eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Πώς ενεργούν άλλοι Δήμοι που σέβονται τους Δημότες τους.

 ""Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ, η Σύμβαση για την έναρξη των έργων κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Γραμματικό, Καλέτζι, Άνω Σούλι και Αγίου Παντελεήμονα του  Δήμου Μαραθώνα, από την Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων της ΕΥΔΑΠ Γ. Στεφανάκου και τον Εκπρόσωπο της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας "ΕΛΤΕΡΓΑ Α.Ε.", Π. Τσάμπρα, παρουσία του Προέδρου Γ. Στεργίου, του Διευθύνοντος Συμβούλου Χ. Σαχίνη και του Δημάρχου Μαραθώνα Στ. Τσίρκα.


Το έργο αποτελεί τμήμα του μεγάλου έργου αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής μέσα από τη κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου αποχέτευσης, ενισχύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής και υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές για τη προστασία του περιβάλλοντος και των υδάτων.

Με την υπογραφή της σύμβασης προϋπολογισμού 11.736.014 ευρώ (προ ΦΠΑ), θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή περίπου 30 χλμ. αγωγών δικτύου ακαθάρτων και 1.510 εξωτερικών διακλαδώσεων για τη σύνδεση των ακινήτων των ως άνω οικισμών με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.""
 = = = = = = = = = = = = 

ΕΥΔΑΠ = Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας. Καλά διαβάζετε: Πρωτεύουσας!
Και ο ευφυής, οξυδερκής και συνετός Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Τσίρκας σκέφτηκε: "Σιγά μη μπλέξει ο Δήμος μου με δική του εταιρεία Αποχέτευσης - νομικό πρόσωπο, όταν δίπλα μας έχουμε την ΕΥΔΑΠ που προσφέρει στην Πρωτεύουσα, και όχι μόνο, τις καλύτερες πιστοποιημένες υπηρεσίες νερού και αποχέτευσης, στις καλύτερες τιμές και στη καλύτερη ποιότητα σε όλη την Ελλάδα. Αυτές θέλω να απολαμβάνουν και οι δημότες μου και όχι να αφεθούν στα χέρια ΔΕΥΑ = Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης."

Εμείς εδώ στο άκρο της Αργολίδας, ο Κάτω Ναχαγιές της Αργολίδας και Κάτω κάτω Ναχαγιές της Πελοποννήσου, τι ΕΥΔΑΠ και κουραφέξαλα! Έχουμε την ΔΕΥΑΕΡ, πρότυπο οργάνωσης που πρέπει να διδάσκεται στην Ευρώπη.
Έχει 11μελή Διοίκηση με 10 αναπληρωτές  (μόνο ο Πρόεδρος δεν έχει αναπληρωτή), αλλά δεν έχει Οργανόγραμμα, δηλαδή δεν έχει θέσεις οργανικές εργαζομένων! Στο ιδιωτικό τομέα αν διάβαζες τέτοια πολυπληθή Διοίκηση μιας εταιρείας (γέφυρα του πλοίου) θα ανέμενες ένα οργανόγραμμα 30 θέσεων και ένα σύνολο εργαζομένων πάνω από 100 (μηχανή και κατάστρωμα του πλοίου). Στην ΔΕΥΑΕΡ από ιδρύσεώς της, όλοι γνωρίζουν εκ στόματος Προέδρων της, ότι ένας υδραυλικός, μια διοικητικός υπάλληλος και ένας δύο μηχανικοί του Δήμου, που όμως δεν ανήκουν στην ΔΕΥΑΕΡ, αποτελούν το προσωπικό της που τρέχει και δεν φτάνει για βλάβες. Πλοίο με γέφυρα, αλλά χωρίς μηχανή και κατάστρωμα.
Στα μέλη και ο αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης μαζί με άλλα στελέχη της, άρα γνωρίζουν την ΔΕΥΑΕΡ πλήρως και από τα μέσα της. Δεν παρίστανται ως παρατηρητές, αλλά μετέχουν στη Διοίκηση, παίρνουν αποφάσεις.
Έχει δε η ΔΕΥΑΕΡ και ένα κατεβατό ενεργών γεωτρήσεων, πηγαδιών, πηγών, μισθωμένων γεωτρήσεων, ανενεργών γεωτρήσεων, σε έναν τόπο άνυδρο και επίσημα χαρακτηρισμένο ως "υπό ερημοποίηση".
Από αυτόν τον Οργανισμό περιμένουμε άφθονο και καλό νερό στις βρύσες μας; Αν είναι δυνατόν.
Λύση ... συνεργατική από τον υπόλοιπο Νομό, βασικά από Δήμους Ναυπλίου και Αργους; Ούτε κατά φαντασίαν. Διαβάστε στον Αργολικό και Πελοποννησιακά τύπο το τι γίνεται και στα εκεί νερουλάδικα.
Λύση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου; Μάλλον σαν ανέκδοτο ακούγεται. Στραμμένη σταθερά προς Μεσσηνία - Λακωνία, ο Κάτω κάτω Ναχαγιές είναι έξω από το πεδίο ορατότητάς της.

Έτσι που έχουν τα πράγματα, πρέπει να ξαναθυμηθούμε ότι από το 1828 και μετά Η Ερμιονίδα όπως και η Τροιζηνία, Πόρος, Αίγινα, Ύδρα, Σπέτσες, φυσικώ τω τρόπω, ανήκει ψυχικά στον Πειραιά. Με άλλα λόγια ο Πειραιάς είναι κύριο δημιούργημα των ως άνω, γι' αυτό οι παλιές γειτονιές του ήταν: Υδραίικα, Ποριώτικα, Κρανιδιώτικα, Ερμιονίτικα, Σπετσιώτικα. Τελικά η Ερμιονίδα την πάτησε και έμεινε εκτός ως Κάτω Ναχαγιές Αργολίδας και Κάτω κάτω Ναχαγιές Πελοποννήσου. Το πού ιστορικά ανήκομεν, το μαρτυρεί η Μητρόπολή μας: Τροιζηνίας, Ερμιονίδος και νήσων Αργοσαρωνικού.
Μήπως λοιπόν, τώρα που είμαστε και πολιτικά ενωμένοι με το 92,15% των Δημοτικών Εκλογών ανήκον  ή προσκείμενον στη ΝΔ, μήπως πρέπει να απευθυνθούμε ως Δήμος στην ΕΥΔΑΠ για να δούμε σωστή αποχέτευση και πόσιμο νερό στις βρύσες μας;;;;
Και αντί να ετεροκαθοριζόμαστε ως Κάτω Ναχαγιές, μήπως ο Δήμος μας απαιτήσει την μετάθεσή του στην Περιφέρεια Αττικής που ανήκει και η Τροιζηνία με το αιτιολογικό τής πλήρους εγκατάλειψης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Νομό Αργολίδας; Μη ξεχνάμε ότι σχεδόν το 100% των εξοχικών κατοικιών Ερμιονίδας (το τουριστικό καμάρι μας) ανήκουν σε κατοίκους Αττικής και όχι Πελοποννήσου.

Βασίλης Γκάτσος