eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Panorama World Festival 2018 στην Στοκχόλμη



Γράφει ο Απόστολος Λαδάς












Στο πλαίσιο της αποφάσεως της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου μας για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας σε σημαντικές Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού,  ο Δήμος μας συμμετείχε για πρώτη φορά, στηΔιεθνή ΈκθεσηΤουρισμούPanoramaWorldFestival2018 (PWF) στην Στοκχόλμη Σουηδίας.
Μερική άποψη της εκθέσεως 

Η έκθεση τουρισμού PWF είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού που γίνεταιστις Σκανδιναβικές Χώρες και λόγω του μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο Σκανδιναβικός  Τουρισμός, είχε υψηλή συμμετοχή εκθετών από την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες.
Για το Δήμο μας η έκθεση αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του Σουηδικού  Survivor που γυρίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι στον Δήμο μας και θα παιχθεί στην Σουηδία φέτος τον Μάρτιο-Απρίλιο όπου η περιοχή μας θα τύχει  ιδιαίτερης προβολής και ως εκ τούτου θα γίνει πόλος έλξης Σκανδιναβών τουριστών. Ένα άλλο γεγονός που θα βοηθήσει την ανάπτυξη του Σουηδικού τουρισμού στην Πελοπόννησο είναι η απευθείας αεροπορική σύνδεση αυτό το καλοκαίρι, της Στοκχόλμης με την Καλαμάτα , μέσω της Aegianair.
Η συμμετοχή μας έγινε μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την καλύτερη προβολή του Δήμου μας και για να μην επιβαρυνθούμε με το υψηλό κόστος της άμεσης συμμετοχής και  της κατασκευής δικού μας περιπτέρου.

Άποψη του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Τον Δήμο μας εκπροσώπησε  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης,  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Απόστολος Λαδάς  και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πόρτο Χελίου κ. ΜανώληςΤριγκάκης.Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης  Πελοποννήσου  κ. Απόστολος Παπαφωτίου.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου μας κ. Α. Λαδάς και κ. Μ. Τριγκάκης.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου μας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Παπαφωτίουκ.

Από πλευράς Ελλάδος,  που είχε μια από τις σημαντικότερες παρουσίες  στην έκθεση, εκτός της περιφέρειας Πελοποννήσου, συμμετείχαν οι περισσότερες Περιφέρειες της Χώρας, πολλοί Δήμοι, τουριστικοί πράκτορες, touroperators, αλυσίδες ξενοδοχείων  και πολλές άλλες τουριστικές επιχειρήσεις.



Οι εκπρόσωποι του Δήμου με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα και τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Απόστολο Παπαφωτίου.

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ο Δήμος μας και υπήρχαν εκπρόσωποι των ξενοδόχων του Τολούκαι άλλοι ξενοδόχοι από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου.Στα εγκαίνια της εκθέσεως την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο πρέσβης της Ελλάδος στην Σουηδία κ Δημήτριος Τουλούπας.
Η αποστολή του Δήμου Ερμιονίδας έτυχε ιδιαίτερης φιλοξενίας από την ομάδα παραγωγής του Σουηδικού  Survivorη οποία τους παρέθεσε τιμητικό δείπνο σε εξαιρετικό εστιατόριο της Στοκχόλμης σε ανταπόδοση της εδώ φιλοξενίας τους.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου με το Σουηδικό Team Παραγωγής του survivor

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία της αποστολής μας σtην ημερίδα που έγινε στο WorldTradeCenterτης Στοκχόλμης,  όπου έγινε ενημέρωση των ξένων αποστολών για τις τάσεις και προοπτικές του Σουηδικού τουρισμού και όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με touroperatorsκαι άλλους παράγοντες του Σουηδικού Τουρισμού..
Ημερίδα στο WorldTradeCenter της Στοκχόλμης
Ο Δήμος μας, πολύ καλά οργανωμένος και προετοιμασμένος για να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο την έκθεση αυτή, πέραν της συμμετοχής του στο περίπτερο της Περιφέρειας, είχε προγραμματίσει  επιχειρηματικές συναντήσεις B2B ( businesstobusiness)  με παράγοντες του τουρισμού από την Σουηδία,  για να προβάλλει το τουριστικό προϊόν  του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής μας.
Στις συναντήσεις αυτές,παρουσιάσαμε  την περιοχή μας, τα είδη του τουρισμού που υποστηρίζουμε καθώς και τις υποδομές τουρισμού που διαθέτουμε, με βασικό στόχο την ανάδειξη της Ερμιονίδας σε Τουριστικό brand,  σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό, την είσοδο- άνοιγμα στη Σκανδιναβική αγορά, και τηνδιεύρυνση της τουριστικής περιόδου.
Ο κ. Α. Λαδάς στην αίθουσα παρουσιάσεων του WorldTradeCenterStockholm.