eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ανάργυρος Λεμπέσης. Σωστή η απομάκρυνση του σήματος «Κάτω Ναχαγιές» από το Ηρώον της Ερμιόνης.

 Ανάργυρος Λεμπέσης. 

- Σωστή η απομάκρυνση του σήματος «Κάτω Ναχαγιές» από το Ηρώον της Ερμιόνης.

- Πουθενά δεν αναφέρεται σ’ αυτό το ιστορικό ντοκουμέντο η τούρκικη λέξη «Ναχαγιές».


Αγαπητοί συνδημότες

Τώρα τελευταία γίνεται μεγάλος λόγος και θόρυβος με την απομάκρυνση του σήματος «Κάτω Ναχαγιές» από το Ηρώον της Ερμιόνης. 

Ένιωσα την ανάγκη να απαντήσω με στοιχεία και με επίσημα ιστορικά ντοκουμέντα. 

Και μιλάω συγκεκριμένα γι΄ αυτό το ιστορικό βιβλίο του Ιωάννη Μάλλωση που εκδόθηκε το 1930 με τίτλο «Η εν Ερμιόνη Γ΄ Εθνοσυνέλευσις». 

Βλέπε το εξώφυλλο του βιβλίου:



Αυτό το βιβλίο ήταν το ιστορικό ντοκουμέντο που έλαβε υπόψη του το Συμβούλιο Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών και αναγνώρισε την τότε Κοινότητα Ερμιόνης σε Δήμο Ερμιόνης ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας, όπως αναφέρει το ΦΕΚ 135/Α/30-08-1994.

Στην επιτροπή του Συμβουλίου Τοπωνυμιών συμμετείχαν και οι μεγάλοι καθηγητές, ο Κορρές και ο Μπαμπινιώτης. Με αυτό το ιστορικό βιβλίο ντοκουμέντο η Βουλή των Ελλήνων όρισε να είναι τοπική αργία η 8 η Νοεμβρίου, ημέρα της γιορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ως ιστορική και θρησκευτική επέτειος (άρθρο 19, Ν.2307, ΦΕΚ 113/Α/1995).

Στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών ορκίστηκαν στις 11 Φεβρουαρίου 1827 οι Πληρεξούσιοι του Έθνους.

Βλέπε την 41η σελίδα του βιβλίου: 

Σ΄ αυτό το ιστορικό βιβλίο του Μάλλωση όλες οι επιστολές και όλα τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Πληρεξουσίων που έγιναν στην Ερμιόνη μας, αναφέρουν επί λέξει «Εν Ερμιόνη τη.... και ακολουθούν, η ημερομηνία και οι υπογραφές». 

Πουθενά δεν αναφέρεται σ’ αυτό το ιστορικό ντοκουμέντο η τούρκικη λέξη «Ναχαγιές».

Καλό θα είναι αυτός ο ιστορικός που συχνά πυκνά αναφέρεται σ’ αυτήν την τούρκικη λέξη «Κάτω Ναχαγιές» να μελετήσει προσεκτικά αυτό το ιστορικό ντοκουμέντο. Αυτή η τούρκικη λέξη δεν μπορεί να κυματίζει σε σήμα στον Ηρώον της Ερμιόνης μας, δίπλα στη γαλανόλευκη. 

ΥΓ. Αυτό το σήμα «Κάτω Ναχαγιές» δεν υπάρχει στο ιστορικό αρχείο του Υπουργείου Εσωτερικών ούτε έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Τοπωνυμιών. 

Εις το επανιδείν

Ανάργυρος Λεμπέσης

Δήμαρχος 

του τέως Δήμου Ερμιόνης