eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Καλοκαιρινή εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης 2015

Ας θυμηθούμε για λίγο το καλοκαίρι που μας πέρασε…!


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το θέμα του φετινού καλοκαιριού ήταν το ευρηματικό «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…» που μας έδωσε τη δυνατότητα μέσα από διαφορετικές  δράσεις, που δεν εντάσσονται αποκλειστικά στο χώρο της βιβλιοθήκης, να δημιουργήσουμε τα ερεθίσματα για τη συνάντηση με την φιλαναγνωσία.

΄Ετσι τους καλοκαιρινούς μήνες, η βιβλιοθήκη μας μετατράπηκε σε εργαστήρι πηλού αλλά και εργαστήρι χημείας, καλλιτεχνικό εργαστήρι (γνωρίσαμε τους ζωγράφους Joan Miró  και Paul Klee ), κινηματογραφικό στούντιο και αίθουσα προβολής , σε αρωματικό κήπο, προϊστορική καλύβα, κλπ. Γίναμε λοιπόν καλλιτέχνες, σεναριογράφοι και κινηματογραφιστές, μικροί επιστήμονες, κυνηγοί θησαυρών αλλά και προϊστορικών ζώων, χαρτογράφοι (του κόσμου της βιβλιοθήκης μας), κηπουροί, τραγουδήσαμε, χορέψαμε, γίναμε ακόμη και ζαχαροπλάστες! Γίναμε το σημείο συνάντησης πραγματικών και φανταστικών φίλων και δείξαμε πως η μικρή μας βιβλιοθήκη είναι χώρος συμμετοχής και διασκέδασης (αφού βρεθήκαμε μαζί παιδιά, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες), χαράς, δημιουργίας.

Όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν χωρίς την ένθερμη συνδρομή των  εθελοντών, εκπαιδευτικών κυρίως, οι οποίοι ανέλαβαν τις παρουσιάσεις των θεμάτων, αλλά και των  εθελοντών που συμμετείχαν και διεκπεραίωσαν την επίπονη, συνεχή, (και αφανή)  εργασία υποστήριξης της λειτουργίας και των εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης.΄Ολοι με ανιδιοτέλεια, υψηλό αίσθημα προσφοράς, με ζωντάνια και ιδιαίτερο ζήλο, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον ενθουσιασμό και την αγάπη που δεχτήκαμε, για άλλη μια χρονιά,  από μικρούς και μεγάλους.                                                          
Στο διάστημα της καλοκαιρινής εκστρατείας έγιναν 17 εκδηλώσεις, απασχολήσαμε συνολικά 700 παιδιά, παρευρέθηκαν 250 ενήλικες και (μόνο για τις ημέρες των δράσεων) οι μικροί μας φίλοι δανείστηκαν από τη συλλογή μας 1100 και οι μεγάλοι 249 βιβλία.
Ευχαριστίες:                                                                                                                                                                    
Ευχαριστούμε τους εθελοντές Γιώργο Αλεξάκο, Ελένη Βλάσση- Κούστα, Αναστασία Γιαγκιόζη, Μαρία Δέδε, Πωλίνα Διακάκη, Ευγενία Δρούγκα, Ιωάννα Δρούγκα, Μιρέλα Ζωγράφου, Κωνσταντίνα Θανασιά, Μαρία Καλαμαρά, Βίκυ Κουτραφούρη, Καλομοίρα Κρινή, Αγγελική Μαντζαβίνου, Θωμαή Μαυρομιχάλη, Μαρίνα Μερτύρη, Ζοζέ Μιαούλη, Αλέξη Μουρίκη, Μαρία Α. Οικονόμου, Τασούλα Παπακώστα-Παλυβού, Ελένη Σιωρά, , Βιβή Σκούρτη, Κωστή Σκούρτη, Παρασκευή Σκούρτη- Δαγρέ, Στελίνα Σπηλιωτοπούλου, Ζωή Συμεωνίδου, Κατερίνα Χατζηζήση- Σκούρτη, Θεοδότη Χόντα.
Ευχαριστούμε το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας που στήριξε την προσπάθειά μας, και επιβραβεύει όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στο ξεχωριστό καλοκαίρι της Ερμιόνης αλλά και στην καθημερινή λειτουργία της βιβλιοθήκης.
Ευχαριστούμε το Future Library - ΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τους πολύτιμους συνεργάτες του, για την έμπνευση και το σχεδιασμό της καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης, Καινοτομίας, Δημιουργικότητας 2015.
Ευχαριστούμε το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.), που επιβραβεύοντας τις προσπάθειές μας, μας επέλεξε για μία  σημαντική δωρεά 260 αξιόλογων βιβλίων, νέων εκδόσεων, που καλύπτουν  τα πολλαπλά ενδιαφέροντα των αναγνωστών του τόπου μας και εμπλουτίζουν  ποιοτικά τη βιβλιοθήκη μας.
Ευχαριστούμε, επίσης για τους ίδιους λόγους, τις εκδόσεις «Πόλις» γιατί -  για δεύτερη φορά- συμβάλλει με σημαντική δωρεά βιβλίων στην ενίσχυση της βιβλιοθήκης.
Ευχαριστούμε, τέλος, τα τοπικά ιστολόγια που μας στήριξαν με τις δημοσιεύσεις των ανακοινώσεών μας.

Με την συμβολή όλων σας, μικρή ή μεγαλύτερη, παραμένει ζωντανή στον τόπο μας, μια εστία παιδείας και πολιτισμού.

                                                                                          Ερμιόνη,20-10-15     
           Η εθελοντική ομάδα της Δημοτικής βιβλιοθήκης Ερμιόνης «Α.Γκάτσος»