eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

'' Ανακοινώθηκαν οι Βάσεις Εισαγωγής για ΑΕΙ - ΤΕΙ ''

Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων της Ερμιονίδας στο "Εικονοσκόπιο".

<<Τέλος η αγωνία για τους μαθητές της Ερμιονίδας που από το προσεχές Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015 θα περάσουν τις "Πύλες" της Ανώτατης και Ανώτερης Εκπαίδευσης ως Ακαδημαϊκοί Πολίτες!>>

Ρεπορτάζ: Μίλτος Ιωαννίδης

Συμμετείχαν στον εξεταστικό "Μαραθώνιο" των Πανελλήνιων, ανταποκρίθηκαν στις δύσκολες και απαιτητικές εξετάσεις και πλέον από τις αρχές του προσεχούς Οκτώβρη, "γυρίζουν σελίδα" στη ζωή τους ως φοιτητές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της Χώρας !
57 μαθητές από τα Λύκεια της Ερμιόνης και του Κρανιδίου, είδαν τα ονόματά τους να φιγουράρουν στην λίστα με τους επιτυχόντες του Υπουργείου Παιδείας, (που ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το πρωί της Πέμπτης 28 Αυγούστου).
Και φέτος, οι λεγόμενες "σχολές φιλέτα",είχαν την τιμητική τους στις προτιμήσεις των μαθητών: Ιατρική, Πολυτεχνείο, Οικονομικά, Φαρμακευτική και Παιδαγωγικά ήταν μεταξύ των τμημάτων που δηλώθηκαν...πρώτα στα μηχανογραφικά δελτία καθώς εξασφαλίζουν-σύμφωνα με τους καλά.....γνωρίζοντες την αγορά εργασίας-  καλές επαγγελματικές προοπτικές.

Οι πρώτες των πρώτων

Οι μαθήτριες Κατερίνα Τσέλλου και Αγγελική Παπασταύρου, (από το Γ,Ε.Λ. Ερμιόνης και Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου αντίστοιχα), πρώτευσαν στον βαθμό πρόσβασης και πέτυχαν να εισαχθούν στο Πολυτεχνείο Κρήτης (Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών) και στην Ιατρική!
Αξίζει να σημειώσουμε πως ακόμη δυο μαθητές του Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου και συγκεκριμένα η Ζωή Δράκου και ο Αλέξανδρος Σηφάκης, θα είναι συμφοιτητές με την Αγγελική Παπασταύρου, στην Ιατρική σχολή που εδρεύει στην Πάτρα!

Από Αθήνα μέχρι....Κοζάνη!

Οι σχολές που πέρασαν οι μαθητές της Ερμιονίδας, είναι....διασκορπισμένες ανά την Ελλάδα.
Από την Αθήνα, την Σπάρτη και τον Πειραιά μέχρι τα Ιωάννινα, τον Βόλο, την Κοζάνη και τα Ιόνια Νησιά!
Δεν λείπουν μάλιστα και οι περιπτώσεις που (οι μέχρι πρότινος συμμαθητές) θα βρεθούν στην ίδια πόλη ακόμα ακόμα και στην ίδια σχολή, γεγονός που θα τους βοηθήσει να προσαρμοστούν ευκολότερα στις απαιτήσεις της φοιτητικής ζωής.
Παράλληλα, η.....περιλάλητη "οικονομική κρίση" φαίνεται πως επηρέασε τις επιλογές των μαθητών μιας και οι Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, θα δεχθούν στις τάξεις τους, τρεις Σπουδαστές από την Ερμιονίδα οι οποίοι εκτός από την άμεση και...εξασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση θα συνεχίσουν και την πλούσια Ναυτική Παράδοση της περιοχής.

Τα στατιστικά

Κατά κοινή ομολογία οι Βάσεις ανέβηκαν σε σχέση με την Περσινή Χρονιά.
Xαρακτηριστικό είναι ότι σε 30 σχολές είχαμε άνοδο πάνω από 1.000 μόρια και σε 129 σχολές άνοδο από 500 έως 1.000 μόρια!
Ακόμη παρατηρήθηκε το φαινόμενο,αριστούχοι μαθητές, να μην καταφέρνουν να εισαχθούν στην σχολή της πρώτης τους επιλογής!
Όσον αφορά τους μαθητές της Ερμιονίδας, από τους 18 εισακτέους του Γ.Ε.Λ. Ερμιόνης, 8 Μαθητές πέρασαν σε ΑΕΙ, 8 μαθητές πέρασαν σε ΤΕΙ και δύο στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.
Από τους 39 εισακτέους του Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου, 23 μαθητές πέρασαν σε ΑΕΙ, 15 μαθητές πέρασαν σε ΤΕΙ και ένας μαθητής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.
Τέλος όσον αφορά τις υψηλόβαθμες σχολές, τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από.....ικανοποιητικά μολονότι οι βάσεις....εκτοξεύτηκαν.
Εκτός από τους τρεις μαθητές (του Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου) που πέρασαν σε ιατρικές σχολές, 8 μαθητές πέρασαν σε Πολυτεχνικές Σχολές!
Το Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου (σε αυτές τις Σχολές) συγκέντρωσε την μερίδα του Λέοντος καθώς εισήχθησαν επτά μαθητές του!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι 2 μαθητές (από το Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου), πέτυχαν την επίσης την εισαγωγή τους στις λεγόμενες "σχολές φιλέτα" και συγκεκριμένα στα τμήματα της Φαρμακευτικής και της Μοριακής Βιολογίας& Γενετικής....


Τα ονόματα

Γ. Ε. Λ. Ερμιόνης:

Γ. Ε. Λ. Κρανιδίου:

Για τα ονόματα των μαθητών του Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου, κάντε κλικ εδώ:  http://1lyk-kranid.arg.sch.gr/wordpress/wp-content/uploads/2014/08/epityxontes_2014_90.pdf