eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΑΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗ - ΤΑ ΕΡΓΑ ΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΝΟΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...''

  ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ:

<<Περιμένουμε αυτή την Δημοτική αρχή του Δημήτρη Καμιζή μέχρι να τελειώσει... 
Περιμένουμε αυτή την δημοτική αρχή με τα προεκλογικά οράματα, τις Ελληνικούρες και τις φιλολογίες του για να δούμε τι τεχνικά έργα θα αφήσει μέχρι το τέλος της θητείας του;;;>>

Αγαπητοί Συνδημότες

Με αφορμή τον ερχομό του Νεράιδα στην Ερμιόνη θέλησα να θαυμάσω αυτό το ιστορικό πλοίο απο ψηλάΈτσι επισκέφτηκα τα στολίδια της Ερμιόνης Μύλος Κρόθι και Άγιο Γεράσιμο για να δώ πανοραμικά την Ερμιόνη και το Νεράιδα των παιδικών μας χρόνων

Παρατηρησα λοιπόν απο ψηλά το πλοίο Νεράιδα πλαγιοδετημένο στην εσωτερική πλευρά του μώλου και όλη την μπροστινή προβλήτα ελεύθερη για την συγκοινωνία (βλ. φώτο).
    Τους πληροφορώ αφού το λησμόνησαν πως η επέκταση του, η στήριξη και η εκβάθυνση της  Ανατολικής πλευράς έγιναν από την Δημοτική Αρχή Ερμιόνης επι Δημαρχίας μου χρηματοδοτούμενη από το ΠΕΠ το 2004.

    Βλέποντας από το μύλο Κρόθι το Νεράιδα το μυαλό μου γύρισε κάμποσα χρόνια πίσω το φθινόπωρο του 1956 τότε που ο αείμνηστος Στέφος μας φωτογράφισε μέσα από το Νεράιδα και πάνω στην σκάλα του πλοίου μαζί με τον πρωταγωνιστή Αλαν Λαντ κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας ''Το παιδί και το δελφίνι''.
    Βλέπε δύο ιστορικές φωτογραφίες του Στέφου Αλεξανδρίδη.




Η ματιά μου δεν έμεινε μόνο εκεί. Πήγε δυτικά μπροστά στα σχολεία μας βλέποντας τον κρηπιδότοιχο με φυσικούς ογκόλιθους (εντάχθηκε σαν αλιευτικό καταφύγιο) και το κατασκευάσαμε το 2003 με την βοήθεια του αλιευτικού Συλλόγου επί Προεδρίας Παναγιώτη Μέξη (βλέπε φώτο).

    Η πρόκληση ήταν μεγάλη και άρχισαν τα μεγάλα έργα που κάναμε τα 16 χρόνια Δημαρχίας μου να έρχονται ένα - ένα μπροστά μου.Έτσι λοιπόν θυμήθηκα την πίσω πλευρά, στη παραλία με το πλακόστρωτο και τα τουριστικά σκάφη πρυμνοδετημένα (βλέπε φώτο 2003) στα μαντράκια τον Νοέμβρη του 2003 κατασκευασμένα με νησιώτικο άρωμα και αιγαιοπελαγίτικους ρυθμούς.

    Την εκβάθυνση που έγινε το 2002 από την τότε δημοτική αρχή του Δήμου Ερμιόνης.Βέβαια και σε αυτό το μεγάλο έργο πνοής και ανάπτυξης συμμετείχε για άλλη μια ο αλιευτικός σύλλογος και πάλι με πρόεδρο τον Παναγιώτη Μέξη .

    Αυτά τα μεγάλα έργα και οι πρωτοφανείς(για μια χερσόνησο) παρεμβάσεις στα λιμάνια μας το καλοκαίρι του 2003 έγιναν αφορμή και πόλος έλξης για τα τουριστικά σκάφη και τα ιστιοπλοικά. 

    Η πλακόστρωση με σταμπωτό έγινε το 1999.

    Εμείς αυτά τα έργα πνοής και ανάπτυξης κατασκευάσαμε και ευχαριστούμε τον Θεό που μας έχει δώσει την υγεία και τα καμαρώνουμε!!!

    Περιμένουμε αυτή την Δημοτική αρχή του Δημήτρη Καμιζή μέχρι να τελειώσει, αυτή την δημοτική αρχή με τα προεκλογικά οράματα, τις Ελληνικούρες και τις φιλολογίες του για να δούμε τι τεχνικά έργα θα αφήσει μέχρι το τέλος της θητείας του;;;
    
Τελειώνοντας θα πω ότι η <<ασχήμια>> αυτού του Δημάρχου δεν είναι μόνο ότι.....
..... δεν έβαλε την μια πέτρα πάνω στην άλλη, αυτό το γνωρίζα , το περίμενα και το είχα επισημάνει απ΄την πρώτη στιγμή.Αυτό το μοναδικό <<έργο>> που έκανε και δεν το είχα επισημάνει ήταν ότι κατάφερε αυτός ο Δημαρχος Ερμιονίδας , ο Δημήτρης Καμιζής να χαλάσει τον κοινωνικό ιστό των επαγγελματιών μας σε τέτοιο σημείο που ο ένας επαγγελματίας καταφέρεται κατά του άλλου.
Ανάργυρος Λεμπέσης
Δήμαρχος 
του τέως Δήμου Ερμιόνης