eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

''Δ(Η)ΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΚΑΠΟΓΛΗ''

''H περίφημη διακαναλική...''

Γράφει ο Νίκος Καπόγλης
Μπορεί η περίφημη διακαναλική, που πέρασε πια στην ιστορία ως η "στημένη" συνέντευξη, να ανήκει στο παρελθόν, ωστόσο παρόν δηλώνουν για άλλη μια φορά οι κερδοσκόποι του ΧΑΑ, που βρίσκουν ευκαιρία να βγάλουν εύκολα και άκοπα χρήματα.


Και αυτό γιατί οι τουλάχιστον ατυχείς, έστω και αν προβλήθηκαν ως ειλικρινείς, δηλώσεις του πρωθυπουργού, περί ισχυρής πλειοψηφίας, που πρέπει να αποτυπωθεί στις κάλπες του Νοεμβρίου και το δίλημμα περί πρόωρων εκλογών, μόνο καλό δεν έκαναν στην οικονομία μας, που είναι και ο μεγάλος ασθενής.

 Για μια ακόμη φορά φαίνεται πως το μικροκομματικό συμφέρον μπήκε πάνω από το συμφέρον της χώρας. Τα spreads απο την προηγούμενη Δευτέρα πήραν μετά απο αρκετό καιρό και πάλι την ανηφόρα, φθάνοντας τις 800 μονάδες βάσης. Το ίδιο αρνητικό μήνυμα εισέπραξε και το ελληνικό το χρηματιστήριο που βούλιαξε την Παρασκευή στο μείον 2,54%. 

Την ίδια στιγμή η αβεβαιότητα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα και η έντονη φημολογία που υπάρχει στις διεθνείς αγορές περί «αναπόφευκτης» αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, μέσω κυρίως της παράτασης της περιόδου αποπληρωμής, δεν αφήνει παράθυρο αισιοδοξίας στο άμεσο μέλλον. Για άλλη μια φορά  αποδεικνύουμε πως μόνοι μας βγάζουμε τα ματάκια μας.....

Δεν έχω τίποτε πλέον να περιμένω ούτε και να ελπίζω από αυτούς τους πολιτικούς...Το κακό είναι οτι οι περισσότεροι έλληνες συμφωνούν μαζί μου....