eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ: Επί Δημαρχίας μου, η 8η Νοεμβρίου, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών έγινε και με τη ''βούλα'' της Ελληνικής πολιτείας τοπική ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ εορτή και αργία!

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ:
''Την ημέρα αυτής της
 τοπικής εορτής και αργίας έστελναν στην Ερμιόνη στρατιωτική μπάντα και τιμητικό άγημα διότι δεν ήταν μόνο θρησκευτική εορτή αλλά και ιστορική.'' 



 


Αγαπητοί συνδημότες

Παρακολούθησα και φέτος τον εορτασμό της ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ και ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και αυτή η φετινή εορτή και τελετή έκανε το μυαλό μου να τρέξει κάμποσα χρόνια πίσω και να θυμηθώ αυτές τις καλές και προσεγμένες εορτές και τελετές που οργάνωνε ο Δήμος Ερμιόνης.

Εκτός από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης φέτος παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι στους Μητσαίους οι τρεις βουλευτές της Αργολίδας, το ΙΛΜΕ αλλά και τα σώματα ασφαλείας του τόπου μας, Αστυνομία και Λιμεναρχείο.


Αγαπητό Εικονοσκόπιο αναδημοσίευσε από το σεντούκι σου δημοσίευμα της 11ης Ιανουαρίου 2016 με τίτλο «ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ: Η ΕΡΜΙΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΟΠΙΚΗ ΕΟΡΤΗ – ΑΡΓΙΑ – ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΝ 8Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ».

Έτσι θα θυμηθούν οι παλαιοί και θα μάθουν οι νέοι πότε και από ποια Δημοτική Αρχή μεταφέρθηκε η τοπική εορτή της Αγ. Ερμιόνης σε τοπική ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ και ΙΣΤΟΡΙΚΗ  εορτή και αργία την 8η Νοεμβρίου, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. 

Επί Δημαρχίας μου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας κάθε χρόνο την ημέρα αυτής της τοπικής εορτής και αργίας έστελναν στην Ερμιόνη στρατιωτική μπάντα και τιμητικό άγημα διότι δεν ήταν μόνο θρησκευτική εορτή αλλά και ιστορική. 

Βλέπε φωτογραφία:


Μετά την μεταφορά των προτομών των Μητσαίων στο περιβολάκι του Ταξιαρχιού το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιόνης αποφάσισε την ημέρα της θρησκευτικής και ιστορικής αυτής εορτής να ψάλλεται επιμνημόσυνη δέηση και να γίνεται κατάθεση στεφάνων στις προτομές των Μητσαίων. 

Βλέπε στην φωτογραφία τον Πτέραρχο ε.α. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερμιονικού Συνδέσμου, κύριο Γεώργιο Φασιλή να καταθέτει στεφάνι στις προτομές των Μητσαίων.



Ανάργυρος Λεμπέσης

Δήμαρχος 

του τέως Δήμου Ερμιόνης 


(ακολουθεί το δημοσίευμα της 11ης Ιανουρίου 2016: http://eikonoskopionews.blogspot.com/2016/01/8.html )