eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Το τελευταίο αντίο απο τον Γιάννη Δ. Σκούρτη στον Χρήστο Ιωάννου:''Ενας εργάτης του πολιτισμού με πάθος, ήθος και αφοσίωση...''

Γράφει ο Γιάννης Δ. Σκούρτης

Χθες εφυγε απο τη ζωη ο συμπατριωτης μας , ο Χρηστος Ιωάννου.

Αισθάνομαι την ανάγκη δημόσια να τιμήσω τη μνήμη του μ΄ αυτά τα λίγα λόγια, γιατί ο Χρήστος στήριξε ανιδιοτελώς, πολλές πολιτιστικές δράσεις του τόπου μας.
Ενας καλος φιλος, ενας βιοπαλαιστής και καλός οικογενειάρχης.Ενας εργάτης του πολιτισμού που με πάθος, ήθος και αφοσίωση, προσέφερε αγόγγυστα τις υπηρεσίες του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

  • Ποιός θα ξεχάσει που κάθε χρόνο το Πάσχα και επι σειρά ετών ο αείμνηστος Χρήστος έφτιαχνε με ιδιαίτερη τεχνική το ομοίωμα του Ιούδα ως μέλος του πολιτιστικου μας Συλλόγου //ΛΑΣΟΣ// που ιδρύσαμε το 1975 αλλα συνέχισε και όταν δεν ηταν μέλος.
Στη φωτογραφία διακρίνεται δεξιά ο Χρήστος Ιωάννου που ως παλαιότερος και εμπειρότερος φτιάχνει το ομοίωμα του Ιούδα μαζί με τον συνεχιστή και δημιουργό μέχρι σημερα, του ομοιώματος Παναγιώτη Μέξη.
  • Ποιός θα ξεχασει τη προσφορα του στη Χορωδία της Ερμιόνης που ξεκινήσαμε τον Οκτώβρη του 1986 και αργότερα τη προσφορά του και την στήριξη του σε όλους μας για την δημιουργία του Καλλιτεχνικού Ομίλου Ερμιόνης που ήταν και μελος του Δ/κου Συμβουλιου του Ομιλου.
  • Τη θετική του στάση στις αποφασεις που μαζί πήραμε για την ίδρυση του πρώτου επίσημου χορευτικού της Ερμιονίδας, το 1990.

Ο Χρήστος ήταν ο άνθρωπος που με τη στάση και την προσφορά του, έβαλε κι αυτός ενα λιθαράκι να ανοίξουν δρόμοι στα παιδιά μας και στους νέους της Ερμιόνης, ωστε να συνεχίσουν τη παράδοση τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και να διατηρηθεί η πολιτιστική μας ταυτότητα.

Καλό ταξίδι φίλε Χρήστο...


Γιάννης Δ. Σκούρτης