eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

''Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ''

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Α. Διαμαντοπούλου, με θέμα τα προβλήματα συνεκπαίδευσης μαθητών που έχουν ανακύψει στο τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο Ν. Τίρυνθας και την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας τμήματος υποδοχής μαθητών Ρομά.
Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:


«Με την αναφορά μου αυτή, καθώς και με το σχετικό έγγραφο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του τριθέσιου Δημοτικού Σχολείου Νέας Τίρυνθας Αργολίδας που σας διαβιβάζω συνημμένως, σας γνωστοποιώ τα προβλήματα συνεκπαίδευσης των μαθητών του Σχολείου και το αίτημα του Συλλόγου για τη δημιουργία τμήματος υποδοχής μαθητών Ρομά.

Όπως επισημαίνουν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, φέτος στο σχολείο φοιτούν 30 μαθητές Ρομά που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες, πράγμα που δημιουργεί πρόβλημα στη συνεκπαίδευσή τους με τα υπόλοιπα παιδιά καθώς οι τρεις δάσκαλοι, καθένας από τους οποίους διδάσκει 2 τάξεις, παρά το γεγονός ότι υπερβάλλουν εαυτούς καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, είναι εκ των πραγμάτων ανθρωπίνως αδύνατο να ανταποκριθούν σ’ αυτές τις αυξημένες ανάγκες, με αποτέλεσμα η εκπαίδευση των παιδιών να υστερεί σημαντικά.

Με δεδομένο ότι, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, τμήματα υποδοχής μαθητών Ρομά με ειδικά προγράμματα και πολύ καλά αποτελέσματα λειτουργούν σε άλλες περιοχές, όπως και λειτουργούσαν και στη Ν. Τίρυνθα στο παρελθόν, σας καλώ να λάβετε υπόψη σας το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του τριθέσιου Δημοτικού Σχολείου Νέας Τίρυνθας και να προχωρήσετε στην άμεση δημιουργία και λειτουργία αντίστοιχου τμήματος στο συγκεκριμένο σχολείο».