eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΥΑΕΡ: Ανακοίνωση Προέδρου Δ.Σ.

Οριστική λύση δόθηκε στο μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της υδροδότησης της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων, χωρίς ενοικιάσεις νέων γεωτρήσεων και χωρίς μεταφορά νερού, όπως γινόταν στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα, αφού καθημερινό ήταν το φαινόμενο των πολύωρων διακοπών και η μειωμένη πίεση στα υψηλότερα σημεία του οικισμού.
Η λύση δόθηκε με την επαναλειτουργία τεσσάρων δημοτικών γεωτρήσεων, οι οποίες υπήρξαν ανενεργές για πολλά χρόνια, χωρίς να γνωρίζει κανένας αρμόδιος το λόγο που δεν ήταν σε λειτουργία όλα αυτά τα χρόνια. Στις γεωτρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές αντλήσεις (βλ. φωτογραφίες), τα στοιχεία των οποίων (ποσοτικά και ποιοτικά) οδήγησαν στην απόφαση να επαναλειτουργήσουν με άριστα αποτελέσματα.
Παρά τα τρία συνεχόμενα άνυδρα χρόνια που διανύσαμε, η παρούσα Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κ. Δημήτριο Σφυρή δεν άφησε ούτε λεπτό τους κατοίκους των Διδύμων χωρίς νερό, πλην προγραμματισμένων εργασιών για την αντικατάσταση δικτύων αμιαντοσωλήνων και για την επισκευή βλαβών του δικτύου.
Με τις παραπάνω ενέργειες ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εργασίες βελτίωσης του παρεχόμενου νερού στην Τοπική Κοινότητα Διδύμων σε ποιότητα άλλα και σε ποσότητα, όπως είχαμε προαναγγείλει κατά την προεκλογική περίοδο. Επίσης για πρώτη φορά ήταν δυνατή η μεταφορά πόσιμου νερού προς τον οικισμό του Λουκαϊτίου με βυτιοφόρο όχημα, με σκοπό την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του οικισμού, οι οποίες δεν ήταν δυνατό να καλυφθούν από τις υπάρχουσες υδροληψίες του Λουκαϊτίου.
Παρά τις οικονομικές αντιξοότητες της περιόδου που διανύουμε, στοχεύουμε στην ολοκλήρωση και άλλων ενεργειών βελτίωσης του παρεχόμενου νερού και στις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου μας, οι οποίες είναι οι εξής:
  1. Λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης για την παροχή νερού στο Κρανίδι, στην Ερμιόνη, στο Πορτοχέλι και στην Κοιλάδα.
  2. Ανόρυξη νέας γεώτρησης στη θέση Βγέθι για την παροχή νερού στο Λουκαΐτι.
  3. Σύνδεση γεώτρησης στη θέση Καμάριζα για την παροχή νερού στο Ηλιόκαστρο.
  4. Καλλιέργεια και συντήρηση υδρομάστευσης στη θέση Μυλόρρεμα και επαναλειτουργία δύο ανενεργών γεωτρήσεων για την παροχή νερού στη Θερμησία.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Ιωάννης Πάλλης