eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

'' Δείχνουν να το έχουν κατά νουν οι υποψήφιοι ''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

Ο Δήμος έχει αποστολή να δημιουργεί τις υποδομές και τις προϋποθέσεις, ώστε να αναπτύσσεται οικονομικά και πνευματικά η Κοινότητα ως άθροισμα παραγωγικών ατόμων και συλλογικοτήτων.
Γι' αυτό υπάρχει ο Καλλικράτης, γιατί υποτίθεται ότι λόγω μεγέθους μπορεί να ανταποκριθεί σ' αυτήν την αποστολή.
Δεν αρκεί να λειτουργούς καλώς οι ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου. Είναι το επιμέρους για την εποχή μας.
Έχω την αίσθηση ότι όλοι οι συνδυασμοί δείχνουν να αποδέχονται με την προσήκουσα σοβαρότητα αυτήν την αποστολή που φέρνει στο προσκήνιο τους παραγωγικούς ανθρώπους, τα όνειρά τους αλλά και τις ανάγκες.......... τους.  Η Ερμιονίδα ως Δήμος όχι μόνον δεν πρέπει να χάσει παραγωγικούς ανθρώπους αλλά έχει αποστολή να τους αυξήσει.
Αντιγράφω από τους Ιχνηλάτες: "Και φυσικά να προσεχθεί η Βόρεια ορεινή Ερμιονίδα απο την Βουρλιά, μέχρι τις Αδέρες που έχει καταπονηθεί ιδιαίτερα από πολλές άναρχες δραστηριότητες και τα τοπικά διαμερίσματα παρουσιάζουν μείωση πληθυσμού."
Δεν υπάρχει χειρότερο για ένα χωριό, για ένα τόπο, για μία χώρα, τίποτα χειρότερο από την μείωση του πληθυσμού. Ο Παραγωγικός Άνθρωπος όταν δει ότι δεν έχει μέλλον σε ένα τόπο, θα φύγει για τα ξένα μαζί με τις ελπίδες του και τα όνειρά του. Και σήμερα φεύγουν οι καλύτεροι νέοι, τα καλύτερα μυαλά. Και ας λέμε ότι η Ερμιονίδα έχει γύρω στους 14000 κατοίκους. Όταν είναι κλειστά τα εξοχικά και τα ξενοδοχεία, δηλαδή κατά Φλεβάρη, μετρείστε τους κατοίκους.
Αν από παιδί συμμετείχα στην έκδοση των τοπικών εφημερίδων, αν έγραψα βιβλία, αν έγραψα με επιμονή εκατοντάδες άρθρα στο νέο μέσο επικοινωνίας ήταν για να κερδίσει ο τόπος μου τους παραγωγικούς άνθρώπους, για να κερδίσουν αυτοί με τη σειρά τους τον τόπου τους, αλλά και όλοι μας που πλέον είτε ως παλιοί κάτοικοι ανοίγουμε για λίγο τα πατρικά σπίτια, είτε  ως εξοχικάριοι τα εξοχικά, να βρεθεί τρόπος, να βρεθούν τα μέσα, ώστε να γίνουν παραγωγικοί κάτοικοι ολιγόμηνης παρανομής.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος