eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

''Ενα ενδιαφέρον άρθρο...''


Ο Δημήτρης Σφυρής χάνει την Ερμιονίδα; Ο Γιάννης Δημαράκης τον λέει «ψεύτη» και ο Ανάργυρος Λεμπέσης του γράφει… «πρόσεχε»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια ο Δήμαρχος Ερμιονίδας και αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ. κ. Δημήτρης Σφυρής για να αποκτήσει νέα λαϊκά ερείσματα, στην κρίσιμη Δημοτική Κοινότητα της Ερμιονίδας, που θα αντικαταστήσουν αυτά που χάνει –μαζικά- τελευταίως.

Η απώλεια της στήριξης του κορυφαίου συμμάχου του, Ανάργυρου Λεμπέση (Δημάρχου Ερμιόνης), και του εκπροσώπου της «ηθικής εικόνας του συνδυασμού» Γιάννη Δημαράκη, δημιουργούν ρήγματα και συγκρουσιακές προδιαθέσεις που δύσκολα μπορούν να καλυφθούν.
Η παραίτηση του Γιάννη Δημαράκη, ο οποίος με την παρουσία του προσέδιδε κύρος στον συνδυασμό, έχει και συνέχεια. Η άγαρμπη προσπάθεια του Δημήτρη Σφυρή να διασκεδάσει τις
δυσμενείς εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν και η προώθηση της άποψης ότι ο Γιάννης Δημαράκης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους (κάτι που τα παπαγαλάκια ερμήνευαν κατά το δοκούν), προκάλεσε την αντίδραση του κόσμιου καθηγητού ο οποίος, σε πολύ αυστηρό ύφος, υπενθύμισε στον ψευδόμενο Δήμαρχο Ερμιονίδας τα πραγματικά αίτια.



Όπως ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του παραιτήθηκε «Επειδή
1.    δεν χαράσσεται από κοινού η ακολουθούμενη πολιτική του Δήμου,        
2.    δεν υπάρχει συντονισμός των δράσεων του Δήμου,
3.    υπάρχει έλλειψη συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και επίδειξη προκλητικής συμπεριφοράς εκ μέρους του με αποτέλεσμα να μην επιλύονται σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η εν λόγω εταιρεία και
4.    παρ’ όλες τις κατά καιρούς παρεμβάσεις μου και προσπάθειες δεν υπήρξε ανταπόκριση εκ μέρους σας».
Η ανακοίνωση Δημαράκη κλείνει με μια φαρμακερή έκφραση διατυπωμένη με …άμετρη ευγένεια όπου αφήνει στον Δημήτρη Σφυρή να επιλέξει αν δεν μπορεί να αξιολογήσει αυτά που διαβάζει ή αν αναφερόμενος στα της παραίτησης δεν λέει αλήθεια. «Επομένως η αξιολογική αναφορά του Δημάρχου ότι οι λόγοι της παραίτησής μου ήταν προσωπικοί, είναι αναληθής και αβάσιμη», γράφει ο τ. Λυκειάρχης ο οποίος προηγουμένως τόνισε ότι «Με βάση τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό στον καθένα ότι οι λόγοι της παραίτησής μου δεν ήταν καθόλου προσωπικοί αλλά καθαρά πολιτικοί».
Ο Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης, εκ των βασικών παραγόντων εκλογής του Δημήτρη Σφυρή, για τρίτη φορά εντός διμήνου δημοσιοποιεί αντιρρήσεις για την ακολουθούμενη πολιτική, καταγράφει υπονοούμενα για επιρροές «από κάποιον ή κάποια» και τον μέμφεται δημοσίως ότι «Λησμόνησε τις συμφωνίες μας».
Είναι χαρακτηριστικό, των προβληματικών σχέσεων, ότι αυτά καταγράφονται σε ανακοίνωση που ο Δήμαρχος του τ. Δήμου Ερμιόνης κοινοποίησε προς όλα τα ΜΜΕ  και που δεν απευθύνεται προς τον Δημήτρη Σφυρή αλλά προς τους Δημότες της Ερμιόνης.
Όμως, το πιο βαρύ, ο Ανάργυρος Λεμπέσης το επιφύλαξε στον «φίλο του», για το τέλος και το απέδωσε υπό μορφή συμβουλής: «Πρόσεχε και φρόντισε να κρατήσεις συμπαγές το Δημοτικό Συμβούλιο, διότι υπάρχει κίνδυνος να επαναληφθεί αυτό που έζησες πριν μερικά χρόνια, να συνεδριάζεις μόνος σου».
Τι άραγε γνωρίζει «ο γάτος της αυτοδιοίκησης» που αγνοούμε όλοι εμείς;

Π.Ι.Δ.