέπει χαμογελαστά πρόσωπα και μπορεί να κυκλοφορεί άνετα στα Εξάρχεια. Προφανώς, βλέπει χαμογελαστά πρόσωπα και κυκλοφορεί ελεύθερος από τον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου κι έχοντας ως επιπλέον διακοσμητικό στοιχείο τις κλούβες των ΜΑΤ στην Ηρώδου Αττικού, που τον προστατεύουν από τους Έλληνες πολίτες. Αυτά κατά τον κ. Τσίπρα συνιστούν την αλλαγή σελίδας μιας χώρας που υπέγραψε και τρίτο και τέταρτο μνημόνιο, ενώ ο ΕΝΦΙΑ που έρχεται τώρα είναι 3,1 δις € και οι επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει επιβάλλει στους Έλληνες φορολογούμενες είναι άλλα 3,7 δις €.
·         Τσίπρας «Μπορεί να μας λένε ψεύτες, αλλά δεν μας λένε κλέφτες»: Αποδέχεστε τον χαρακτηρισμό μεγάλου μέρους των πολιτών ότι είστε ψεύτες, αλλά λέτε ότι τουλάχιστον δεν σας λένε κλέφτες. Σύμφωνα όμως με τον ελληνικό λαό «Ο κλέφτης και ο ψεύτης μόνο τον πρώτο χρόνο χαίρεται».
·         Η μεγάλη πρόκληση της ελληνικής κοινωνίας: Η κοινωνία αξιολογεί αυτό που ζούμε τα τελευταία 2,5 χρόνια, δηλ. την κατάρρευση των απίστευτων ψεμάτων που ελέχθησαν από το 2012 μέχρι και σήμερα, συνειδητοποιεί ότι αυτή τη στιγμή κυβερνούν τη χώρα άνθρωποι οι οποίοι αποπειράθηκαν στο α΄ εξάμηνο του 2015 να κάνουν πραξικόπημα σε βάρος του Συντάγματος και της θεσμικής τάξης της χώρας. Άνθρωποι που ήταν τα «assets» του κ. Τσίπρα, η κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, κορυφαίος Υπουργός, χαρακτηρίζουν τον Πρωθυπουργό ως προδότη. Κι έρχεστε τώρα στο τρίτο μεγάλο «asset» της Κυβέρνησης, τον κ. Βαρουφάκη, κι επειδή δεν τολμάτε να του πείτε ότι λέει ψέματα, προσπαθείτε με ευφυολογήματα να αποφύγετε το μεγάλο ερώτημα που τίθεται: Πραγματικά είχε προετοιμαστεί σχέδιο εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ; Πραγματικά είχε προετοιμαστεί η είσοδος της χώρας στην κόλαση της χρεοκοπίας; Πραγματικά ο κ. Τσίπρας την τελευταία στιγμή ανέκρουσε πρύμναν και άλλαξε τις επιλογές του, επειδή φοβήθηκε το «Γουδή»;
Έχετε χρέος να απαντήσετε ευθέως για το τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα κι έχουμε οδηγηθεί σε απώλεια 100 δις €, σε υποθήκευση στο ταμείο αποικιοκρατίας όλης της δημόσιας περιουσίας της χώρας και σε επιπλέον μέτρα 15 δις €, που θα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες. Αυτές είναι οι απαντήσεις που πρέπει να δώσει η Κυβέρνηση.
·         Πρόταση Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Εξεταστική Επιτροπή: Δεχθείτε την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για μία Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει και τα πεπραγμένα πριν από εσάς, αλλά και τα πεπραγμένα των δικών σας κυβερνήσεων. Αλλιώς, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε στον ελληνικό λαό και να ισχυρίζεστε ότι προστατεύετε το δημόσιο συμφέρον.

Δείτε εδώ το video με τα ερωτήματα του Γ. Μανιάτη προς τον κ. Τσακαλώτο (27.07.2017)
Δείτε εδώ το video της ομιλίας του Γ. Μανιάτη (28.07.2017)