eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

''Μια εκδήλωση περηφάνειας για τους Ερμιονίτες, η ετήσια εκδήλωση του Ερμιονικού Συνδέσμου''

''Μια εκδήλωση περηφάνειας για τους Ερμιονίτες!''

Επιμέλεια κειμένου - φωτογραφίες: Θ. Ι. Σ

Όπως καθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ερμιονικός σύνδεσμος έκοψε την καθιερωμένη πίτα για τη νέα χρονιά.

Η φετινή όμως εκδήλωση είχε κάτι το διαφορετικό, κάτι το σπουδαίο.

Ας αποτυπώσουμε τα γεγονότα απ΄την αρχή, με τη δική μας ματιά.

Πρωϊνό Κυριακής 26/1/2020 ,μια ηλιόλουστη μέρα, όπου ο ιστορικός Ερμιονικός Σύνδεσμος επιλέγει στα πλαίσια της κοπής της πίτας να τιμήσει το ιδρυτικό της μέλος και προσφάτως Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών , την πρώην Πρόεδρο της Βουλής , την Ερμιονίτισσα Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη.

Λίγο πριν την έναρξη, ο κόσμος αρχίζει να εισέρχεται στον χώρο του Πειραικού Συνδέσμου στο κέντρο του Πειραιά. Η αίθουσα γεμίζει αφυκτικά απο κόσμο και ο Παπα Γιάννης ο Σαρρής ξεκινά ευλογώντας την πίτα του 2020.

Καθώς ο Πατέρας Ιωάννης Σαρρής ευλογεί, αντιλαμβάνομαι πως σ΄αυτή την εκδήλωση , σ΄΄αυτόν τον χώρο βρίσκονται οι δύο σημαντικότερες Ελληνίδες(κατά τη γνώμη μου) στη σύγχρονη Ελληνική ιστορία!

Είναι και οι δυό τους Ερμιονίτισσες!


  • Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO,Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ - ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ , η πιο γνωστή Ελληνίδα παγκοσμίως για το έργο της και την προσφορά της στον άνθρωπο με διεθνείς τίτλους και ανώτατες διακρίσεις στη παγκόσμια κοινότητα,
  • Η Άννα Ψαρούδα -Μπενάκη, η πρώτη Γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής και πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.


Ένα πηγαίο συναίσθημα που με πλημμυρίζει ακαριαία ως Ερμιονίτη, ακούει στις λέξεις υπερηφάνεια, σεβασμός , αξία , προσφορά , Ελπίδα, αλληλεγγύη, Ελλάδα, Ερμιόνη.


Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του Ερμιονικού Συνδέσμου κύριος Γιάννης Σπετσιώτης όπου καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους.  
Τόνισε -μεταξύ άλλων-την αξία της κυρίας Άννας - Ψαρούδα-Μπενάκη που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά και εξήρε το μεγάλο έργο της συμπατριώτισσάς μας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και η ίδια η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε στο μικρόφωνο με θερμά λόγια την αγάπη της για την Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη που γνωρίζονται από μικρή ηλικία στην Ερμιόνη και στην ίδια γειτονιά.

Ακολούθησαν οι Βραβέυσεις Αριστείας ''ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ'' στους  κατόχους Μεταπτυχιακού - Διδακτορικού Διπλώματος:στην Μαρίνα Κουρτέση και στον Κωνσταντίνο Μπαλαμπάνη.
Την σκυτάλη των ομιλιών πήρε ο Θεοδόσης Γκάτσος γιός του ιδρυτή και πρώτου Προέδρου στην ιστορία του Ερμιονικού συνδέσμου, αείμνηστου Αποστολου Γκάτσου.

Αμέσως μετά συνέχισε ο Αντιπρόεδρος του Ερμιονικού Συνδέσμου Γιώργος Φασιλής με μια διαίτερη παρουσίαση ''σταχυολογώντας'' την πορεία της κυρίας Μπενάκη απο μικρή ηλικία, μέσα απο σπάνιο φωτογραφικό υλικό!

Με μεγάλη συγκίνηση το τιμώμενο πρόσωπο , η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής και πρώτη Γυναίκα Πρόεδρος της Ακαδημίας Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη, μίλησε και μεταξύ άλλων ευχαρίστησε απ την καρδιά της όλους τους Ερμιονίτες και ιδιαίτερα τον Ερμιονικό Σύνδεσμο και το Διοικητικό Συμβούλιο για την εκτίμηση στο πρόσωπο της.

Συνέχισε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο της Άννας Ψαρούδας - Μπενάκη που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, αλλά και της Πρέσβειρας καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη που παρέστη σ΄συτη την τιμητική εκδήλωση!

Την εκδήλωση έκλεισε με μια σύντομη ομιλία η ψυχή του Ερμιονικού συνδέσμου και δραστήρια συμπατριώτισσα μας Ελένη Τράκη που όλα αυτά τα χρόνια αγόγγυστα και αθόρυβα εργάζεται για την σωστή λειτουργία του Ερμιονικού Συνδεσμου.



Μια εκδήλωση περηφάνειας για τους Ερμιονίτες και κατά την άποψή μου χαρακτηρίστηκε απο ήθος , αξιοπρέπεια, σεβασμό.

Επείδή και στο παρελθόν έχω αναφερθεί στον Ερμιονικό σύνδεσμο , έχω την ηθική υποχρέωση στους συμπατριώτες μου που παλεύουν για τον Ερμιονικό Σύνδεσμο να επανέλθω και να προσθέσω με όλη μου την αγάπη , πως ο Ερμιονικός Σύνδεσμος αφουγκραζόμενος τις προσλαμβάνουσες απο την τοπική μας κοινωνία με βάση την προχθεσινή εκδήλωση, αλλά και την πορεία των τελευταίων ετών δείχνει να εχει επιτύχει σημαντική εξωστρέφεια στο ευρύ κοινό, άνοιγμα στη Νεολαία κρατώντας παράλληλα με σθένος τις αξίες ,τα πρωτόκολλα και την σημαντική ιστορία του Ερμιονικού συνδέσμου. 

Πιστεύω πως ο Ερμιονικός Σύνδεσμος αποτελεί έναν απ΄ τους πιο ανανεωμένους, δυνατούς και σοβαρούς συλλόγους της Αργολίδας με περάσματα στη νεολαία , στις τέχνες , τα γράμματα και τον πολιτισμό!

Εύχομαι να συνεχιστεί και στο μέλλον η πορεία με επιτυχημένες εκδηλώσεις, που να αγκαλιάζονται απο όλους!