eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

''Εκπληκτικό εξώφυλλο του Economist για την Μέρκελ''

''Η Μέρκελ πατάει ιωνικό κιονόκρανο στον Παρθενώνα, λυγίζει τον πύργο του Άιφελ και βουλιάζει τον Πύργο της Πίζας και το Λονδρέζικο Big Ben, στο εμπνευσμένο εξώφυλλο του Economist.''


Στην τελική ευθεία για τις γερμανικές εκλογές το Economist αποδομεί την Μέρκελ ενώ ταυτόχρονα την αποθεώνει!
Το εντυπωσιακό εξώφυλλο συνοδεύεται και από ένα εξίσου εντυπωσιακό τίτλο: Μέρκελ, μία γυναίκα για να κυριαρχήσει σε όλους.


Τα επιτεύγματα της Μέρκελ κατά το Economist:

- Κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ
- Έβαλε τους βόρειους να πληρώσουν τα πακέτα διάσωσης
- Έβαλε τους Ισπανούς να κάνουν αδιανόητες μεταρρυθμίσεις
- Απάλλαξε την Ευρώπη από κλόουν όπως ο Μπερλουσκόνι

Μέρκελ, μία γυναίκα για να κυριαρχήσει σε όλους


Το άρθρο του Economist στην αρχή επικρίνει την Μέρκελ.
''Διαφωνήσαμε με την συνταγή της Μέρκελ για λιτότητα: αποτέλεσμα είναι η ύφεση της ηπείρου να έχει διαρκέσει πολύ και να είναι σκληρή. Θέλαμε η καγκελάριος να διαχωρίσει τις επιφυλακτικές πολιτικές μεταρρυθμίσεων, να απενδυθεί το μανδύα της ιστορίας της χώρας της και να οδηγήσει την Ευρώπη πιο δυναμικά. Έχει μεγάλη ευθύνη για την αποτυχία της δημιουργίας μίας πλήρους τραπεζικής ένωσης για την ευρωζώνη, την πρώτη από τις πολλές θεσμικές αλλαγές που χρειάζεται. Αρνήθηκε να οδηγήσει την κοινή γνώμη και δεν μίλησε ποτέ στους ψηφοφόρους της για τις ευθύνες τις Γερμανίας για την αναταραχή στην ευρωζώνη. Ανησυχούμε επίσης ότι δεν έχει κάνει πολλά στο εσωτερικό της χώρα της: τα τελευταία χρόνια καμία χώρα στην ΕΕ δεν έχει κάνει τις λιγότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις''.

''εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η κ.Μέρκελ είναι το σωστό πρόσωπο για να οδηγήσει της χώρα της και κατ' επέκταση την Ευρώπη: Πρωτίστως για αυτό που είναι: η πλέον χαρισματική δημοκρατική ηγέτις στον κόσμο και σαφέστατα ασφαλέστερη από οποιονδήποτε από τους αριστεριστές αντιπάλους της. Κυρίως όμως γιατί πιστεύουμε αυτό που ακόμα και τώρα μπορεί να γίνει -η ηγέτιδα που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται η Γερμανία και η Ευρώπη''

Στην αμέσως επόμενη παράγραφο όμως περιγράφεται η Μέρκελ ως '' η πλέον χαρισματική δημοκρατική ηγέτις στον κόσμο''.
''Ωστόσο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η κ.Μέρκελ είναι το σωστό πρόσωπο για να οδηγήσει της χώρα της και κατ' επέκταση την Ευρώπη: Πρωτίστως για αυτό που είναι: η πλέον χαρισματική δημοκρατική ηγέτις στον κόσμο και σαφέστατα ασφαλέστερη από οποιονδήποτε από τους αριστεριστές αντιπάλους της. Κυρίως όμως γιατί πιστεύουμε αυτό που ακόμα και τώρα μπορεί να γίνει -η ηγέτιδα που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται η Γερμανία και η Ευρώπη''.

Ποια είναι τα επιτεύγματα της Μέρκελ κατά το Economist:

- Κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ

- Έβαλε τους βόρειους να πληρώσουν τα πακέτα διάσωσης

- Έβαλε τους Ισπανούς να κάνουν αδιανόητες μεταρρυθμίσεις

Ο Economist αναφέρει πως η Μέρκελ απάλλαξε την Ευρώπη από κλόουν όπως ο Μπερλουσκόνι, την τοποθετεί πολύ πιο πάνω από Ομπάμα και Κάμερον και τον ''καημένο'' Ολάντ, όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε το ηχηρό μήνυμα του Economist στον επίλογο του άρθρου.
''Αν η Μέρκελ κερδίσει την Καγκελαρία, θα γίνει η πιο κυρίαρχη προσωπικότητα στην Ευρώπη. Το δικό μας στοίχημα είναι ότι θα θελήσει να μείνει στη μνήμη όλων ως αποφασιστική και όχι ως διστακτική''.

www.newsit.gr