eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

''Το Eikonoskopio news καταγράφει τα πεπραγμένα συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του δήμου Ερμιονίδας.''

Το Προφιλ των κ.κ Καμιζή - Σφυρή

 ''Η ανησυχία των δημοτών....
Αναπόφευκτες και χρήσιμες οι συγκρίσεις με το παρελθόν για την εξαγωγή συμπερασμάτων.''

Επιμέλεια: Eikonoskopio news
Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο ότι ο δήμος Ερμιονίδας είναι θεατής των εξελίξεων. Αυτή την ανησυχία-για την απραξία της δημοτικής αρχής-εκφράζουν τόσο οι αναγνώστες μας (στέλνοντας καθημερινά e-mail διαμαρτυρίας), όσο και οι δημότες στις δια ζώσης συνομιλίες τους.
Μάλιστα, εκφράζονται και οι απορίες των δημοτών για το «τι γίνεται στον δήμο; Γιατί υπάρχει αυτή η στασιμότητα; κινείται τίποτα τελικά; Αυτή την αλλαγή ευαγγελίζονταν προεκλογικά;»
Το Εικονοσκόπιο, ποτέ δεν επιχείρησε να τηρήσει καταγγελτική στάση στα πολιτικά πεπραγμένα της Ερμιονίδας. Αρχή του Εικονοσκοπίου, είναι να μεταφέρει προβληματισμούς και ερωτήσεις δημοτών !Να στέκεται αρωγός, στις πρωτοβουλίες εκείνες, που πάνε μπροστά και διαφημίζουν τον τόπο μας. Πρωτοβουλίες ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΚΟ ΧΩΡΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Ωστόσο το eikonoskopio news, ούτε είχε ούτε έχει, και ούτε θα απεμπολήσει τον ρόλο του να ελέγχει την εκάστοτε εξουσία. Άλλωστε αυτό επιτάσσει το δημοσιογραφικό καθήκον. 

Μέρος του σωστού πολιτικού πολιτισμού, είναι η κριτική βάση της ΠΡΑΞΗΣ των αιρετών, και η αναπόφευκτη σύγκριση με το παρελθόν, προκειμένου-και σε τελική ανάλυση- να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα των δημοτών για το τι άλλαξε επί τα βελτίω αλλά και επί της ουσίας πια στο νέο δήμο Ερμιονίδας.

Είναι δεδομένο ότι έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τις εκλογές του Νοέμβρη 2010 που ανέδειξαν τις νέες δημοτικές πολιτικές δυνάμεις του ΝΕΟΥ και «Καλλικρατικού» δήμου Ερμιονίδας. Στο διάστημα αυτό παρακολουθήσαμε τις εγκλίσεις και τις αντεγκλήσεις μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του δήμου μας .
Η αντιπολίτευση με φωτογραφικά ντοκουμέντα που πιστοποιούν τα όσα καταγγέλλει, τα οποία και έδωσε στο φως της δημοσιότητας, καθώς και με παρεμβάσεις της στα δημοτικά συμβούλια, ανταποκρίθηκε στον ρόλο της. Όμως με μια (εσκεμμένη η μη) καθυστέρηση. Και αυτό πρέπει να καταγραφεί. 
Η δημοτική αρχή προσπάθησε να λάβει ορισμένες πρωτοβουλίες οι οποίες όμως ήταν πολύ μικρής εμβέλειας,δεν ευδοκίμησαν, μολονότι προεκλογικά είχε υποσχεθεί πολλά.
Αυτή την ώρα χρειάζεται να γίνει η κριτική των δημοτικών πεπραγμένων.
Έπειτα λοιπόν από την προτροπή αναγνωστών και δημοτών, θεωρούμε επιβεβλημένο να προσεγγίσουμε τις εξελίξεις μέσα από την ματιά του Εικονοσκοπίου και να μεταφέρουμε τις απόψεις των πολιτών (που δικαιολογημένα ανησυχούν και προβληματίζονται για το μέλλον της Ερμιονίδας), αναλύοντας το προφίλ τόσο του δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή όσο και το προφίλ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρ. Δημάρχου Κρανιδίου Δημήτρη Σφυρή.
Έπειτα από τις καταιγιστικές εξελίξεις................... της κεντρικής πολιτικής σκηνής, οι οποίες λειτούργησαν ως ντόμινο οικονομικής αστάθειας, διαπιστώνουμε την αδυναμία του κ. Καμιζή και της δημοτικής του αρχής, να αντιμετωπίσουν έστω και τα καθημερινά διαχειριστικά θέματα που προκύπτουν από την άσκηση πολιτικής εξουσίας. Μάλιστα αυτό είναι ευδιάκριτο και από τους υποστηρικτές της δημοτικής αρχής, που εμφανίζονται απογοητευμένοι από αυτή την ορατή αδυναμία. Κάτι που μεταφράζεται ότι η παρούσα δημοτική αρχή-μέχρι στιγμής- είναι κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών που δημιούργησε λόγω των προεκλογικών της εξαγγελιών αλλά  και των υποσχέσεων που έδινε τους πρώτους μήνες που ανέλαβε την διοίκηση του δήμου. Είναι νωπές οι μνήμες από την ρητορική των «αλλαγών», των «μεταρρυθμίσεων» και την δέσμευση ότι «η εύρυθμη καθημερινότητα των Ερμιονιδέων είναι στο επίκεντρο» πολλών στελεχών της παράταξης του κ. Καμιζή αλλά και του ίδιου προσωπικά.
Είναι προφανές ότι 10 μήνες μετά- μόνον αυτό δεν έχει συμβεί! Η δημοτική αρχή δείχνει να είναι μουδιασμένη, δέσμια της μέχρι τώρα απειρίας της στην άσκηση διοικητικών καθηκόντων. Χειρότερα: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα υπάρξει άμεση βελτίωση των επιδόσεων της στο άμεσο και απώτερο μέλλον.
Δεν υπάρχει <<φώς>> στο τούνελ χρησιμοποιώντας και την προσφιλή λέξη του Δημάρχου Καμιζή.

Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σφυρής, προσπαθεί να αναλάβει πρωτοβουλίες. Να «βγει μπροστά» κατά την λαϊκή έκφραση. Και το επιχειρεί με δυναμικό τρόπο τον τελευταίο καιρό. Βέβαια στο σημείο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε την άποψη των δημοτών.
Ναι μεν οι δημότες αναγνωρίζουν αυτή την προσπάθεια του κ. Σφυρή, ωστόσο επισημαίνουν ότι η πλειοψηφία των στελεχών της παράταξης του, δεν  έχει πάρει τόσο στα σοβαρά την άσκηση αντιπολίτευσης. Μάλιστα με δεδομένη την τραγική εικόνα του δήμου Ερμιονίδας, είναι «βούτυρο στο ψωμί» κάθε αντιπολίτευσης η έντονη κριτική του δημοτικού έργου.

Είναι καθολική η αναγνώριση ότι ο Δημήτρης Σφυρής με τις κινήσεις του στα δημοτικά συμβούλια αλλά και με την έντονη και ενεργή παρουσία του(στα στέκια των Δημοτών) κοντά στην καθημερινότητα του πολίτη, έχει κερδίσει το «στοίχημα» της απόκτησης λαϊκού προφίλ, κάτι που του έλειπε.  Όπως όλα δείχνουν έλαβε το μήνυμα της κάλπης. Διαπιστώνεται ότι η υπεύθυνη - στοιβαρή στάση που δείχνει να έχει και η ευρύτερη γνώση του στα θέματα του δήμου, είναι τα στοιχεία που τον έχουν βοηθήσει να κερδίσει τις εντυπώσεις . Και αν συνυπολογιστεί αυτή η στροφή κοντά στον πολίτη,το γεγονός ότι ακούει τα προβλήματα του, και πάνω σε αυτά καταθέτει προτάσεις, τότε προκύπτει το συμπέρασμα ότι ξεχωρίζει κι έχει κερδίσει την αποδοχή των δημοτών. 
Αυτό οι δημότες το αντιπαραβάλλουν ανοιχτά πια, με την συμπεριφορά και τις κινήσεις του δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Καμιζή που δείχνει να έχει κλειστεί μέσα στον δήμο, και να μην μπορεί να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του.

Μάλιστα όπως λένε οι δημότες, ο κ. Καμιζής έχει υποπέσει σε πολλά πολιτικά λάθη. Του καταλογίζουν ότι δεν συνάδει αυτή η πρακτική (της απομάκρυνσης του κ. Καμιζή από τους πολίτες) με τον λαϊκό-Σοσιαλιστικό χώρο από τον οποίο προέρχεται και ότι δεν μπορεί από την μια να τον καταγγέλλει ανοιχτά και από την άλλη να συνδιαλέγεται με κυβερνητικά στελέχη (λ.χ. τον Γιάννη Μανιάτη), προκειμένου να λάβει (θεμιτή) βοήθεια για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που προκύπτουν κατά την άσκηση διοίκησης λόγω του «Καλλικράτη».
Όλα τα παραπάνω, συζητιούνται με μεγάλο προβληματισμό από όλους τους δημότες οι οποίοι κάνουν και τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με το παρελθόν, και το πώς ήταν η εικόνα του τέως δήμου Ερμιόνης επί δημαρχίας του κ. Λεμπέση, καθώς και το πώς ήταν η εικόνα του τέως δήμου Κρανιδίου επί δημαρχίας των κκ. Καμιζή και Σφυρή.
Αυτό βέβαια που προβληματίζει και συζητούν περισσότερο οι δημότες, είναι ότι βλέπουν τον δήμαρχο Ερμιονίδας κ. καμιζή, απομακρυσμένο, έχοντας επαναπαυθεί στην πολιτική κατάσταση της Ελλάδας για να δικαιολογήσει την απραξία του αυτή, εκτοξεύοντας μάλιστα μικροκομματικές κορώνες, παραγνωρίζοντας ότι ο λαός της Ερμιονίδας, ΒΈΠΕΙ-ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ.

EIKONOSKOPIO NEWS
''ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΤΙΑ...''