eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Ας πάρουμε λίγο θάρρος......

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
 

Κι ας περιμένουμε ......

Με ανακούφιση πληροφορηθήκαμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Το Αραχναίο, το πολύπαθο και πανέμορφο Χελι, μόλις τώρα είδε νερό πόσιμο στις βρύσες του. Έρχεται η σειρά τής Δημοτικής Κοινότητας Μηδέας, τα Δενδρά, η Πουλλακίδα και προσεχώς Κάντια και Ίρια, που έχουν μεν Ανάβαλο για πότισμα, για να πιούνε δεν έχουν. 
Αυτά στην πολιτισμένη Αργολίδα των αρχών του 21ου αιώνα.
Στην απολίτιστη Αργολίδα της δεκαετίας του 1950 από όλα τα πηγάδια έπινες άφοβα νερό. Σήμερα τολμάει κανείς να πιει νερό από πηγάδι της Ερμιονίδας;
Και ενώ μέχρι το 2025 όλα τα νησιά μας θα έχουν συνδεθεί με το δίκτυο ρεύματος της ηπειρωτικής Ελλάδας και κατ' επέκταση της Ευρώπης με μια μεγάλη επένδυση της τάξης λίγων δισεκατομμυρίων (αληθινή κοσμογονία για τα νησιά μας) που θα επιτρέψει να παράγουν ρεύμα με πράσινες τεχνολογίες, να αναπτύσουν βιοτεχνίες και βιομηχανίες, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντί να έχει πετύχει κάτι ανάλογο για φράγματα και δίκτυα νερού, αφού είναι η πλέον άνυδρη περιοχή της χώρας και μεγάλα τμήματά της επισήμως οδεύουν προς ερημοποίηση, θεωρεί επίτευγμα την υδροδότηση του Αραχναίου.
Προφανώς η υδροδότηση με πόσιμο της Ερμιονίδας θα θεωρηθεί άθλος του Ηρακλή.
Να σημειώσουμε ότι το Αιγαίο, το Αρχιπέλαγος, δεν είναι μια Περιφέρεια, αλλά τρεις, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου, και Κρήτης, και το όλο έργο δεν είναι εκ συνεργασίας αλλά του Υπουργείου Ενέργειας.

Μετά τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει πείσει ακόμη για την αναγκαιότητά της σε σχέση με τις παλιές Νομαρχίες, ούτε ο Καποδιστριακο-καλικρατικο-κλεισθενικός Δήμος για την αναγκαιότητά του σε σχέση με τους παλιούς Δήμους και τις Κοινότητες. Μάλλον μοιάζουν με νέες γραφειοκρατικές δομές επιπρόσθετες στον απέραντο και συνεχώς διογκούμενο, του κορονοϊού βοηθούντος,  δημόσιο τομέα.

Μακάρι Περιφέρεια και Δήμος να μας διαψεύσουν με τον ερχομό του νέου και πανηγυρικού έτους. Το οφείλουν στις ηρωικές μορφές του ΄21, και στον Καποδίστρια, του πρώτου και μοναδικού που αφιερώθηκε στο να δημιουργήσει σύγχρονο Κράτος, θεσμούς και υποδομές.

Βασίλης Γκάτσος