eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

'' Η Μαρίνα Ερμιόνης ''

Άλλο μακέτα και άλλο έργο.

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

Δεν ξέρω πόσοι συμπατριώτες γνώριζαν ότι ο Αγαπητός Αντιδήμαρχος ήταν συγχρόνως και Αντιπρόεδρος της εταιρείας MARINA ERMIONI SA με γραφεία στην Ερμιόνη. Όλα αυτά έχει υποσχεθεί δημοσίως να μας τα διευκρινίσει ο νυν Δήμαρχος, όπως και αν άλλοι αιρετοί είναι Αντιπρόεδροι και άλλων τοπικών εταιρειών.
Και επειδή αυτό δεν γράφτηκε, από ότι βλέπω ποτέ σε κανένα τοπικό μπλογκ, φαίνεται σαν να ήταν δημοτικό μυστικό. Αλλά και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου, φυσικά καπιταλιστικής επιχείρισης του κεφαλαίου, ο "Εγώ θα αλλάξω τον δήμο" όχι μόνον δεν μας έδωσε καμιά πληροφορία σε μας τους ψηφοφόρους του αλλά μέναμε με την εντύπωση ότι όπου νάνε η μαρίνα ως έργο θα ήταν γεγονός. Υπάρχει απάντηση: Καλά να τα πάθετε, αφού με ψηφίσατε.
Από τους ισολογισμούς βέβαια και από την κατάσταση των γραφείων στην Ερμιόνη και μικρό παιδί αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι επενδυτές έφτιαξαν αυτή την εταιρεία, χρόνια τώρα, ώστε να πάρουν και να κατοχυρώσουν την θέση στο Κρόθι με το προτεινόμενο έργο. Μέχρι σήμερα έχουν ξοδέψει χρήματα, και αυτό είναι μια επενδυτική πρακτική παντού. Ποτέ όμως δεν έβαλαν στην εταιρεία τα χρήματα τα αναγκαία για να γίνει το έργο. Φυσικά λίγα δικά τους και τα υπόλοιπα με δάνεια κ.λ.π. Άρα το σχέδιο τους τόσα χρόνια δεν έπεισε καμία τράπεζα, ώστε να δώσει δάνεια. Θα δούμε και τον ισολογισμό της του 2013 που ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί.
Εν τω μεταξύ η εταιρεία περιέφραξε τον χώρο που φυσικά είναι δημόσιος. Όλοι μας το εκλάβαμε ότι αρχίζουν τα έργα, αλλά από τα ολίγα που είπε ο κύριος Αντιπρόεδρος μετά την αποκάλυψη από κύριο Λάμπρου ότι είναι Αντιπρόεδρος, καταλάβαμε ότι η εταιρεία προσπαθεί να πλασάρει το έργο σε άλλους επενδυτές και προς τούτο τα τρεξίματα του νυν Δημάρχου και του Αντιδημάρχου - Αντιπροέδρου. Τρεξίματα σε ποιους; Είναι έργο του Δήμου αυτό; Αλλά προσεχώς θα τα εξηγήσει ο νυν Δήμαρχος, πιστεύω και με έγγραφα, ο δε νέος Δήμαρχος, με έγραφα και αυτός να μας αποκαλύψει την εμπλοκή του Δήμου μας με την εν λόγω εταιρεία.
Και καιρός είναι, αν η νέα δημοτική αρχή διαπιστώσει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν έχει κάνει ούτε ένα αποφασιστικό βήμα για να γίνει το έργο, να ενεργήσει, ώστε να επανέλθει ο δημόσιος χώρος στη δημόσια χρήση του και να μη τρέφουμε όνειρα με τον ..... ξεσκέπαστο. Παρατράβηξε αυτή η υπόθεση. Δεν αποκλείεται βέβαια η νέα διοίκηση του δήμου να ορίσει έναν αιρετό "Αντιπρόεδρο στη θέση του Αντιπροέδρου" χωρίς να το ξέρει κανένας και η ιστορία να συνεχίζεται. Κανένας πάντως υποψήφιος Δήμαρχος δεν είπε κουβέντα για αυτή την υπόθεση, άρα θεωρούν πολύ φυσικό να ορίζονται Αντιπρόεδροι σε ιδιωτικές εταιρείες Αντιδήμαρχοι, με διαδικασίες σαν αυτές που ακολουθήθηκαν.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος