eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗ

 

  • Για να κρατήσετε, όπως μεγαλόστομα και με στόμφο διακηρύττετε, “ψηλά το λάβαρο της «Ερμιόνης Πολιτεία» και τις κορυφές της πολιτιστικής παράδοσης”, θα πρέπει πρωτίστως να γνωρίζετε ότι αυτά αποδεικνύονται όχι «εν τοις λόγοις» αλλά «εν ταις πράξεσι». 
Μην λησμονείτε ότι είστε Πρόεδρος όλων των Ερμιονιτών.

Κύριε Πρόεδρε

Διαβάσαμε στο διαδίκτυο τις ευχαριστίες, που αποδώσατε ως Πρόεδρος της Κοινότητας της Ερμιόνης, αναλυτικότατα και ονομαστικά προς όλους, όσοι σας απέστειλαν εορταστικές ευχές εντύπως ή ηλεκτρονικά.

Στις ευχαριστίες αυτές δεν συμπεριλάβατε και το ΙΛΜΕ, το οποίο απέστειλε τις ευχές του εντύπως τόσο σε εσάς όσο και σε όλους τους συμβούλους της Κοινότητας Ερμιόνης, μέσα από ένα κείμενο ενταγμένο στο ιστορικό πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Όταν επιλέγετε να είστε τόσο αναλυτικός στην απόδοση ευχαριστιών, θα πρέπει να είστε και εξίσου προσεκτικός ώστε να μην υποπίπτετε σε παραλείψεις. Εκτός και αν δεν αντιληφθήκατε ότι το κείμενο του ΙΛΜΕ εμπεριείχε και ευχές.

Ειλικρινά, ουδέποτε θα έγραφα δημοσίως αυτήν την επιστολή αν πραγματικά πίστευα ότι η μη απόδοση ευχαριστιών από έναν κοινοτάρχη προς έναν ιστορικό σύλλογο, έγινε εκ παραδρομής. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και είναι ανθρώπινο, συγχωρητέο και άνευ σημασίας.

Εσείς όμως προσωπικά επανειλημμένα αγνοείτε το Μουσείο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι σε πρόταση συνεργασίας, που απηύθυνε (11/11/2019) το ΙΛΜΕ στο Δήμο Ερμιονίδας και στην Κοινότητα Ερμιόνης για τον εορτασμό των επετειακών εκδηλώσεων του Μαρτίου 2020 στην Ερμιόνη, πρόταση την οποία αγκάλιασε ο Δήμαρχος, εσείς απαντήσατε (15/01/2020) με τρόπο που δεν προήγαγε τη συνεργασία μας. Και ενώ κατά περιόδους απευθύνεστε σε όλους μας, δίκην νουθεσιών, ομιλώντας περί ομοψυχίας και συνεργασίας, καταστρατηγείτε στην πράξη τα λεγόμενά σας.

Για να κρατήσετε, όπως μεγαλόστομα και με στόμφο διακηρύττετε, “ψηλά το λάβαρο της «Ερμιόνης Πολιτεία» και τις κορυφές της πολιτιστικής παράδοσης”, θα πρέπει πρωτίστως να γνωρίζετε ότι αυτά αποδεικνύονται όχι «εν τοις λόγοις» αλλά «εν ταις πράξεσι». Μην λησμονείτε ότι είστε Πρόεδρος όλων των Ερμιονιτών.

Το ΙΛΜΕ αποτελεί θύλακα της ιστορικής και λαογραφικής κληρονομιάς της Ερμιόνης, είναι καταξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών, εργάζεται σιωπηλά χωρίς τυμπανοκρουσίες επί είκοσι και πλέον συναπτά έτη, έχει κάνει πράξη τη συνεργασία με φορείς και πρόσωπα και με αυτή τη στάση θα πορευτεί και στο μέλλον.

Τίνα Αντωνοπούλου

Πρόεδρος του ΙΛΜΕ