eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Γιάννης Γεωργόπουλος: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ"

«Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στον Λιμένα Πορτοχελίου».

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ , ΩΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΝΑ ΑΝΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ. ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΧΑΜΕΝΟ  ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

Αγαπητοί συνδημότες,

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την με αριθμ. 21042/3478/13-9-2017 απόφασή της, για το έργο «Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στον Λιμένα Πορτοχελίου» επέβαλε στην εταιρεία «Ερμιονίδα Α.Ε.», φορέα υλοποίησης του έργου, πρόστιμο 5.000 € διότι παραβιάστηκαν οι όροι της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου.
Επιβολή προστίμου ως διοικητική κύρωση σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν.1650/1986 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ύψους πέντε χιλιάδων (5.000 €) στην εταιρεία «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε.» διότι, σύμφωνα με την Εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Π.Ε. Αργολίδας (σχετ. 26), παραβιάστηκαν οι όροι της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου (σχετ. 16) και πιο συγκεκριμένα ο όρος Δ2.16. αυτής καθώς, αφενός τα υλικά για την κατασκευή του έργου δεν προήλθαν από νομίμως λειτουργούντα λατομεία σύμφωνα με τα οριζόμενα σε αυτήν και αφετέρου δεν πιστοποιείται η καταλληλότητά τους για τη χρήση τους στο έργο και η συμβατότητά τους με το θαλάσσιο περιβάλλον,

Σύμφωνα με την από 01.06.2017 Έκθεση αυτοψίας των υπαλλήλων του Τ.Π.&Υδρ. Π.Ε. Αργολίδας αναφέρεται εν συντομία: η χερσαία ζώνη του καταφυγίου είχε ήδη διαμορφωθεί μέσω 2 επιχωματώσεων και ζώνης ογκολίθων. Στο δυτικό άκρο του χώρου είχε κατασκευαστεί ράμπα ανέλκυσης σκαφών από σκυρόδεμα. Στο χώρο δεν πραγματοποιούνταν εργασίες ούτε υπήρχαν εργοταξιακά μηχανήματα.

Ολόκληρη η απόφαση της περιφέρειας και το σκεπτικό της επισυνάπτονται. εδώ



Αγαπητοί συνδημότες,
Η ουσία είναι ότι υπάρχει κίνδυνος το έργο να σταματήσει και να χαθεί.
Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες των διοικούντων και οι φήμες οι οποίες κυκλοφορούν  για την προέλευση των αδρανών υλικών τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί στο έργο, βαρύνουν τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους. Θα έρθει η ώρα και του καταλογισμού των ευθυνών.  Αυτό που προέχει όμως τώρα είναι η πρόοδος και η ολοκλήρωση του έργου.
Η Δημοτική μας παράταξη “Δυνατή Ερμιονίδα” προτείνει:
1.     Ο κ. Δήμαρχος Ερμιονίδας και η Δημοτική αρχή να αναλάβουν τις ευθύνες τους ως κύριοι του έργου.
2.     Μέσω του αντιπροσώπου του Δήμου στο Δ.Σ. της   εταιρείας «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε.» ως φορέα του έργου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για την υπόθεση.
3.     Να αποκατασταθεί η νομιμότητα και με κάθε τρόπο να αρθούν οι λόγοι για τους οποίους υπάρχει παραβίαση των όρων περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
4.     Να υπάρξει αποκατάσταση αποκλειστικά με έξοδα αυτών οι οποίοι βαρύνονται με τη δημιουργία του προβλήματος.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ , ΩΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΝΑ ΑΝΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ. ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΧΑΜΕΝΟ  ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.



Γιάννης Γεωργόπουλος
Επικεφαλής μείζονος αντιπολιτεύσεως
του Δήμου Ερμιονίδας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της 
Δημοτικής Παράταξης
“Δυνατή Ερμιονίδα”
Γανώσης Ιωσήφ
Γκαμίλη Ελένη
Μαχαίρας Μανώλης
Μπαλαμπάνης Χρήστος