eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

'' Μερικά παράδοξα ''

'Η φαινομενικώς παράδοξα.

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Όταν η Ερμιόνη και ολόκληρη η παραλιακή Ερμιονίδα ξεχείλιζε από νιάτα στα κέντρα διασκέδασης, όταν λεφούσια κατηφόριζαν από τα εξοχικά τους προς την παραλιακή διασκέδαση, οι χωματερές Διοσκουρίων και Κροθίου ...... λιβάνιζαν νυχθημερόν ιδιαίτερα δε την Ερμιόνη. Mε την κατάργηση αυτών των χωματερών, δηλαδή με το τερματισμό του λιβανίσματος, χάθηκαν όλοι. Λογικό, γιατί καθώς έρχονται στο Μεγαλοβούνι, .......βλέπουν το λιβάνισμα του Σταυρού και γυρίζουν πίσω. Άρα πρέπει να επιστρέψουμε στην προτέρα κατάσταση.

Όταν είχαμε τον λάκκο των λυμάτων στον Κάμπο Κρανιδίου και η μπόχα λιβάνιζε την περιοχή ο τουρισμός δεν επηρεαζόταν. Τώρα που επιχωματώθηκε χάσαμε τους τουρίστες.

Τουλάχιστον 30 χρόνια το Λιμάνι Ερμιόνης ήταν ένας βούρκος λυμάτων και η μπόχα απλωνόταν στην παραλία για να συναντήσει μέσα από τα σοκάκια την μπόχα από τα λύματα που έβγαιναν στα Μαντράκια. Ο τουρισμός, η κίνηση, όλο και έπαιρνε τα πάνω. Με το βιολογικό πήρε τα κάτω. Άρα, άμα τον καταργήσουμε θα επανέλθουμε.

Με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού στο Κρανίδι, αναμένεται ο οικισμός να γεμίσει τουρίστες; Αν όχι, τότε πίσω πάλι στο ρέμα του Γραμματικού;

Άντε δε να βρούμε γιατί χαθήκανε τα ψάρια, γιατί το νερό μας έγινε αλμυρό, γιατί, γιατί..... και να βρούμε λύσεις. Θα βρούμε ότι φταίει ο Αθλητισμός, οι Βιβλιοθήκες, το Λαογραφικά και τόσα άλλα...... που έδιωξαν τους τουρίστες, που μείωσαν τις παραγωγές μας που, που.

Είναι τα παραπάνω μια μέθοδος σκέψης για να λύσουμε τα προβλήματά μας, η μέθοδος: από την Πόλη έρχομαι.....

Ας υπενθυμίσω το πρώτο μάθημα συμπατριώτη μαθηματικού στην τάξη:
_  Ας μου πει κάποιος τι είναι πρόβλημα.
_  Κύριε είναι μια σειρά δεδομένων βάσει των οποίων καλούμεθα να βρούμε τα ζητούμενα.
_  Ωραία λοιπόν! Ένα πλοίο ξεκινά με σταθερή ταχύτητα 10 μίλια/ώρα από τον Πειραιά προς Ύδρα. Κάνει να φτάσει στην Ύδρα 4 ώρες. Αυτά είναι τα δεδομένα, και το ζητούμενο είναι: Ποιο είναι το όνομα του Καπετάνιου;

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος